واکاوی عملیات تروریستی چابهار
سردار سیروس سجادیان کارشناس مسائل امنیتی - انتظامی در یادداشتی به واکاوی عملیات تروریستی چابهار پرداخت.
با انفجار بمب داخل خودرو چند نفر را از جمله دو نفر از کارکنان شیعه و سنی ناجا را شهید و مجروح می کند. این عملیات تروریستی دگر بار مهمان ناخوانده ای بود که حزن و اندوه هموطنانمان را به همراه داشت و این بار نیز پاسداران حریم امنیت در نیروی انتظامی طلایه داران مقابله با این اقدام ترویستی کور بودند، پاسداران و مرزبانانی که همیشه برای دفاع از کیان میهن اسلامی و امنیت هموطنانمان جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و جانانه با نثار خون پاک خود از کشور و ملت دفاع می کنند.
این بار نیز دست پلید استکبار و ارتجاع از آستین گروهکی تروریستی بیرون آمد و تعدادی از هموطنان بیگناه را به خاک و خون کشید،عملیات تروریستی چابهار و انتحاری بودن آن از منظر اقتصادی، سیاسی و امنیتی را باید مورد مداقه و تحلیل قرار داد.
عملیات تروریستی از منظر مختلف
از نظر اقتصادی؛ در روزهایی که به سبب تحریم های ظالمانه آمریکا، بندر چابهار تنها راه مبادلات اقتصادی با سرمایه گذاران خارجی است، دشمنان اقتصادی ما که شاید بعضی از کشورهای همسایه باشند درصدند که با ایجاد رعب و وحشت و ناامنی منطقه را برای سرمایه گذاران در این بندر ناامن جلوه دهند که جمهوری اسلامی ایران نتواند مبادلات اقتصادی داشته باشد و بندر دیگری را برای رونق اقتصادی خود جایگزین کنند.
از نظر سیاسی؛ برخی از سازمان های اطلاعاتی حریف و متخاصم با جمهوری اسلامی ایران در منطقه ، از جمله آمریکا، رژیم صهیونستی، عربستان سعودی و امارات با پشتیبانی اطلاعاتی انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی با پشتیبانی مالی عربستان سعودی و امارات با اجیر کردن گروه های تروریستی به دنبال ناامن جلوه دادن منطقه برای سرمایهگذاران خارجی در این بندر هستند تا با این ترفند بتوانند منطقه را ناامن نشان دهند و روابط دیپلماتیک و سیاسی ایران و پاکستان را تحت شعاع قرار دهند.
از نظر امنیتی؛ با توجه به اقتدار امنیتی جمهوری اسلامی و حضور مقتدرانه مرزبانان و کارکنان ناجا در منطقه و مقابله آنها با عملکردهای ضدامنیتی و ضداجتماعی گروههای تکفیری، قاچاقچیان کالا و قاچاقچیان موادمخدر، عملیات تروریستی اخیر می تواند برای انتقام گیری از نیروهای انتظامی و امنیتی باشد.
نقش ها در خنثی سازی فعالیت تروریستها
الف: اشراف اطلاعاتی
اشراف اطلاعاتی، آمادگی لازم را برای پیشگیری و مقابله به موقع و مؤثر در برابر دشمن به وجود می آورد و مانع از غافلگیری، فریب و ایجاد خسلرت های جانی ، مالی و ... می شود و در نهایت منجر به اقتدار اطلاعاتی خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران با اقتدار امنیتی در منطقه و اثرگذاری فعالیتهای مثبت آن برای مقابله با تروریسم و تامین و تثبیت امنیت که برای جهانیان به اثبات رسیده و در بین کشورهای منطقه از امنیت بسیار مناسبی برخوردار است.
در این راستا برای حفظ اقتدار ملی، وزارت اطلاعات و وزارت امورخارجه با اشراف اطلاعاتی و سیاسی بر گروه های تروریستی، جنایات خرابکارانه، جاسوسی و جرایم سازمان یافته خاصه در منطقه پرآشوب غرب آسیا را باید تمهیداتی بیاندیشند که بتواند با پشتیبانی نیروهای عمل کننده، پیش بینی و پیشگیری از فعالیتهای تروریستی را تسهیل تا با پیش دستی هرگونه تهدیدی خنثی شود.
در شرایطی که مردم کشورمان تحت فشار اقتصادی هستند و دشمن هم از مقاومت و صبر مردم عصبانی است، ناامن شدن منطقه میتواند هزینه های سنگینی را بر روابط سیاسی و اقتصادی کشور با سایر کشورهای جهان و منطقه تحمیل کند از این رو با توجه به شرایط حاکم بر منطقه توسط غربی ها، خاصه آمریکا و رژیم صهیونیستی؛ اشراف اطلاعاتی از ضروری ترین نیاز جامعه اطلاعاتی و عملیاتی کشور است.
با اشراف اطلاعاتی می توان ضمن حفظ اقتدار ملی از بروز حوادث ناگوارتروریستی پیشگیری و فعالیت تروریستها را خنثی کرد.
ب: دیپلماسی سیاسی - امنیتی
راهبرد مهار اقدامات تروریستی انجام فعالیت دیپلماسی موثر و کارآمد وزارت امورخارجه و سازمانهای اطلاعاتی است تا اینگونه جنایتها خنثی شود.
وزارت امورخارجه برای ظهور و بروز اقتدار سیاسی خود درکشور شناسایی و استرداد مسببان این جنایت را در دستور کار خود قرار دهد و نتیجه آن را به اطلاع عموم برساند.
ج: هوشیاری و مقابله؛
نیروی انتظامی جوانمردانه و با هوشیاری و حضور مقتدرانه خود تروریستها را در رسیدن به اهدف خود ناکام گذاشتند و همچنان گذشته مقتدر و فداکار خواهد بود.
* فرمانده سابق انتظامی فارس و کارشناس مسائل امنیتی - انتظامی
دیدگاه تان را بنویسید