قاچاق ۹ کانتینر کالا بیخ گوش گمرک

کد خبر: 570169

کشف ۹ کانتینر جدید قاچاق آن هم در دل گمرک شهید رجایی در حالی رخ داده که این کالاها مهر ترخیص خورده و آماده ورود به کشور بوده است.

خبرگزاری فارس: مسئولان نیروی انتظامی استان هرمزگان صبح امروز از کشف 9 کانتینر کالای قاچاق به ارزش بیش از 15 میلیارد تومان خبردادند.
بنا به گفته مسئولان استانی، این کانتینرها مربوط به ظروف شیشه‌ای و بلورجات است. در همین راستا این موضوع را از مسئولان بخش‌های مختلف سازمان گمرک ایران پیگیر شدیم تا جزئیات بیشتری در این رابطه به دست آید که متأسفانه مسئولان از وقوع چنین قاچاقی ابراز بی اطلاعی کرده و آن را موکول به بررسی‌های بیشتر کردند.
به گزارش فارس، براساس اطلاعات واصله، یک مقام مسئول در رابطه با کشف 9 کانتینر قاچاق عنوان می‌کند: اواخر سال گذشته یک کانتینر قاچاق کشف شد و پس از آن نیروی انتظامی نام این فرد و شرکت را در لیست پیگیری قرار داد، اما طی این مدت این فرد اقدام به واردات نکرده بود، تا اینکه در یک پرونده جدید، اقدام به ثبت اظهارنامه ورود 11 کانتینر ظروف پلاستیکی کرد.
بر این اساس با رصد و بررسی به موقع این پرونده با توجه به سوء سابقه و قاچاق گذشته این فرد، متوجه شدیم از 11 کانتینر اظهار شده 9 کانتینر مربوط به ظروف شیشه‌ای، کریستال و بلورجات است و تنها 3 کانتینر آن کالاهایی بوده که این فرد به گمرک اظهار کرده است.
این مقام آگاه تاکید کرد: کانتینرهای اظهارشده از درب خروج گمرک بیرون نرفته و با هماهنگی بازپرس، دستور قضایی برای نمونه‌برداری و بررسی اخذ و در جریان رسیدگی به آن این تعداد کانتینر قاچاق کشف شده است، اکنون نیز نیروی انتظامی کانتینرها را از گمرک تحویل گرفته و فرایند اداری آن برای تحویل به اداره اموال تملیکی در حال انجام است.
به گزارش فارس، نکته جالب توجه این پرونده این بوده که پیش از آنکه کالاها از گمرک ترخیص شود، نیروی انتظامی براساس سابقه فرد، پیگیر موضوع شده و این قاچاق کشف می‌شود.
اطلاعات واصله نشان می‌دهد، برای این کالاها در گمرک بندر شهید رجایی پروانه گمرکی نیز صادر شده و مراحل ترخیص آن در حال انجام بوده است که با اقدام به موقع نیروی انتظامی این کالاها کشف و ضبط می‌شود.
این موضوع بدان معنا است که اگر نیروی انتظامی اقدام پیش دستانه نمی‌کرد، باتوجه به اتمام فرایند کارشناسی و ارزیابی، این کالاها به سادگی در چرخه توزیع قرار می‌گرفت.
بنا بر این گزارش هرچند تلاش‌های گسترده‌ای برای استقرار سامانه جامع امور گمرکی صورت گرفته است، اما نباید این واقعیت را فراموش کرد که این سامانه نواقص متعددی دارد که در کنار دیگر مشکلات همچنان تواقعات را به طور کامل برآورده نکرده است و در حال حاضر شبیه به مرکزی برای ارائه اطلاعات خام از تجارت خارجی و اتوماسیون اداری عمل می‌کند.
به گزارش فارس، کالای وارد شده به اسم ظروف پلاستیکی اظهار شده ولی در واقع بلورجات بوده است. ظروف پلاستیکی وارداتی عوارض 10 درصدی دارد، اما ظروف شیشه‌ای و بلوری‌جات حقوق ورودی و سود بازرگانی چند برابر دارند که همین موضوع باعث جعل و تقلب در کار شده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت