اندونزی پل ارتباط ایران با کشورهای آ.سه.آن

کد خبر: 685943

غلامحسین شافعی با تأکید بر استقلال سیاسی اندونزی گفت: اندونزی در مجامع بین‌المللی همیشه از یک استقلال رأی برخوردار بوده و موضع‌گیری‌های این کشور برای ایران اهمیت داشته است.

خبرگزاری مهر: رئیس اتاق ایران در دیدار با سفیر اندونزی در تهران با اشاره به روابط تجاری دیرینه ایران و اندونزی گفت: اندونزی از سال‌های دور، از مقاصد اصلی تجار ایرانی بوده است.

به گزارش اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی با تأکید بر استقلال سیاسی اندونزی گفت: اندونزی در مجامع بین‌المللی همیشه از یک استقلال رأی برخوردار بوده و موضع‌گیری‌های این کشور برای ایران اهمیت داشته است.

شافعی همچنین بر نقش مهم اندونزی در اقتصاد منطقه تأکید کرد و گفت: این کشور از لحاظ اقتصادی رشد خوبی داشته است.

شافعی با اشاره به میزان مبادلات تجاری دو کشور گفت: در طول سال‌های زیادی مناسبات اقتصادی ما با اندونزی سیر مثبتی داشت به‌ویژه تا سال ۲۰۱۱ که مبادلات اقتصادی ما به دو میلیارد دلار رسید. اما پس از آن به دلیل تحریم‌ها حجم مبادلات به رقم ۵۰۰ میلیون دلار کاهش یافت.

رئیس پارلمان بخش‌خصوصی کشور با اشاره به برجام و تأثیر آن بر روابط اقتصادی ایران و کشورهای دیگر، گفت: پس از تحولاتی که با امضای برجام به وجود آمد و فضای جدیدی که بر روابط اقتصادی ایران حاکم شد، روابط اقتصادی ایران و اندونزی هم تغییر کرد.

شافعی افزود: رفت‌وآمدهای تجار دو کشور در دو سال گذشته افزایش‌یافته و روسای جمهور دو کشور هم ملاقات کرده‌اند که همه این عوامل فضای جدیدی ایجاد کرده و می‌توان در این مسیر جدید برای افزایش مبادلات اقتصادی و سرمایه‌گذاری دو کشور حرکت کرد.

رئیس اتاق ایران همچنین با اشاره به سیاست‌های مثبت ایران در مورد کشورهای شرقی و اسلامی گفت: کشورهای شرقی و از طرفی دیگر کشورهای مسلمان اولویت بالایی برای ایران دارند و در این میان اندونزی به‌عنوان کشوری شرقی و اسلامی از ظرفیت بالایی برای توسعه روابط اقتصادی برخوردار است.

شافعی با اشاره به همکاری‌های دو کشور در زمینه انرژی گفت: در سفری که هیات بخش‌خصوصی ایران در سال ۹۲ به اندونزی داشت، قرارداد ایجاد یک پالایشگاه در جاوه شرقی اندونزی امضا شد که راه‌اندازی پالایشگاه روند خوبی را طی می‌کند.

رئیس اتاق ایران همچنین با تأکید بر موقعیت ایران برای ارسال کالا به کشورهای CIS و همچنین افغانستان گفت: در موقعیتی هستیم که می‌توانیم در اقتصاد اندونزی تأثیرگذار باشیم و کالای اندونزی را به کشورهای دیگر برسانیم.

شافعی افزود: کشور اندونزی هم می‌تواند در اتصال ما به کشورهای آ.سه.آن مؤثر باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: به نظر می‌رسد میان فعالان اقتصادی دو کشور خلأ ارتباطی وجود دارد و ما به‌عنوان اتاق بازرگانی به دنبال ارتباط و رفت‌وآمد هر چه بیشتر فعالان اقتصادی دو طرف هستیم تا تجار شناخت بیشتری از ظرفیت‌های یکدیگر پیدا کنند و درنهایت امکان افزایش مبادلات اقتصادی میان دو کشور فراهم شود.

رئیس اتاق ایران همچنین با تأکید بر ایجاد شورای مشترک بازرگانی میان ایران و اندونزی گفت: ایجاد این شورا در اتاق ایران در حال پیگیری است و ما در تدارک هیاتی اقتصادی برای اعزام به اندونزی هستیم.

لزوم بهبود تعرفه‌های تجاری میان ایران و اندونزی

همچنین سفیر اندونزی در تهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به تعاملات خوب اتاق‌های بازرگانی ایران و اندونزی گفت: برگزاری پنج جلسه در طول یک سال گذشته میان فعالان اقتصادی دو کشور نشانگر این است که برنامه‌های دو کشور برای پیشبرد اهداف اقتصادی بسیار جدی است.

علی مودین با تأکید بر لزوم افزایش حجم مبادلات تجاری میان ایران و اندونزی گفت: با اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌ها میان دو کشور، حجم روابط تجاری هم افزایش خواهد یافت.

مودین به روابط دو کشور در زمینه انرژی اشاره کرد و گفت: مبادلات نفتی ایران و اندونزی افزایش پیدا کرده است. از نشانه‌های آن این است که سال گذشته یک شرکت نفتی اندونزی ۸۸ میلیون دلار از ایران خرید انجام داد که امسال این عدد به ۲۲۰ میلیون دلار رسیده و همچنان هم روبه‌پیشرفت است.

سفیر اندونزی در تهران با تأکید بر لزوم بهبود تعرفه‌های تجاری میان ایران و اندونزی گفت: برای تحقق هدف‌گذاری دو میلیارد دلاری مبادلات تجاری میان دو کشور باید تعرفه‌ها بهبود یابند و برای این منظور بعد از عید فطر هیاتی به ایران می‌آید. هدف ما این است که نشست‌هایی مشترک داشته باشیم و بتوانیم مسائل و مشکلات بر سر راه تجار دو کشور را رفع کنیم.

سفیر اندونزی در تهران همچنین با اشاره به نمایشگاه اکسپو سال گذشته اندونزی و حضور تاجران ایران در این نمایشگاه گفت: امسال هم این نمایشگاه برگزار می‌شود و ما علاقه‌مندیم تاجرانی از شهرهای مختلف ایران مانند زنجان و ارومیه و... در این نمایشگاه حضور یابند و علاوه بر آشنایی با تجار اندونزیایی، محصولات خود را هم معرفی کنند.

مودین با اشاره به صحبت‌های رئیس اتاق ایران در مورد نقش ایران به‌عنوان هاب منطقه هم گفت: ما هم این ایده را در نظر داریم و برای بررسی بیشتر و آشنایی تجار با این ایده، تلاش می‌کنیم اما باید رقابت‌ کشورهای دیگر مانند قطر را هم در نظر بگیریم.

سفیر اندونزی در تهران، صنعت، کشاورزی و معدن را از زمینه‌های همکاری دو کشور برشمرد و گفت: در آینده نزدیک هیات‌هایی به ایران می‌آیند و ما به آینده روابط خود با ایران بسیار امیدواریم.

لزوم حل مشکلات بانکی میان ایران و اندونزی

معاون بین‌الملل اتاق ایران هم در نشست با سفیر اندونزی در تهران بر نقش تأثیرگذار اندونزی در آ.سه.آن و نقش مهم ایران در سازمان اکو اشاره کرد و گفت: علی‌رغم این موضوع، نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های دو کشور به‌خوبی استفاده کنیم و حجم روابط تجاری را افزایش دهیم.

محمدرضا کرباسی تأکید کرد: بخش خصوصی ایران مشتاق همکاری با اندونزی است اما طرف اندونزی هم باید شرایط را برای حضور بخش خصوصی ایران در آن کشور فراهم کند.

کرباسی از دلایل کاهش حجم روابط تجاری میان ایران و اندونزی را نبود سیستم تسهیل همکاری‌های بانکی دانست و گفت: با شرایط جدید و بعد از برجام، کشور اندونزی هم می‌تواند شرایط مبادلات بانکی با ایران را فراهم کند.

معاون بین‌الملل اتاق ایران همچنین در مورد تأسیس اتاق مشترک با کمیته مشترک ایران و اندونزی هم گفت: تجار ایرانی علاقه‌مند به ایجاد این شورا هستند اما در درجه اول باید موانع بر سر راه تجار از میان برداشته شود.

کرباسی خطاب به سفیر اندونزی گفت: از شما درخواست داریم که با مقامات اندونزیایی صحبت کنید تا مشکلات مبادلات پولی میان ایران و اندونزی رفع شود.

سفیر اندونزی در پاسخ به سخنان کرباسی گفت: در مورد این موضوع صحبت‌های زیادی با افراد متخصص شده و همین‌طور در فوریه ۲۰۱۷ تفاهم‌نامه‌ای با بانک مرکزی ایران امضاشده است. بنده این درخواست شما را پیگیری خواهم کرد.

مودین گفت: راه‌حل ما برای برقراری مبادلات بانکی ایران و اندونزی، مبادلات بانکی مستقیم میان دو کشور است. بانک‌های دو کشور باید به‌طور مستقیم و دوجانبه باهم مبادله داشته باشند و نه از طریق بانک ثالث.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت