پیش‌بینی قیمت نفت در سال ۲۰۱۹

کد خبر: 907434

بانک‌های سرمایه‌گذاری متوسط قیمت نفت خام برنت در سال آینده میلادی را حدود ۶۸ تا ۷۳ دلار در هر بشکه پیش بینی می‌کنند.

پیش‌بینی قیمت نفت در سال ۲۰۱۹

خبرگزاری تسنیم: بانک‌های سرمایه‌گذاری متوسط قیمت نفت خام برنت در سال آینده میلادی را حدود ۶۸ تا ۷۳ دلار در هر بشکه پیش بینی می‌کنند.

به گزارش سی ان بی سی، طبق پیش بینی وال استریت، بازار نفت در ۲۰۱۹ شرایط متفاوتی خواهد داشت.

به نظر تحلیلگران نفتی، قیمت نفت در نیمه اول ۲۰۱۹ به دنبال کاهش ۴۰ درصدی قیمت آن از اکتبر، بهبود خواهد یافت. ولی در نیمه پایانی سال ناظران کالا تخمین می‌زنند شرایط برای بازار متفاوت شود. وال استریت یک بهبود حد متوسطی را برای نفت در ۲۰۱۹ پیش‌بینی می‌کند. بانک‌های سرمایه‌گذاری قیمت شاخص بین المللی نفت خام برنت را حدود ۶۸ تا ۷۳ دلار در هر بشکه تخمین می‌زنند و به نظر آن‌ها نفت خام آمریکا در محدوده ۵۹ تا ۶۶ دلار قرار خواهد داشت. در روز چهارشنبه نفت برنت به کمتر از ۵۰ دلار در هر بشکه برای اولین بار از جولای ۲۰۱۷ رسید. در حالی که نفت خام آمریکا ۴۲.۳۶ دلار در هر بشکه معامله شد، یعنی پایین‌ترین حد در یک سال و نیم گذشته. هر دوی این شاخص‌ها بیش از ۴۰ درصد ارزش خود را در بحبوحه پیش‌بینی‌های تیره و تار در مورد رشد تقاضای نفت و افزایش تولید آمریکا، عربستان و روسیه از دست داده اند. در حالیکه دورنمای قیمت نفت در ۲۰۱۹ روشنتر است، تحقیقات پایان سال جاری پر است از هشدار‌هایی در مورد افزایش یا کاهش قیمت خارج از این محدوده. ریسک‌های موجود می‌تواند عوامل اقتصاد کلان باشد مثل جنگ تجاری چین و آمریکا یا تهدید‌های دست‌کم گرفته شده پالایشگاه‌های آسیا.

بهبود قیمت نفت محرک‌های اصلی این پیش‌بینی‌ها در آغاز ۲۰۱۹، سیاست اوپک و تولید نفت آمریکای شمالی است. روسیه و چندین تولیدکننده دیگر در ژانویه کاهش تولید خود را آغاز می‌کنند تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز از بازار کم کنند. این تولیدکنندگان در ژانویه ۲۰۱۷ کاهش تولید را آغاز کرده بودند، ولی در ژوئن پس از اعلام تحریم‌های آمریکا علیه ایران این روند کاهش را متوقف کردند.

ولی در پایان ۲۰۱۹ نفت آمریکا بازار را پر کرد. از وقتی که خط لوله‌های جدید شروع به انتقال نفت پرمین به بازار کردند، تولید آمریکا افزایش یافت و فشاری تازه بر قیمت نفت وارد آورد. اوپک می‌تواند این افزایش را با تمدید توافق کاهش تولید که در ژوئن منقضی می‌شود، جبران کند. اوپک و متحدانش در آوریل دور هم جمع می‌شوند تا مشخص کنند شرایط بازار ادامه کاهش تولید را تضمین میکند یا نه.

ریسک‌های پیش بینی‌ها تردید‌ها در مورد موثر بودن کاهش تولید اوپک باعث بد بینانه بودن یکی از پیش‌بینی‌های وال استریت می‌شود. کاهش عرضه نفت باعث می‌شود حفاران آمریکایی نفت بیشتری وارد بازار کنند و مطمئنا باعث یک کاهش قیمت دیگر شوند. انتظار می‌رود در ماه مه با انقضای مهلت معافیت‌های بزرگترین خریداران نفت ایران، صادرات ایران نیز کاهش یابد. دولت ترامپ برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت، معافیت ۶ ماهه به برخی کشور‌ها داد. این نشان می‌دهد که قیمت نفت نقشی اساسی در حساب و کتاب‌های دونالد ترامپ پس از انقضای مهلت معافیت‌ها بازی می‌کند. مایکل کوهن رئیس تحقیقات بازار‌های انرژی در بارکلیز گفت: «اگر قیمت در حول و حوش ۶۰ دلار بماند، دولت ترامپ آزادی عمل بیشتری برای ندادن معافیت دارد. به نظر ما فقط اگر قیمت نفت به بیش از ۸۰ دلار برسد، آمریکا دیگر کاهش قابل ملاحظه‌ای در توانایی صادرات ایران به وجود نمی‌آورد».

شرایط اقتصاد کلان کلان هم نقش دارد. تحلیلگران رشد اقتصادی را در اوایل ۲۰۱۹ خوب می‌دانند که از افزایش تقاضای سوخت حمایت می‌کند. ولی انتظار می‌رود رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ رو به کند شدن رود.

بزرگترین ریسک اقتصادی، عوارض تلافی‌جویانه بین آمریکا و چین است که باعث یک جنگ تجاری تمام عیار شده است. یک رکود اقتصادی در چین تاثیر قابل ملاحظه بر بازار‌های انرژی دارد، چون آسیا موتور مصرف نفت است. در حالی که تقاضا در کشور‌های پیشرفته غربی ضعیف است. چین نفت خام زیادی جذب کرده، ولی مقادیر بسیار بالایی محصولات پالایش شده مثل بنزین تولید کرده است. تولید بیش از حد نیاز سوخت چینی می‌تواند به تمام بازار جهانی نفت سرایت کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت