گزارش مرکز آمار از رشد رفاه خانوار روستایی

کد خبر: 780574

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در ۴ دهه اخیر اکثر شاخصهای مربوط به لوازم عمده زندگی و رفاهی خانوار روستایی با رشد قابل توجه همراه بوده است.

گزارش مرکز آمار از رشد رفاه خانوار روستایی
خبرگزاری تسنیم: بررسی شاخص‌های اقتصادی در سال‌های میانه دهه ۵۰ با اواسط دهه ۹۰ شمسی نشان می‌دهد در اکثر حوزه‌های مرتبط با معیشت خانوار رشد قابل ملاحظه ایجاد شده است. بر این اساس در بخش هزینه و درآمد خانوار، در حالی که درامد خانوار روستایی در سال ۵۵ حدود ۱۲۰ هزار ریال و هزینه کل حدود ۱۵۲ هزار ریال بوده این شاخص‌ها در سال ۹۴ به ترتیب به ۱۶۱ میلیون ریال و ۱۴۶ میلیون ریال و به این ترتیب در سال‌های بعد از انقلاب درامد‌ها از هزینه‌ها خانوار روستایی پیشی گرفته است. این امار نشان می‌دهد در جمهوری اسلامی توجه ویژه‌ای به معیشت خانوار روستایی صورت گرفته است. گفتنی است، در بخش هزینه و درامد خانوار شهری در حالی که در سال ۱۳۵۶ درامد کل حدود ۴۴۸ هزار ریال و هزینه کل ۴۳۸ هزار ریال بوده این ارقام در سال ۹۴ به ۲۷۸ میلیون ریال و ۲۶۳ میلیون ریال رسیده است. به این ترتیب در سال ۹۴ نیز مجموع درامد خانوار شخهری از مجموع هزینه آن‌ها بیشتر بوده است. در سال ۵۴ میزان استفاده خانوار شهری از آب لوله کشی حدود ۷۹ درصد بوده که در سال ۹۴ این شاخص به حدود ۹۹.۶ درصد رسیده است. همچنین در شاخص استفاده از تلفن از ۱۳ درصد به ۷۹ درصد بالغ شده است. میزان استفاده از اتومبیل شخصی نیز از ۱۰.۵ درصد به ۴۶.۵ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.
گزارش مرکز آمار از رشد رفاه خانوار روستایی بر این اساس قسمت مهم افزایش رفاه درخانوار‌های روستایی ایجاد شده و درصد خانوار‌های نمونه استفاده کننده از لوازم عمده زندگی دچار تحول اساسی شده است. به این ترتیب در سال ۵۴ میزان استفاده خانوار روستایی از آب لوله کشی حدود ۸.۵ درصد بوده که در سال ۹۴ این شاخص به حدود ۹۴.۵ درصد رسیده است. میزان استفاده از برق خانگی از ۱۳.۵ به ۹۹ درصد افزایش یافته است. همچنین شاخص استفاده از تلفن از ۰.۲۱ درصد به ۵۲ درصد بالغ شده است. میزان استفاده از اتومبیل شخصی نیز از ۰.۶ درصد به ۲۵.۱۶ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است. میزان استفاده از یخچال در خانوار‌های روستایی از ۴.۶ درصد در سال ۵۴ به ۶۱ درصد در سال ۹۴ رشد پیدا کرده است. در سال ۵۴ در حالی که مجموع ارزش افزوده فعالیت‌های اقتصادی از جمله کشاورزی، معدن، صنعت گاز، ساختمان، بهداشت، آموزش و ... حدود ۲۳۸۹ میلیارد ریال بوده این شاخص در سال ۹۳ به ۱۱۴۳۸۹۱۹ میلیارد ریال رسیده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت