قیمت نجومی چادر مشکی در بازار/قواره ای ۲ میلیون تومان!

کد خبر: 992102

افزایش نجومی قیمت چادر، به یک معضل جدی برای فرهنگ جامعه و خانم‌های چادری تبدیل شده است.

قیمت نجومی چادر مشکی در بازار/قواره ای ۲ میلیون تومان!

باشگاه خبرنگاران: این روز‌ها گرانی چادر مشکی، معضل خانم‌های ایرانی شده است. زمانی که سری به فروشگاه‌های حجاب بزنیم، دود از سرمان بلند خواهد شد، چرا که با قیمت نجومی این کالا مواجه می‌شویم.

در حال حاضر یک قواره چادر مشکی بدون نظارت حتی با قیمت ۲ میلیون تومان هم به فروش می‌رسد. جدا از بعد اقتصادی، چند برابر شدن قیمت چادر و گذشتن قیمت آن از مرز‌های میلیونی، ابعاد فرهنگی هم پیدا کرده است.

براساس گفته کارشناسان صنعت نساجی، تقاضا برای چادر مشکی در کشور سالانه حدود ۷۵ میلیون متر است و تولیدات داخلی نیاز کل بازار‌های کشور را تامین نمی‌کند. البته گفته‌ها حاکی از این است که کمبود امکانات و بالا رفتن قیمت نخ و الیاف تاثیر بسزایی در کاهش تولیدات و قیمت آن‌ها دارد.

از این رو حجم بالایی از چادرمشکی‌های موجود در بازار را کالا‌های خارجی تشکیل می‌دهند.

قدم جهش تولید به خودکفایی تولید چادر هم رسید

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در حوزه نساجی، پوشاک و پارچه نیاز زیادی به تولید داریم و امسال این حوزه جزو پروژه‌های ویژه این وزارتخانه است. امسال در حوزه پارچه و نساجی چند واحد به بهره‌برداری می‌رسند و چند واحد نیز در حال احداث هستند.

او با بیان اینکه در تولید برخی پارچه‌ها به خودکفایی رسیده‌ایم و واردات در این خصوص متوقف شده است، گفت: پیش از این در حوزه چادر مشکی حدود ۹۰ درصد نیاز کشور از خارج تامین می‌شد، اما با طرح‌های جدید در حوزه تولید پارچه چادر مشکی که به زودی به اجرا در می‌آید طی ماه‌های آتی پارچه داخلی چادر مشکی با کیفیت مطلوب به بازار عرضه می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از اردیبهشت امسال تاکنون بسیاری از صنایع مانند فولاد، مس، آلومینیم و خودرو تحریم بودند، اما در این بخش افزایش تولید ویژه‌ای داشته‌ایم. امسال صنایع نساجی جزو پروژه‌های دارای اولویت است و دولت حوزه نساجی را جزو پروژه‌های اقتصاد مقاومتی قرار داده است.

حذف یک هزار و ۵۰۰ ردیف اقلام وارداتی به جهت تولید داخلی

وی گفت: واردات کالا براساس ثبت سفارش و نیاز داخل انجام می‌شود و در صورتی که هر واحد تولیدی بتواند کالا را با کیفیت و به اندازه نیاز داخل تولید کند واردات آن کالا متوقف می‌شود که در این راستا امسال هزار و ۵۰۰ ردیف تعرفه وارداتی حذف شده و جلوی واردات این اقلام گرفته شده است.

با وجود این همه توانمندی که در کشور وجود دارد چرا نه تنها صادر کننده چادر نشده‌ایم، بلکه نیاز ۱۰۰ درصدی به واردات چادر هم داریم، این در حالی است که توان صادرات چادر به کشور‌های عربی هم در کشور دیده می‌شود. ‌ می‌توانیم صادر کننده چادر شویم

محمدجعفر شهلایی نژاد رئیس انجمن صنایع نساجی ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: توانایی تولید پارچه چادری در کشور به خوبی وجود دارد، اما تولید کننده‌ها این ریسک را نمی‌پذیرند که در تولید این کالا سرمایه‌گذاری کنند.

او بیان کرد: در حال حاضر در سال ۱۰ میلیون متر پارچه چادری توسط کارخانه حجاب شهرکرد تولید می‌شود. هم اکنون پروژه‌ای برای راه اندازی ۲۵ میلیون متر پارچه چادری در سال داریم که ۴ تا ۵ سال زمان خواهد برد.

رئیس انجمن صنایع نساجی ایران تشریح کرد: هم اکنون واردات چادر مشکی کاری انحصاری است و به نوعی به صورت قاچاق انجام می‌شود. مصرف کل کشور ۶۰ میلیون متر است که تنها ۱۰ میلیون آن در کشور تولید می‌شود.

شهلایی نژاد با اشاره به گرانی قیمت چادر، تشریح کرد: متاسفانه کنترلی بر بازار چادر مشکی نیست و نظارتی هم صورت نمی‌گیرد. تولید این کالا کاری خاص و تک محصولی است. تولید کننده علاقه به تولید این کالا دارد، اما به دلیل اینکه هر لحظه ممکن است تولید این کالا به دست ارگان خاصی بیفتد تولید کننده ریسک نمی‌کند که در تولید این کالا سرمایه گذاری کند؛ چرا که نیاز به سرمایه گذاری زیاد است.

او ادامه داد: تولید پارچه چادری کاری ساده و آسان است. نخی که در تولید آن استفاده می‌شود پلی استر (فلامنت) است که کار کردن با این نخ بسیار راحت است و مشکلی در تولید آن وجود ندارد.

تولید چادر فقط نیازمند همت نیروی انسانی و افزایش خط تولید

حائری کارشناس صنعت نساجی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کیفیت پارچه تولید داخل را در حد استاندارد‌های جهانی می‌داند، اما به اعتقاد او تعداد خط تولید ناکافی است.

به گفته این کارشناس صنعت نساجی اگر بخواهیم بازار داخل را تامین کنیم باید خط تولید اضافه شود. افزایش قیمت این کالا، باعث شده افراد توانایی در خرید این کالا نداشته باشند، به طور مثال اگر در گذشته امکان خرید یک چادر مشکی با قیمت ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان وجود داشت، امسال برای خرید آن باید ۵۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزارتومان هزینه کرد.

گرانی چادر مشکی تنها به خاطر اسم برند!

محمدحسین نورائی آشتیانی رئیس اتحادیه پارچه فروشان با اشاره به واردات پارچه چادر مشکلی گفت: انواع مدل‌های چادر وارداتی است و تولیدات داخلی بسیار محدود بوده که نیاز داخل را جوابگو نیست.

او با اشاره به علت گرانی چادر مشکی، بیان کرد: برند چادر باعث گرانی آن می‌شود، نوع و اینکه ساخت چه کشوری باشد به قیمت چادر بر می‌گردد و از این رو شاهد گرانی این کالا هستیم و البته نظارت چندانی در قیمت چادر وجود ندارد.

قیمت نجومی چادر مشکی در بازار/قواره‌ای ۲ میلیون تومان!

چادر‌های ژاپنی پرطرفدارترین و باکیفیت‌ترین محصولات بازار محسوب می‌شوند. قیمت چادر مشکی ساده کره‌ای نیز با افزایش پنج برابری به بیش از ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

سوالی که ذهن بسیاری را درگیر کرده، این است که وزارت صمت چرا از واردات این کالا جلوگیری نمی‌کند تا بتوانیم در تولید این کالا به خودکفایی کامل برسیم؟

تقویت تولید داخل در حوزه تولید چادر مشکی از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است. توسعه این صنعت جدا از ابعاد اقتصادی و اشتغالزایی جنبه فرهنگی هم دارد. مشروط کردن صنعت توسعه چادر مشکی به همکاری تمام قوا نشانه خوبی از ظرفیت تولید آن نیست، توسعه صنعت پارچه مشکی نیازمند همکاری همه دستگاه‌های کشور است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت