کسری ۱.۵ میلیون تومانی بودجه خانوارهای شهری +جدول
آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد خانوارهای شهری در سال ۹۳ بالغ بر ۱ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان کسری بودجه داشته اند و بر این اساس ۴.۵ درصد هزینه های شهری ها در این سال پوشش داده نشده است.
به این ترتیب در سال 93 نیز کسری بودجه خانوار ایرانی پابرجا ماند.
مهمترین بخش هزینهیی خانوار ایرانی را مسکن و خوراک تشکیل میدهد، بهطوری که محاسبات صورت گرفته نشان میدهد بیش از58 درصد هزینه خانوار صرف خوراک و مسکن میشود. بانک مرکزی در این گزارش به بررسی شاخصهای مختلف در این مورد پرداخته و اعلام کرده است: " مقایسه حداقل دستمزد 93 (ماهانه حدود 26152 هزار ریال) با متوسط هزینه ناخالص ماهانه یک خانوار شهری ( 27397 هزار ریال ) نشان میدهد که حداقل دستمزد پرداختی به کارگران حدود 95 درصد هزینهها را پوشش میدهد".
بررسیهای این بخش نشان میدهد که در بخشهای مختلف نسبت به سال 92، هزینه های گروه بهداشت و درمان 18.8 درصد، حمل ونقل 40.1 درصد، ارتباطات 22.7 درصد، تفریح و امور فرهنگی 18 درصد، تحصیل 23.6 درصد، رستوران و هتل 11.9 درصد و کالا و خدمات متفرقه 19.7 درصد افزایش داشته است.
همچنین بر اساس این گزارش بانک مرکزی و در بخش بررسی متوسط هزینه یک خانوار شهری درسال 1393 به تفکیک گروههای هزینه حاکی از آن است که در شش گروه هزینهیی خوراکیها و آشامیدنیها، دخانیات، پوشاک و کفش، مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها، بهداشت و درمان، تفریح و امور فرهنگی، هزینه خانوار بیش از 15 درصد در مقایسه با سال قبل رشد داشته است.
بررسی هزینه ناخالص خانوارهای شهری به تفکیک گروههای هزینه نشان میدهد، به جز دخانیات در تمامی گروه ها نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
همچنین بر اساس جدول بررسی متوسط درآمد ناخالص سالانه یک خانوار و سهم گروههای مختلف درآمدی و مقایسه سال 93 با سال 92 شاهد روال افزایشی و کاهشی در این جدول هستیم. در این جدول شاخصهایی در دو بخش درآمد پولی خالص که شامل درآمد مزد و حقوق -بخش دولتی و عمومی، درآمد از مزد و حقوق - بخش خصوصی، درآمد از فرد و حقوق بخش تعاونی، درآمد از مشاغل آزاد کشاورزی، درآمد از مشاغل آزاد غیرکشاورزی، درآمدهای متفرقه، درآمد حاصل از فروش کالاهای دست دوم میشود و بخش درآمدهای غیرپولی که شامل ارزش اجاری مسکن شخصی است مورد بررسی قرار گرفته است.
بر این اساس بهطور کلی در مجموع درآمد پولی و غیر پولی ناخالص سالانه یک خانوار نسبت به سال 92، 13.3 درصد افزایش یافته است. در این جدول در همه موارد روال افزایشی شاهد هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید