نشست نمایندگان سازمان همکاری اقتصادی اکو در ساری
دویست و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شامگاه دوشنبه در ساری گشایش یافت.
خبرگزاری تسنیم: سفرای ۱۰ کشور عضو اکو، برای شرکت در دویست و سی و چهارمین نشست نمایندگان دائم این سازمان با یک رام قطار گردشگری از تهران به ساری آمدند و در بین راه از ایستگاه راه آهن فیروزکوه، پل ورسک و ایستگاه شیرگاه بازدید کردند.
محمد مهدی مظاهری رئیس موسسه فرهنگی اکو عصر امروز در دویست و سی و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم سازمان همکاری اقتصادی اکو در هتل سالاردره ساری، اظهار داشت: اکو ظرفیت بسیار فوق العادهای در کشورهای منطقه دارد و حدود ۷۳۳ میلیارد دلار بازار اقتصادی داشته است.
وی افزود: وابستگی فرهنگی تنگاتنگ و قابل توجهای بین کشورهای عضو اکو ایجاد شده است.
مظاهری با اشاره به اینکه مازندران ظرفیت قابل ملاحظهای در حوزه حمل و نقل، گردشگری، کشاورزی، صنعت دارد، تصریح کرد: این ظرفیت میتواند در قالب مجموعه فعالیتهای خود موثر در توسعه اقتصادی مناطق باشد.
حسن خیریان پور، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به اینکه امیدواریم برای توسعه مناسبات اقتصادی بین کشورهای عضو اکو برقرار شود، افزود: امیدواریم ظرفیت بالقوه و بالفعل نهفته مازندران برای اعضا اکو در نشست ساری شناسانده و از این ظرفیتها برای توسعه دیپلماسی و تعمیق مناسبات کشورهای عضو اکو استفاده شود.
به گزارش تسنیم، در این نشست دو وزه دبیرکل، اعضای دبیرخانه اکو، مدیران ارشد وزارت امور خارجه و رجا و هیئتهایی از کشورهای افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، جمهوری اسلامی ایران، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان حضور دارند.
نشست شورای نمایندگان دائم اکو با هدف تقویت مناسبات اقتصادی، توسعه مسائل زیربنایی و ترانزیتی و تبیین جایگاه این خطه شمال کشور برای اعضای این سازمان ایجاد شده است.
اکو نام اختصاری سازمان همکاری اقتصادی در سال ۱۹۴۸ با عضویت سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان اعلام موجودیت کرد و ساختار جدید آن سال ۱۹۹۲ با پذیرش کشورهای افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان تعریف شد.
اکنون بیش از ۱۸ درصد مساحت آسیا، ۴۵۸ میلیون جمعیت و ۶۶۸ میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری سالیانه دارد که بیشترین حجم تجاری مربوط به ترکیه و ایران است.
نشستهای پیشین نمایندگان دائم اکو در ایران در استان گیلان و بوشهر بود و مازندران سومین استان برگزار کننده این نشست در کشور و مجید بیزمارک مدیرکل امور بینالمللی محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه نماینده جمهوری اسلامی در این نشست است.
دیدگاه تان را بنویسید