طنز پس پریروز: رضا احسان پور: در خبرها آمده بود:
همزمان با روز ملی درختكاری و در آستانهی سال 1396 براساس تفاهمنامه میان گروه صنعتی ايرانخودرو و مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور، حمايت از گياهان در معرض انقراض و سرپرستی 1396 عدد از گونههای در معرض خطر سراسر ايران در بانک ژن منابع طبيعی و باغ گياهشناسی ملی ايران در راستای اقتصاد سبز در دستور كار قرار گرفت.
ضمن تبریک به گروه صنعتی ايرانخودرو و مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور بابت این اتفاق فرخنده در ادامه به بررسی زوایای مغفول این تفاهمنامه میپردازیم:
معمولاً این تفاهمنامهها باید «همزمان» با یک تاریخی امضا شوند و زودتر یا دیرتر از آن امکان ندارد. برای مثال اگر جنگلها و مراتع کشور یک هفته پیش از روز ملی درختکاری نیاز به حمایت داشت چون هنوز تفاهمنامه امضا نشده بود امکانش وجود نداشت. یا اگر بر فرض مثال دقیقاً روز ملی درختکاری یکی از دو طرف تفاهمنامه بیمار شود و نتواند در جلسهی امضای تفاهمنامه حاضر شود، امضای آن موکول میشود به یک سال بعد و این 1396 عدد از گونههای در معرض خطر سراسر ايران در بانک ژن منابع طبيعی و باغ گياهشناسی ملی ايران باید تا سال بعد منتظر حمایت بمانند. البته نیمهی پر لیوان این است که سال بعد از 1397 عدد از گونههای در معرض خطر سراسر ايران در بانک ژن منابع طبيعی و باغ گياهشناسی ملی ايران حمایت میشود.
البته همین اعداد و ارقام هم خودش جالب است. آدم را یاد سکههای مهریه میاندازد که متناسب با سال تولد عروس انتخاب میشود. یعنی ما در حال حاضر دقیقاً فقط 1396 عدد از گونههای در معرض خطر داریم؟ نه یکی کمتر و نه یکی بیشتر؟ این 1396 عدد را چگونه انتخاب کردهاند؟ یعنی سال بعد اگر کسی بخواهد با مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور تفاهمنامه امضا کند از 1397 عدد از گونههای در معرض خطر دیگر حمایت میکند؟ چون منطقیاش این است که با حمایت گروه صنعتی ايرانخودرو در طول این یک سال دیگر آن 1396 گونه در خطر نباشند.
مهمترین مسألهای که مطرح است نوع حمایتی است که گروه صنعتی ايرانخودرو قرار است از گياهان در معرض انقراض و سرپرستی 1396 عدد از گونههای در معرض خطر سراسر ايران در بانک ژن منابع طبيعی و باغ گياهشناسی ملی ايران در راستای اقتصاد سبز داشته باشد است! این حمایت قرار است به چه شکلی باشد؟ اهدای خودرو به مدیران مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور؟ تعمیر رایگان خودروهای مدیران و کارکنان مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور؟ طراحی سقف خودروها به نحوی که بشود روی آنها چمنکاری و گلکاری کرد؟ گرانتر کردن خودروها و تخصیص بخشی از سود حاصل از فروش خودروها به مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور؟
ممکن است بعضیها انتظار داشته باشند که گروه صنعتی ايرانخودرو بدون اینکه بخواهد تفاهمنامه امضا کند و منت سر این و آن بگذارد با بهبود کیفیت خودروهایش از طبیعت و گونههای در حال انقراض حمایت کند که خب این انتظار بیجایی است. چرا که اگر کیفیت خوردوها مناسب نبود، مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور به جای اینکه با ایرانخودرو تفاهمنامه امضا کند، از ایرانخودرو بابت ضربه زدن به محیط زیست شکایت میکرد.
امیدوارم روزی برسد که دیگر گونهی در حال انقراضی نداشته باشیم و آن روز مؤسسهی تحقيقات جنگلها و مراتع كشور از گونههای در حال انقراض یا منقرض شده در ایران خودرو مانند پیکان حمایت کند!
دیدگاه تان را بنویسید