وزیر دفاع: کارهای عظیمی در حوزه دفاعی انجام شده است
وزیر دفاع با اشاره به توان موشکی کشور گفت: قدرت موشکی ما از جمله مؤلفههای دفاعی تأثیرگذار است که دشمن به واسطه همین تأثیرگذاری نسبت به آن حساسیت دارد و در یک سال گذشته هم طعم آن را چشید.
روزنامه ایران نوشت: وزیر دفاع با اشاره به توان موشکی کشور گفت: قدرت موشکی ما از جمله مؤلفههای دفاعی تأثیرگذار است که دشمن به واسطه همین تأثیرگذاری نسبت به آن حساسیت دارد و در یک سال گذشته هم طعم آن را چشید.
امیر حاتمی وزیر دفاع در بخشهایی از یک گفتگوی تفصیلی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در وزارتخانه متبوع خود، اظهار داشت: تأمین تجهیزات نیروهای مسلح یکی از مأموریتهای اصلی وزارت دفاع است که شامل تأمین منابع خارجی و داخلی و تولید میشود که بخش تولید به عهده صنایع دفاعی است. صنایع دفاعی امروز مبتنی بر حوزههای رزم تخصصی شدهاند. تعداد کشورهایی که بتوانند بیش از ۹۰ درصد نیازهای تجهیزاتی و تسلیحاتی نیروهای مسلح را در داخل و به صورت بومی تولید کنند، قطعاً کمتر از تعداد انگشتان دست است که جمهوری اسلامی ایران از آن جمله به شمار میرود.
وی در خصوص مراحل ساخت جنگنده کوثر گفت: تصمیم برای ساخت یک جنگنده بومی چند دهه پیش گرفته شده و کارها نیز در ابتدا در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی آغاز شد. همانند بسیاری از پروژههای دیگر که پس از طی مراحل تحقیقاتی در نیروهای مسلح باید به صنعت دفاعی در وزارت دفاع انتقال یابد، این پروژه نیز به وزارت دفاع انتقال یافت و پس از تولید چند نمونه، در نهایت به هواپیمای جنگنده کوثر رسیدیم. انتخاب هواپیمای اف۵ به عنوان الگوی این هواپیما نیز بسیار هوشمندانه و مدبرانه بود. دلایل متعددی را برای آن میتوان برشمرد که دلیل اقتصادی، مهمترین آنهاست. جنگنده کوثر با وجود شباهت ظاهری به اف۵ یک هواپیمای کاملاً بومی است و تمامی اجزای آن به دست متخصصان داخلی ساخته شده و خط تولید آن نیز راهاندازی و امروز ۴ فروند از آنها در نهاجا عملیاتی است و پرواز میکنند. اما تفاوت اصلی با اف۵ در سامانه اویونیک (کمک ناوبری) آن است که بسیار پیشرفتهتر و منطبق با فناوریهای روز و نسلهای بعدی جنگندههاست. با تولید این جنگنده، متخصصان ما به دانش طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده دست یافتهاند و یکی از محصولات آن نیز جت آموزشی یاسین است که با پلتفرم کاملاً متفاوت و بومی به طور کامل در داخل طراحی و ساخته شده و قطعاً در سالهای آینده شاهد معرفی جنگندههای پیشرفتهتر و متفاوت خواهیم بود.
حاتمی با تأکید بر حرکت به سوی خودکفایی در وزارت دفاع، گفت: در شرایط امروز ما بیش از ۹۰ درصد نیازهای تسلیحاتی نیروهای مسلح را در داخل و به روشهای بومی تأمین میکنیم و ۱۰ درصد باقیمانده نیز تأثیر تعیین کننده در بنیه دفاعی ما نخواهد داشت. بنابراین با برداشته شدن محدودیتهای تحریم تسلیحاتی ایران، میتوانیم از حق قانونی خود در تعامل با کشورهای دوست استفاده کنیم.
حاتمی با تشریح توان موشکی کشور، ابراز داشت: قدرت موشکی ما از جمله مؤلفههای دفاعی تأثیرگذار است که دشمن به واسطه همین تأثیرگذاری نسبت به آن حساسیت دارد و در یک سال گذشته هم طعم آن را چشید. دهها نفر سربازانش در اثر غرش این موشکها در پایگاه عینالاسد دچار آسیب مغزی شدند. بدون اینکه بتواند واکنشی درمقابل آنها نشان دهد. تصاویر ماهوارهای هم که خود غربیها منتشر کردند نشان داد چگونه این موشکها دقیق به اهداف اصابت کردهاند.
وی گفت: ما در صنعت موشکی به یک بلوغ نسبی خوبی رسیدهایم و تمامی صنعت نیز بومی است. در زمینه برد نیز براساس نیاز و سیاست دفاعی جمهوری اسلامی، برد موشکها را در ۲ هزار کیلومتر محدود کردهایم. اکنون برنامههای ما بر افزایش کمیت تولید و ارتقای کیفیت آنها بویژه مانورپذیری و تنوع موشکها که پدافند دشمن را غافلگیر میکند، تمرکز دارد. در انواع موشکهای سوخت مایع و سوخت جامد مبتنی بر نیازهای کمی و کیفی عمل کردیم و طبیعتاً هم این تلاشها متوقف نخواهد شد. در مورد موشکهای کروز که قدری با تأخیر زمانی نسبت به موشکهای بالستیک توسعه و ساخت آنها را شروع کردهایم، درهمین مدت به نقطه خوبی رسیدیم. در ضد سطحی و دریایی به برد بیش از هزار کیلومتر، در زمینی به حدود ۱۴۰۰ کیلومتر و در هواپایه به برد ۲۲ کیلومتر رسیدیم که بزودی آن هم به بیش از هزار کیلومتر خواهد رسید.
وزیر دفاع گفت: رزمایشها در دنیا با چند هدف اجرا میشوند که برخی از آنها، یکی یا همه اهداف را میتوانند دنبال کنند که شامل آموزش و تمرینهای تاکتیکی، بکارگیری تسلیحات جدید و تطبیق تاکتیکها با آنها و قدرت نمایی با هدف بازدارندگی. بنابراین هم میتوانند جنبه ارتقای آمادگی داشته باشند و هم به واکنش به تحولات منطقهای و بینالمللی بستگی دارد و به شرایط و تعریفی که از رزمایشها و اهداف آن در هر مرحلهای صورت میگیرد.
وی تأکید کرد: کارهایی که در حوزه دفاعی انجام میشود، کارهای ملی بزرگ، سنگین و پیچیدهای است، به طوری که برخی از کشورها با همدیگر پروژههای دفاعی را مشترکاً انجام میدهند یا بعضی اوقات پروژهها در دولتهای خیلی قبل شروع میشود و در دورههای بعدی به بهرهبرداری میرسد. لذا این کارهای بزرگ بدون اراده ملی قابلیت انجام ندارند.
حاتمی در پایان با اشاره به سیاستهای دفاعی کشور، اظهار داشت: سیاستهای دفاعی کشور ما همانند الگوهای مختلف سیاستگذاری مبتنی بر مؤلفههای مختلف است. از محیط شناسی و برآورد تهدیدات تا حل مسائل امنیتی و دفاعی کشور. برای این کار در کشور براساس قانون اساسی تقسیم کار شده است. سیاستهای کلی دفاعی- امنیتی همانند سایر سیاستهای کلی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و به حضور رهبر معظم انقلاب پیشنهاد میشود و پس از تصویب معظمله ابلاغ میشود. تدوین سیاستهای دفاعی - امنیتی سطح بعدی، به عهده شورای عالی امنیت ملی است و سیاستهای نظامی نیز توسط ستاد کل تدوین و ابلاغ میشود. هدف نهایی این سیاستها دستیابی به دفاع اطمینانبخش است. اینکه گروهی به نام داعش در منطقه وجود دارد یا از بین میرود در سیاستهای کلان دفاعی ما تأثیری نمیگذارد و اساساً موقعیت راهبردی کشور ما چالشهایی را تحمیل میکند که البته شامل تهدید و فرصت است.
دیدگاه تان را بنویسید