همه تصمیم‌های چالش برانگیز اقتصادی در دولت دوازدهم

کد خبر: 672041

دولت دوازدهم با مسیرهای چالش بر انگیزی در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بانکها، نرخ ارز، تحریمها، فروش نفت، طبقات محروم مواجه است.

خبرگزاری تسنیم: حسن روحانی مجددا رییس جمهور ایران شده است و اکنون همه باید به او کمک کنند. بخصوص آن که در مقابل تصمیم های بسیار دشواری قرار گرفته است.خطاهای فاحش اقتصادی در دولت دهم و یازدهم( احمدی نژاد و روحانی) اکنون رییس جمهور مستقر را ناچار از انتخاب های تلخ کرده است:
الف) با بانکها چه باید کرد؟ بدیهی است که ادامه وضعیت فعلی در بازار پول ابدا ممکن نیست. بسته به تصمیم حسن روحانی کشور باید از میان زنجیره اعسار و زنجیره تورم یکی را انتخاب کند. سرمایه اجتماعی ایران کدام یک را تحمل خواهد کرد؟
ب) با نرخ ارز چه باید کرد؟ خطا در تثبیت قیمت ارز و عدم اصلاح آن با تفاوت نرخ تورم در کنار حجم وسیع نقدینگی کشور را در دو راهی حفظ قیمت موجود به هر قیمت و یا پذیرش تبعات تورمی افزایش نرخ کرده است. کدام راه قابل کنترل تر است؟
ج)با تحریم ها چه باید کرد؟ دومینوی لغو تحریم اکنون قطعا روندی معکوس دارد.حتی لغو تحریم های قبلی مالی هم در نهایت منوط به شناسایی کامل ذینفعان است و این موضوع به لحاظ امنیت ملی یک ریسک بسیار بزرگ است. عربستان، سوییس و بسیاری کشورها شناسایی ذینفعان را به یک کد بدون اطلاعات تقلیل داده اند اما با توجه به مفاد برنامه اجرایی امضا شده توسط وزیر اقتصاد احتمالا ایران چنین شانسی ندارد.با روش خاص انتقال پول نفت چه باید کرد که انتقال آن اثر رکودی نداشته باشد؟
د)آیا باید به فروش نفت به کشورهای اروپایی و انبار شدن وجه آن در حسابهای کارگزاری ادامه داد؟ آیا باید به اجبار واردات مستقیم از اروپا را افزود تا از حجم انباره یورو کاسته شود؟ خالص افزایش واردات از اروپا بعد از برجام صفر بوده است آیا می توان به هر قیمت به این واردات افزود؟
ه) با چین چه باید کرد؟ روند واردات از این کشور پیش و پس از برجام در یک سطح بوده است و هر نوع تلاش برای تغییر این مسئله با تبعات بسیار مواجه است( یک نمونه اش موضوع ارز پتروشیمی)
و)با طرح نظام سلامت چه باید کرد؟ بدیهی است که این طرح( یکی از اصلی ترین اجزای کمپین رییس جمهور) ابدا قابل ادامه نیست. این گزاره را تامین اجتماعی و بیمه ها -و آرام ارام وزیر بعدی بهداشت- با پوست و گوشت حس کرده اند. آیا باید تعرفه خدمات پزشکی را ناگهان و به اجبار کاهش داد و شاهد پرش بخش زیر میزی بود؟ آیا باید سهم بیمه و دولت را کم کرد و به یکباره سهم مردم را افزایش داد؟ حتی اگر به سمت یک ساختار fee for service برویم بیمه ها چند سال دوره نقاهت نیاز دارند؟

ز) از همه اینها مهم تر و واقعی تر با طبقات محروم چه باید کرد؟ موارد "الف"،"ب" و" و" به طور مستقیم به سرنوشت و حیات و ممات آن ها متصل است. آمار های سرانه مصرف کالاهای اساسی هم واضح است. برای ندیدن دوباره وقایع سال 74 چه باید کرد؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت