جسارت و تخصص باید مبنای عمل «پویش راه نو » باشد

کد خبر: 974295

پنج صاحب نظر اقتصادی در نشست بررسی اولویت‌های اقتصادی مجلس یازدهم و اعلام موجودیت پویش راه نو بر رویکرد کارشناسی و توجه به ریشه مسائل اقتصاد ایران و همچنین بهره گیری از نشاط جوانی و داشتن روحیه جسارت و شجاعت تاکید کردند.

جسارت و تخصص باید مبنای عمل «پویش راه نو » باشد

سرویس اقتصادی فردا: دکتر داوود دانش جعفری، دکتر فرشاد مومنی، دکتر احمد توکلی، دکتر حسین راغفر و دکتر الیاس نادران در این نشست سخنرانی کردند. در ابتدای این نشست دکتر مصطفی زمانیان و دکتر احسان خاندوزی از موسسان پویش اقتصادی "راه نو" اولویت‌های اقتصادی مجلس یازدهم را ارائه کردند. خاندوزی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد که این اولویت‌ها محصول یک کار تیمی است که اساتید و پژوهشگران جوان علوم اقتصادی در حوزه‌های مختلف اقتصادی تهیه کردند. این اولویت‌ها در حوزه‌های بودجه، مالیات، بانک، کسب و کار، انرژی، اقتصاد دیجیتال، سیاست ارزی، بازار سرمایه و تعارض منافع ارائه شد. اعضای کمیته‌های تهیه کننده این اولویت‌ها نیز در این نشست حضور داشتند. در ادامه میهمانان و اساتید نشست به تبادل نظر درباره این برنامه‌ها پرداختند. ابتدا دکتر داوود دانش جعفری با تحسین حرکت جمعی جوانان متخصص اقتصادی گفت: چنین پویشی اگر با قدرت اجماع سازی همراه شود می‌تواند تاثیرگذار باشد. او با یادآوری این نکته که مجلس مظهر حرکت جمعی است، به الزام ایجاد تفاهم مجلس و دولت برای پیشبرد امور اشاره کرد و از تجربه تلخ برنامه ششم توسعه گفت که دولت خود را ملزم به ارائه برنامه نمی‌دانست و با فشار صرفا سی ماده ارائه کرد و مجلس آن را شخم زد و تبدیل به دویست ماده کرد و به دولت ابلاغ کرد، اما دولت آن را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ نکرد. وی تاکید کرد که اگر تفاهم نباشد امکان تاثیرگذاری کاهش پیدا می‌کند. در ادامه دکتر فرشاد مومنی نیز موفقیت این پویش را در ضرورت نگاه ساختاری و اندیشه‌ای به عوامل وضع موجود دانست و گفت

دکتر مومنی درباره اعلام موجودیت پویش راه نو گفت: این احساس دغدغه و نگرانی نسبت به اوضاع کشور از سوی این جمع پویش حائز اهمیت است. این گزاره شما در اولویت‌های این پویش بسیار مهم است که تصمیمی در مجلس گرفته نشود مگر پشتوانه کارشناسی داشته باشد. اما دقت کنید که نظام حکمرانی ایران با یک چالش‌های خیلی اساسی روبرو است. وی افزود: اگر بپذیریم مشکلات کشور ریشه‌ای و ساختاری است، مشکلات ساختاری راه حل ساختاری می‌طلبد و بنابراین باید برای اصلاح این مشکلات وقت گذاشت و طبیعتا نباید محدود به اصلاح قوه مجریه شد. دکتر مومنی تصریح کرد: اقتصاد ایران با مسائل بنیادی روبروست و اساسا باید اول یک تصویر کلان از اقتصاد سیاسی باید ارائه داد و سپس تجویز‌ها و راه حل‌ها را بر اساس آن ارزیابی کرد. در ادامه دکتر احمد توکلی از اعلام موجودیت این پویش اقتصادی اظهار خرسندی کرد و تاکید کرد که هرچه این هم افزایی متخصصان جوان بیشتر شود، آثار مطلوبی به دنبال دارد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت افزود: متاسفانه مجلس ما درگیر مناسبات رانت و فساد شده است و حتی برخی روسای کمیسیون‌ها هم از این وضعیت مصون نماندند. با این وضعیت سخت کار اصلاح‌ی شود. وی تصریح کرد:، اما با این حال معتقدم اگر این جمع متعهد بر پاکدستی بماند و پایبند باشد و با دلسوزی دغدغه‌های مردم را دنبال کند، قطعا شاهد تحولات مثبتی در اداره کشور و بویژه مجلس آینده خواهیم بود. سپس دکتر حسین راغفر نیز به ایراد سخن پرداخت و اهداف این پویش اقتصادی را مثبت ارزیابی کرد و تاکید کرد که اگر به ظرفیت‌های بسیار زیاد قانون اساسی توجه کنیم، مطمئنا وضع ما بهتر خواهد شد. این استاد دانشگاه اظهار داشت: برای همه این مشکلات راه حل وجود دارد، اما بشرطی که به اصول پایبند بمانیم و در راه تحقق آن‌ها تلاش کنیم. قطعا قانون اساسی به عنوان میثاق مشترک همه ایرانیان، می‌تواند راهنما و مبنای عمل همه ما باشد. در ادامه دکتر الیاس نادران نیز به امکان اصلاح اوضاع اقتصادی با یک رفرم همه جانیه اشاره کرد و ضمن تاکید بر بهره گیری از ظرفیت‌های جوانان با انگیزه و متخصص، تصریح کرد: اولویت‌های اقتصادی مجلس آینده باید توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی باشد که هم اشتغال ایجاد کند و هم چرخ تولید را بچرخاند. شایان ذکر است، پویش اقتصادی راه نو چنانکه در متن سایت اینترنتی خود به آدرس Rahenoo.ir اشاره کرده، با هدف نقش آفرینی در اداره امور اقتصادی کشور بویژه مجلس آینده تشکیل شده و با حضور مستقیم و مطالبه گری از مسوولان اولویت‌های اقتصادی مطلوب وضعیت فعلی اقتصاد ایران را دنبال خواهد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت