دبیرکل جدید اوپک کیست؟

کد خبر: 529328

اعضای اوپک در نشست پنج شنبه گذشته هر چند نتوانستند برای تقویت قیمت نفت به توافقی دست یابند اما با اجماع آن ها بارکیندوی نیجریه ای به عنوان دبیرکل جدید این سازمان انتخاب شد.

خبرگزاری تسنیم: یکصد و شصت و نهمین اجلاس عادی اوپک پنج شنبه گذشته در وین برگزار شد. انتخاب دبیر کلی این سازمان پس از 10 سال فعالیت «عبدالله البدری» لیبیایی در برنامه این نشست قرار داشت و در نهایت از بین 7 کاندیدای حاضر، «محمد بارکیندو» نیجریه ای توانست با کسب آرای موافق اعضای اوپک به عنوان دبیر کل این سازمان انتخاب شود.
بارکیندو 72 ساله متولد سال 1944 میلادی است. اولین حضور وی به عنوان یک عضو هیئت نیجریه در اوپک به سال 1986 باز می گردد. دبیر کل جدید اوپک بین سالهای 1993 تا 2008 نماینده دائم نیجریه و عضو ثابت هیئت این کشور در سازمان اوپک بود. بارکیندو مسئولیت هایی چون مدیر شرکت ملی مهندسی و فنی نیجریه (1991-1993)، رئیس استرلینگ مهندسی عمران نیجریه (1991-2003)، معاون مدیرعامل شرکت گاز طبیعی مایع نیجریه (1993 - 2008)، رئیس فدرال رادیوی نیجریه (2003-2005) و مدیرعامل شرکت ملی نفت نیجریه (2009 - 2010) را در کارنامه کاری خود دارد. همچنین وی سالها به عنوان رئیس دفتر لندن شرکت ملی نفت نیجریه، مدیر بخش تجارت نفت و گاز شرکت ملی نفت نیجریه و مدیر اجرایی شرکت ملی نفت نیجریه فعالیت کرده است. * پیشنهاد تعیین سقف جدید برای تولید اوپک رد شد اعضای اوپک در نشست پنج شنبه در مورد یک موضوع دیگر نیز بحث کردند اما نتوانستند به اجماعی در مورد آن دست یابند. عربستان در این نشست پیشنهاد برقراری یک سقف تولید جدید را مطرح کرد که با موافقت اعضا از جمله ایران مواجه نشد. بدین ترتیب سیاست این سازمان همچنان تولید نامحدود نایس فت باقی ماند.اما وزرای حاضر در نشست در این نظر متفق القول بودند که وضعیت بازار جهانی نفت در حال بهبود است. بر اساس این گزارش عربستان و متحدانش در حاشیه خلیج فارس یک سقف تولید جدید را برای اوپک پیشنهاد کردند، اما این نشست به دلیل مخالفت ایران بدون برقراری یک سقف تولید جدید پایان یافت. ایران تاکید داشت تعیین سقف جدید تولید برای اوپک بدون تعیین سهمیه برای هر یک از اعضا بی معنی است. در عین حال فضای کم اختلاف تر در درون اوپک نسبت به نشست پیش از آن موجب شد تا سازمان بتواند محمد بارکیندوی نیجریه ای، را به سمت دبیر کل جدید برگزیند، موضوعی که اوپک از سال 2012 تاکنون نتوانسته بود روی آن توافق کند. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران که مخالفت های او با همتای سعودی اش در نشست های قبلی مشهود بود گفت: «فضای نشست امروز آرام و بدون تنش بود.» «اتحاد بسیار خوبی» میان اعضا وجود دارد. این تغییر فضا نشان دهنده 2 اتفاق است: اولا وزیر نفت جدید عربستان مصمم بوده که اولین نشست کاری اش موفقیت آمیز باشد و مهمتر اینکه، افزایش 80 درصدی قیمت نفت از ماه ژانویه تاکنون، اعضای اوپک را مطمئن ساخته که استراتژی 2 سال گذشته سازمان در تلاش برای به دست آوردن سهم بیشتر از بازار موثر واقع شده است. الکساندر آندلاور، رئیس بخش نفت و گاز موسسه مالی آلفا ولیو گفت: «تمایل قوی ای برای اعاده مجدد اعتبار اوپک، تقویت صدای این سازمان و در عین حال برقراری ثبات بیشتر در بازار وجود دارد... این بلندپروازی آشکار سعودی هاست.» هرچند تحلیلگران معتقدند که عرضه و تقاضا در بازار جهانی نسبت به ماه دسامبر به توازن مجدد بسیار نزدیک تر شده، اما هنوز موانعی در مسیر بازیابی قدرت قبلی اوپک در بازار وجود دارد. روابط بین 2 عضو قدرتمند اوپک یعنی ایران و عربستان همچنان تحت تاثیر رقابت منطقه ای این دو کشور قرار دارد، حجم ذخایر جهانی نفت به ارقامی بی سابقه رسیده و اختلالات به وجود آمده در عرضه نفت کشورهایی نظیر کانادا و نیجریه که به افزایش قیمت ها کمک کرده بود، احتمالا موقتی خواهد بود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت