خبرگزاری مهر: سازمان بهرهوری انرژی ایران، در آستانه فرار رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با انتشار اطلاعیهای، از تکایا، مساجد و حسینیهها دعوت کرد تا در این ایام برای تامین برق مورد نیاز خود با شرکتهای توزیع نیروی برق هماهنگی داشته باشند. از آنجا که هیاتهای برگزارکننده مراسم سوگواری سالار شهیدان (ع) به عنوان مکانهایی برای ترویج فرهنگ صحیح و شرعی در جامعه نقش عمده ای برعهده دارند، از لامپهای پرمصرف از قبیل لامپ مدادی استفاده نکنند چرا که استفاده از این نوع لامپها یک اقدام ضدارزشی و مغایر با فرهنگ اعتدال اسلامی برای روشنایی است. این سازمان به هیات ها و تکایا پیشنهاد کرد از لامپهای کم مصرف و ریسههایی با لامپ ال. ای. دی (LED) به عنوان جایگزین استفاده کنند. این اقدام مردمی موجب توسعه و ترویج بهینه سازی مصرف برق در کشور میشود و بیانگر یک الگوی رفتار اسلامی برای توسعه فرهنگ اصلاح الگوی مصرف در جامعه خواهد بود. در شرایط فعلی بخش بزرگی از مصرف انرژی الکتریکی در ساختمانها و ادارات دولتی، مربوط به سیستمهای روشنایی بوده و قابلیت صرفهجویی قابل توجهی در این حوزه وجود
دارد. براساس این مصوبه هیات وزیران، بانک صنعت و معدن مکلف شد نسبت به اعطای تسهیلات لازم به منظور تغییر خطوط تولید لامپ های التهابی رشته ای بالای (۴۰) وات به لامپ های پربازده با برچسب انرژی حداقل B اقدام کند، به نحوی که خطوط مذکور در مدت هشت ماه پس از لازم الاجرا شدن این تصویب نامه جمع آوری شوند. جایگزینی منابع نور استاندارد و فناوری های نوین نظیر LED به جای لامپ ها و چراغ های کم بازده از جمله لامپهای رشتهای التهابی که دارای بازده کمتر از ۵ درصدند، منجر به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی الکتریکی و کاهش انتشار آلایندههای محیط زیست خواهد شد. برآورد میشود یک لامپ LED با توان نزدیک به ۱۵ وات یا لامپ CFL با توان ۲۳ وات قادر به تولید نور معادل یک لامپ رشتهای با توان ۱۰۰ وات است. هیات دولت پیشتر هم با صدور مصوبهای، لغو پروانه تولیدکنندگان لامپهای رشتهای بالای ۴۰ وات را تصویب و وزارت صنعت را مامور کرد تا نسبت به ابطال پروانه این دسته از تولیدکنندگان اقدام کند. از این رو صدور پروانه تولید جدید و یا افزایش ظرفیت خطوط تولید موجود لامپهای التهابی رشتهای بالای ۴۰ وات از سوی هیات دولت باطل اعلام شده است.
علاوه بر ایران، تاکنون کشورهایی همچون کانادا، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، روسیه، چین، کره جنوبی، استرالیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اقدام به حذف استفاده از لامپهای رشتهای و جایگزینی منابع پربازده مانند لامپهای کم مصرف و LED کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید