پاسخ وزارت نفت به شایعات درباره سیلاب خوزستان

کد خبر: 935054

معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه وزارت نفت گفت: ممانعت از آبگیری هورالعظیم هیچ سودی برای نفت نداشته و برای کنترل سیلاب اخیر نیز انفجار دایک مرزی به درخواست نفت انجام شده است.

پاسخ وزارت نفت به شایعات درباره سیلاب خوزستان

خبرگزاری ایرنا: معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه وزارت نفت گفت: ممانعت از آبگیری هورالعظیم هیچ سودی برای نفت نداشته و برای کنترل سیلاب اخیر نیز انفجار دایک مرزی به درخواست نفت انجام شده است.

عبدالله طواف عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران در شهر رفیع شهرستان هویزه با اشاره به اقدامات این شرکت در خصوص کنترل سیلاب در این منطقه اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های اخیر دوگانگی بین نفت و ملت ایجاد شده که اکنون نیز به خوراک کشور‌های غربی و دشمنان نظام تبدیل شده است. وی افزود: نفت و ملت هیچگاه از یکدیگر جدا نبودند، اما اکنون برخی‌ها فضایی ایجاد کرده اندکه حتی اگر در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی نیز اقدامی صورت دهیم، باز هم انگشت اتهام به سوی نفت دراز می‌کنند. معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: شهر‌های رفیع، بستان و سابله فاصله زیادی با هور ندارند و همه ساله هر زمانی که سطح آب به دلیل سیلاب و یا بارش‌ها به صورت طبیعی بالا آمده، آب به سمت شهر‌ها پیشروی کرده است. وی گفت: زمان جنگ برای عملیات‌های بدر و خیبر نیرو‌های سپاه راه‌هایی را به سمت محور‌های عملیاتی ایجاد کردند که یکی از این راه‌ها دژ امام رضا (ع) است. طواف تصریح کرد: با وجود این راه‌ها یک سوم هورالعظیم محدود به جاده شهید باکری و جاده اکتشاف شده و حوضچه‌های یک تا پنج در آن قرار گرفته است.

وی ادامه داد: دولت در سال ۱۳۷۲ تصمیم گرفت برای این که منابع آب شیرین به سمت عراق منتقل نشود، یک دایک ۱۳۰ کیلومتری در این منطقه احداث کند، ولی متاسفانه عده‌ای در فضای مجازی ادعا کردند که این جاده را نفت احداث کرده که این یک باور اشتباه است. معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: شرکت نفت در این سال‌ها تنها جاده شهید همت را آسفالت و ترمیم کرده و از سال ۱۳۹۵ تاکنون نیز آبگیری این منطقه آغاز شده که حوضچه‌های سه، چهار و پنج به صورت کامل آبگیری شده است. وی اظهار داشت: در این دوسال بیشترین میزان توسعه را در میدان نفتی آزادگان جنوبی داشته ایم و هیچگاه توسعه میدان‌های نفتی و تولیدات مانعی برای آبگیری هور نبوده است. طواف گفت: در حال حاضر و با توجه به سیلاب اخیر پنج حوضچه طبیعی در هورالعظیم و تمام بخش‌های تاسیسات نفتی این منطقه پر آب شده و تنها برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی برخی از تاسیسات جابه جا شده است. وی تصریح کرد: در چند روز گذشته با توجه به فشار سیلاب به منطقه جنوب غربی و جلوگیری از آسیب‌های بیشتر به مردم منطقه، آب را به سمت زمین‌های اطراف هدایت کردیم تا حجم آب ورودی به شهر رفیع کاهش یابد. معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: متاسفانه در سال‌های کم آبی برخی از مردم به مشکلات جدی برخورده و خود را به حریم رودخانه نزدیک کردند و مشغول به کشاورزی و پرورش ماهی شدند که تعدادی از این اهالی نیز برای گذران زندگی خود وارد هور شدند. وی تصریح کرد: تا زمانی که هورالعظیم کم آب بود مشکلی برای اهالی ایجاد نشد، اما امسال با هجوم سیلاب، هیچ یک از این اهالی حاضر به تخلیه نشدند و شکستگی سیل بند‌های شهر رفیع به منازل آن‌ها آسیب وارد کرد. طواف گفت: باتوجه به شرایط موجود و احتمال خسارت‌های بیشتر به مردم، از سپاه درخواست کردیم تا به منطقه و دایک حفاظتی ورود کند تا شهر را از خطر آبگرفتگی بیشتر نجات دهیم. وی تصریح کرد: تا آن زمان حدود ۵۰ درصد بخش‌های شمالی هورالعظیم خالی بود، اما سپاه با انفجار بخش‌هایی از دایک حفاظتی آب را به سمت قسمت‌های خالی هدایت کرد که از حجم آب ورودی به شهر کاسته شد. معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در زمینه هدایت آب از رودخانه نیسان به سمت هورالعظیم انجام شد، احداث سیل بند به همراه لوله‌های هشت تنی با قطر یک متر بود که باعث شد به سیل بند‌های شهر رفیع فشار کمتری وارد شود. وی یادآور شد: اگرچه هدایت آب از رودخانه نیسان به سمت هورالعظیم از این مسیر مناسب نبود، اما در شرایط موجود تنها راه موجود بود. طواف گفت: در روز‌های گذشته حجم آب ورودی به اندازه‌ای بود که وارد شهر شد، اما به همت مردم منطقه و همکاری آن‌ها با نفت، سیل بند‌ها ترمیم و تا اندازه زیادی از ورود آب به منازل جلوگیری شد. وی ادامه داد: یکی از مسائلی که باید همواره مورد توجه قرار گیرد این است که تا رودخانه به مسیر طبیعی خود بازنگردد هر سال با سیلاب و چنین شرایطی مواجه هستیم. وی بیان کرد: نفت به دنبال همزیستی با مردم است و خود را جدای از مردم نمی‌داند، اما مسئولیت‌های سنگینی در راستای خلق ثروت برای کشور بر عهده دارد که باید تلاش کنیم نسبت به کشو‌های منطقه در زمینه بهره برداری از میدان‌های نفتی مشترک عقب نمانیم.

معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: شرکت نفت در سال گذشته پنج میلیارد ریال در زمینه ساخت مدرسه، بیمارستان و جاده در راستای اجرای مسئولیت‌های اجتماعی خود در شهر‌ها و روستا‌های اطراف تاسیسات نفتی، هزینه کرده و همچنان نیز در بخش‌های مختلف حامی مردم این مناطق است. وی با اشاره به اینکه فضای مجازی پر از حرف‌های دروغ است گفت:در روز‌های اخیر شایعاتی به نقل از سپاه عنوان شده بود که انفجار دایک مرزی باهدف ورود آب به تاسیسات نفتی صورت گرفته است در حالی که ما خود برای این اقدام از سپاه درخواست کرده بودیم. طواف گفت: برخی‌ها در زمین بیگانگان تلاش دارند که نفت را تخریب کنند، اما شرکت نفت هیچ مانعی برای توسعه منطقه نیست و شاید اگر این انفجار‌ها صورت نمی‌گرفت، هویزه، رفیع و دشت ازادگان به صورت کامل زیر آب می‌رفت.

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم آب را به مسیر طبیعی خود بازگردانیم به مردم و اقتصاد آینده کشور کمک بزرگی کرده ایم. معاون پشتیبانی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: در حال حاضر ۹۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین در مناطق سیل زده استان مشغول به خدمت رسانی بوده و وزیر نفت نیز اعلام کرده است که هرآن چه مردم آسیب دیده نیاز دارند، تامین کنیم. در روز‌های اخیر خروجی سد دز تا سه هزار متر مکعب بر ثانیه و خروجی سد کرخه تا ۲ هزار و ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده است. تاکنون بیش از ۱۸۲ روستا و ۶ شهر در استان خوزستان در پی تهدید سیلاب تخلیه شده و یا دستور تخلیه آن‌ها صادر شده است. به گفته مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان از زمان وقوع سیل تاکنون ۱۷۴ روستا به صورت کلی و جزیی در خوزستان تخلیه شدند و تا این لحظه ۴۳ کمپ برپا شده است که در این کمپ‌ها ۳۰ هزار نفر مستقر شده اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت