تولیدكنندگانی كه در این شرایط اقتصادی نای تولید ندارند!/ حال ما خوب نیست! خواهشا باور كنید!

کد خبر: 585392

آقای قنبری تنها یكی از صدها تولیدكننده ای است كه به خاطر مشكلات اقتصادی، ناچار به جمع كردن كارخانه و توقف تولید ملی شده است و مسئولان باید به این مسئله رسیدگی كنند كه چرا تولیدكنندگان ما اینقدر بی پناه هستند؟

تولیدكنندگانی كه در این شرایط اقتصادی نای تولید ندارند!/ حال ما خوب نیست! خواهشا باور كنید!
فروش کارخانه صنعتی
سرویس اقتصادی فردا: البته نیازی به اعلام آمار نیست، اگر در مناطق صنعتی كمی بچرخید با تابلوهای «این كارخانه صنعتی با تمام دستگاه‌ها به فروش میرسد»، «تمامی اجناس و دستگاه های كارگاه یكجا واگذار می‌شود» و... آنقدر برخورد می‌كنید. با دیدن آگهی های كه یك لحظه این فكر به ذهن‌تان می‌رسد كه شاید همه تولیدكنندگان زندگی‌شان را حراج كرده‌اند و می‌خواهند از كشور خارج شوند! اما داستان غم انگیزی پشت این حراجی هاست. تولیدكنندگان ما در این شرایط اقتصادی نای تولید ندارند. به امید اینكه بازار دوباره نیازمند تولیدات آنها می‌شود صبر كردند و دیدند هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده و حالا هر كدام به نوبت چوب حراج به زندگی‌شان زده اند و دیگر قصد تولید ندارند.
مدت‌هاست که بحران تعطیلی کارخانه‌ها و سخت شدن شرایط معیشتی صبر مردم را لبریز کرده است. هر روزه شرایط زندگی برای مردم سخت‌تر شده و مشکلات بسیاری را برایشان به وجود می‌آورد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، در سال های 93 و 94 حدود یک هزار و 500 هزار واحد صنعتی تولیدی تعطیل شده که این تعطیلی پیامدهایی چون افزایش بیکاری و مشکلاتی از این دست را در پی داشته است.
در همین خصوص با آقای نیما قنبری، یكی از تولیدكنندگان صنعت درب و پنجره UPVC، در شهرك صنعتی شهر قدس، كه تصمیم به واگذاری كارخانه‌اش دارد، صحبت كرده ایم.
فردا: چرا كه تصمیم گرفتید كارخانه تان را جمع و تولید را متوقف كنید؟
ما خیلی صبر كردیم كه اوضاع اقتصادی درست شود و دوباره بتوانیم به تولید و كسب درآمد ادامه بدهیم ولی شرایط روز به روز بدتر شد و دیگر بیشتر از این نمیتوانیم ضرر بدهیم.
فردا: سودتان كمتر شده یا ضرر می‌دهید؟
صددرصد ضرر می‌دهیم. هیچ تولیدكننده ای به خاطر كاهش سود، كارش را جمع نمی‌كند و از بازار تولید كنار نمی‌كشد و گوشه خانه نمی نشیند.
فردا: می‌توانم هزینه كارخانه تان را بپرسم؟
ما به طور میانگین ماهانه ١٥ میلیون تومان هزینه اجاره كارخانه و دفتر و حقوق كارمندها و كارگران مان است در صورتی كه امسال ماهی ١٥ میلیون تومان در هیچ ماهی سود نداشته ایم و با این همه تلاش فقط ضرر می‌دهیم.
فردا: چه مدت است با این مشكل مواجه هستید؟
تقریبا از اوایل سال ٩٤.
فردا: قبل از سال ٩٤ چطور بود؟
قبل از سال ٩٤ حداقل میتوانستیم رقابت كنیم و سود داشته باشیم، اما الآن تقریبا ٢ سال است كه بازار كاملا خوابیده. ما كه یكی از بهترین نمایندگی های یكی از معروف ترین پروفیل های پنجره هستیم، در بعضی از ماه های امسال نزدیك ١٥ روز كارخانه و كارگرانمان بیكار بوده اند و این برای یك تولیدكننده فاجعه است.
فردا: فكر نمی‌كنید ایرادی در كار خودتان باشد؟
اتفاقا به این موضوع هم فكر كردیم ولی وقتی میبینیم تمام كسانی كه در این صنف و سایر اصناف هستند از وضعیت اقتصادی ناراضی اند و خیلی از همكاران من سال قبل كارخانه هایشان را جمع كرده اند، پس ایراد از سمت ما نیست. ما دنبال بهانه تراشی نیستیم. دنبال بهبود شرایط هستیم كه با این وضعیت شرایط بهبود پیدا نمی‌كند.
فردا: به جز كمبود تقاضا چه مشكلاتی در كارتان دارید؟
تقاضا به علت كاهش ساخت و ساز كم شده است ولی این تنها مسئله نیست. مردم پول ندارند، ما حتی چك هایی كه میگیریم هم تعداد زیادی برگشت میخورد و به جای اینكه به فكر تولید باشیم باید به فكر وصول كردن این چك‌ها باشیم. در كنار همه اینها متاسفانه عده ای از تولیدكنندگان هم از كار میدزدند و پنجره های بی كیفیت با قیمت های غیرمنطقی به بازار عرضه می كنند و هیچ نظارتی برای كنترل كیفی پنجره‌ها وجود ندارد.
فردا: چه پیشنهادی برای بهبود این وضعیت دارید؟
وقتی اقتصاد یك كشور بیمار باشد وضعیت تولیدكنندگان آن همین میشود. ما كارآفرینی میكنیم، برای چندین نفر شغل ایجاد میكنیم و هیچكس از ما حمایت نمیكند. من بیشتر از اینكه از ضررهای كارخانه ناراحت باشم از بیكار شدن این جوان‌ها ناراحتم كه واقعا دیگر كمكی از دستم بر نمی آید برایشان انجام دهم.
فردا: آیا مسئولان از شما حمایت نمی‌كنند؟

در تمام این سال‌ها من به عنوان یك تولیدكننده ملی هیچ حمایتی ندیده‌ام و فقط از طریق حساب بانكی خودم توانسته‌ام تسهیلات بگیرم كه این تسهیلات به قدری ناچیز است كه دیگر از عهده این كار بر نمی آیم.

آقای قنبری تنها یكی از صدها تولیدكننده ای است كه به خاطر مشكلات اقتصادی، ناچار به جمع كردن كارخانه و توقف تولید ملی شده است و مسئولان باید به این مسئله رسیدگی كنند كه چرا تولیدكنندگان ما اینقدر بی پناه هستند؟ جمع شدن این كارخانه ها، فقط مشكلات را بیشتر میكند و به جز كاهش تولیدات داخلی، باعث بیكاری هزاران كارگر و كارمند میشود كه به سختی شغل پیدا كرده اند...
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت