ترامپ دوباره به اوپک تاخت
رییس جمهور آمریکا برای دومین بار در چند ماه اخیر از اوپک برای دستکاری قیمتهای نفت انتقاد کرد.
خبرگزاری ایسنا: رییس جمهور آمریکا برای دومین بار در چند ماه اخیر از اوپک برای دستکاری قیمتهای نفت انتقاد کرد.
به گزارش اویل پرایس، دونالد ترامپ در توییتی نوشت: "قیمتهای نفت بسیار بالا و اوپک همچنان مسئول آن است. این اصلا خوب نیست! "
این بار رییس جمهور آمریکا در مقایسه با پیامی که ۲۰ آوریل در توییتر ارسال کرده بود از کلمات کمتری برای انتقاد از اوپک استفاده کرد. ترامپ دفعه پیش نوشته بود: "به نظر میرسد اوپک دوباره قیمتها را بالا برده است. با میزان بالای نفت موجود از جمله نفتکشهای بارگیری شده در دریا، قیمت نفت به طور مصنوعی بسیار بالا رفته است. این موضوع خوب نیست و قابل قبول نخواهد بود".
در آن زمان قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ۷۰ دلار در هر بشکه صعود کرده بود؛ در حالی که قیمت پایه نفت آمریکا در زمان ارسال دومین پیام انتقادی ترامپ، با ۰.۵۱ درصد کاهش، ۶۶.۰۲ دلار در هر بشکه بود.
در فاصله آوریل تا اوایل ژوئن، نگرانیهای بازار باعث شده اوپک و متحدانش درباره تسهیل محدودیتهای تولید صحبت کنند.
اوپک به همراه گروهی از تولیدکنندگان خارج از این سازمان شامل روسیه با هدف کاهش مازاد عرضه جهانی و تقویت قیمتها از ژانویه سال ۲۰۱۷ کاهش تولید به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز را آغاز کردند. اکنون که مازاد عرضه تا حدود زیادی از میان رفته است، عربستان سعودی و روسیه ماه گذشته برای رفع نگرانی کشورهای مصرف کننده، اعلام کردند که قصد دارند تولید خود را افزایش دهند. بلومبرگ پیشتر گزارش کرده بود دولت آمریکا از عربستان و برخی دیگر از اعضای اوپک درخواست کرده است تولیدشان را حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
روسیه و عربستان سعودی قرار است روز پنجشنبه که تیمهای این دو کشور در مسابقه افتتاحیه جام جهانی فوتبال در مسکو دیدار میکنند درباره سیاست نفتی گفتگو کنند. ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه نیز میزبان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی خواهد بود، در حالی که خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، نیز با الکساندر نواک، همتای روسی خود دیدار خواهد کرد.
اعضای اوپک به دلیل سقوط بیش از حد انتظار تولید ونزوئلا و احتمال متاثر شدن صادرات ایران از تحریمهای آمریکا، قرار است در نشست رسمی خود که ۲۲ ژوئن در وین برگزار میشود، درباره تسهیل محدودیتهای تولید تصمیم بگیرند.
دیدگاه تان را بنویسید