آنچه که از ویندوز 10 نمی دانید + آموزش

کد خبر: 483651

ویندوز 10 از یک ظاهر و واسط کاربری جدید بهره می‌برد. برخی ویژگی‌ها در ویندوزهای 7 و 8 نیز وجود داشته‌اند و بسیاری به تازگی به آن اضافه شده است.

آنچه که از ویندوز 10 نمی دانید + آموزش
باشگاه خبرنگاران جوان: ویندوز 10 از یک ظاهر و واسط کاربری جدید بهره می‌ برد. برخی ویژگی‌ ها در ویندوز های 7 و 8 نیز وجود داشته‌ اند و بسیاری به تازگی به آن اضافه شده است. همچنین موارد متعددی نسبت به گذشته تغییر پیدا کرده است. در واقع، از مرحله‌ ورود به ویندوز و خروج از آن، کار ها به روش‌ های متفاوتی انجام می‌ پذیرند. در این گزارش به صورت قدم به قدم به بررسی موارد ذیل خواهیم پرداخت: آشنایی با منوی Start جدید منوی Start ویندوز 10 از ادغام بهترین ویژگی‌ های منوی Start ویندوز 7 و صفحه‌ Start ویندوز 8 ساخته شده است. منوی Start ویندوز 10 از دو ستون تشکیل شده است. در ستون اول، امکان دسترسی سریع به اپلیکیشن‌ های بیشتر استفاده‌ شده وجود دارد. Life at a Glance و Play and Explore، دو عنوان قابل ویرایش برای محدوده‌ های کاشی‌ های اصلی هستند.
برای تغییر این عناوین، کافی است روی عنوان مورد نظر کلیک کنید تا امکان ویرایش عنوان فراهم شود. پس از اعمال تغییر، با کلیک بر روی نقطه‌ دیگری از منوی Start، تغییر، ذخیره می‌شود. در گوشه‌ بالای سمت چپ منو Start، نام کاربری کاربر وارد شده به ویندوز نمایش داده می‌ شود. با کلیک بر روی این نام کاربری، منویی جهت ویرایش تنظیمات کاربری، قفل و یا خروج از حساب کاربری پدیدار می‌شود.
در گوشه‌ پایین سمت چپ منوی Start، گزینه‌ های اضافی زیر قابل دسترسی هستند:
  • File Explorer: باز نمودن File Explorer ویندوز. File Explorer جایگزین Windows Explorer شده است و ابزاری برای مرور فایل‌ ها و پوشه‌ ها است. امکان باز کردن سریع File Explorer با فشردن کلید های ترکیبی Win+E نیز وجود دارد.
  • Settings: باز نمودن پنل Settings ویندوز. Settings جای‌گزینی برای Control Panel است جهت مدیریت و ویرایش تنظیمات ویندوز. برای باز کردن سریع Settings می‌ توانید از کلید های ترکیبی Win+I استفاده کنید.
  • Power: نمایش گزینه‌ های مربوط به خاموش کردن و خروج از ویندوز.
آموزش ویندوز 10
به طور پیش‌ فرض، File Explorer پس از باز شدن، صفحه‌ Quick Access را نمایش می‌ دهد. در صورتی که ترجیح می‌‌ دهید به جای آن صفحه‌ This PC نمایش داده شود، کافی است در تب View بر روی Options و سپس Change folder and search options کلیک کنید. اکنون در پنجره‌‌ی Folder Options گزینه‌ی Open File Explorer to را بر روی This PC تنظیم کنید. گزینه‌‌‌ های موجود در Power، بستگی به این دارد که چگونه وارد حساب کاربری خود شده‌اید. اگر مستقیماً وارد حساب کاربری‌ شده‌ اید به این گزینه‌ ها دسترسی خواهید داشت:
  • Restart: خاموش کردن سیستم و روشن کردن مجدد آن.
  • Sleep: قرار دادن سیستم در حالت Sleep.
  • Shut down: خاموش کردن سیستم.
اگر از راه دور وارد ویندوز شده‌ اید، به عنوان مثال از محل کار به رایانه‌ خانه دسترسی پیدا کرده‌‌ اید، تنها گزینه‌ قطع ارتباط را در اختیار خواهید داشت. به یاد داشته باشید تنظیمات Power رایانه تعیین می‌‌ کند که حالت Sleep چگونه کار کند. هنگامی که سیستم در حالت Sleep است دقت داشته باشید که جریان برق همچنان در رایانه وجود دارد و هرگز نباید در این حالت در کیس را باز کنید. همواره پیش از باز کردن در کیس، سیستم را به طور کامل خاموش نمایید.
در گوشه‌ پایین سمت چپ منوی Start، علاوه بر موارد یاد شده، دکمه‌‌ All Apps جهت نمایش لیست کلیه‌ی اپ‌ های نصب‌ شده در ویندوز نیز به چشم می‌ خورد. لیست کلیه‌ اپ‌‌ ها شامل یک لیست الفبایی از همه‌ اپلیکیشن‌ های دردسترس است. با کلیک بر روی این دکمه، لیست اپ‌ ها جایگزین موارد موجود در ستون اول منوی Start خواهد شد و امکان باز کردن هر اپ با کلیک بر روی آن مهیا می‌ گردد. برای مشاهده‌ لیست کامل می‌ توانید اسکرول کنید. با کلیک بر روی Back، مجدد به لیست استاندارد ستون اول منوی Start بازخواهید گشت.
ستون دوم منوی Start، کاشی‌ های سنجاق‌ شده به منوی Start را نمایش می‌ دهد. هر اپ موجود در ویندوز می‌ تواند یک کاشی در منوی Start داشته باشد. کلیک بر روی هر کاشی، موجب اجرای اپ مربوط به آن می‌ گردد. با راست‌ کلیک بر روی یک کاشی، گزینه‌ های تنظیمات آن نمایش داده می‌ شود. با استفاده از این گزینه‌ها می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
  • عدم سنجاق اپ به منوی Start
  • تغییر اندازه‌ی کاشی در منوی Start
  • روشن و خاموش کردن کاشی‌های زنده
  • سنجاق کردن اپ به Taskbar
آموزش ویندوز 10
لازم به ذکر است در تصاویر قبلی، حالت زنده‌ کلیه‌ کاشی‌ ها در وضعیت خاموش قرار داشت. با روشن شدن وضعیت یک کاشی زنده، اطلاعات مربوط به اپ در درون کاشی نمایش داده می‌ شود. به عنوان مثال وضعیت کنونی آب‌ و هوا در اپلیکیشن Weather، سر تیتر اخبار در اپلیکیشن News و گزارش بازار بورس در اپلیکیشن Stock با قرارگیری کاشی آن‌ها در وضعیت Live، نمایش داده می‌ شوند.
ورود به حالت تبلت و خروج از آن
اگر از ویندوز 10 بر روی یک دستگاه تبلت استفاده می‌ کنید، حالت تبلت چیزی است احتمالاً مد نظر شما خواهد بود. حالت تبلت، نحوه‌ کار ویندوز را تغییر خواهد داد و این موضوع بستگی به شما دارد که از آن استقبال خواهید کرد یا خیر.در حالت تبلت، منوی Start با صفحه‌ی Start جایگزین می‌ گردد. صفحه‌ Start استاندارد شامل موارد زیر است:
  • دکمه‌ی Options: در گوشه‌ی پایین سمت چپ صفحه نمایش داده می‌شود. با لمس این دکمه، پنل گزینه‌های Start نمایان می‌شود.
  • دکمه‌ی Power: دسترسی به گزینه‌های خاموش کردن دستگاه شامل Sleep ،Restart و Shut down را فراهم می‌سازد.
  • دکمه‌ی Apps: نمایش لیست کلیه‌ی اپ‌ها را فراهم می‌سازد.
  • دکمه‌ی Start: گردش بین صفحه‌ی Start و دسکتاپ.
هنگامی که یک اپ در صفحه‌ Start را لمس می‌ کنید، اپ در محیط دسکتاپ و در حالت تمام‌ صفحه اجرا می‌ شود. دکمه‌ Task View راهی است برای گردش میان اپ‌ ها در این حالت. کافی است دکمه‌ی Task View را لمس کنید تا پیش‌ نمایشی از اپ‌ های باز را مشاهده نمایید. سپس اپلیکیشنی که می‌ خواهید اجرا شود را لمس کنید. در حالت تبلت، به‌ طور پیش‌فرض آیکن‌ های اپ‌ها در Taskbar مخفی هستند. این موضوع به این معناست که آیتم‌های سنجاق‌شده به Taskbar یا آیکن‌‌ های باز نمودن پنجره‌‌ ها و اپ‌‌ های در حال اجرا را نخواهید دید.
کلیه‌ این تغییرات از طریق System Settings قابل تنظیم و کنترل هستند:
  • بر روی Start و سپس Settings کلیک کنید.
  • در محیط Settings، بر روی System کلیک کنید. در صفحه‌ی System بر روی Tablet Mode کلیک کنید.
  • در محیط اصلی این صفحه، از گزینه‌های زیر جهت نحوه‌ی کارکرد حالت تبلت استفاده کنید:
  • اگر مایل به استفاده از حالت تبلت نیستید، می‌توانید این قابلیت را با قرار دادن Make Windows More Touch-Friendly بر روی حالت Off غیرفعال کنید.
  • اگر مایلید که پس از ورود به ویندوز، به جای صفحه‌ی Start مستقیماً به دسکتاپ بروید، When I Sign In to Go To The Desktop را فعال نمایید.
  • اگر مایلید که به آیتم‌های سنجاق‌شده و پنجره‌ها و اپ‌‌‌های در حال اجرا در Taskbar دسترسی داشته باشید، گزینه‌ی Hide App Icons را بر روی Off تنظیم کنید.
شخصی‌ سازی حساب‌ های کاربری
حساب‌ های کاربری دارای جزئیات زیادی هستند: رمز عبور، تصویر، نام کاربری و نوع حساب کاربری. شما می‌توانید جزئیات حساب‌های محلی را با در اختیار داشتن حساب کاربری Administrator مدیریت کنید. تصویر حساب کاربری شما در صفحه‌ ورود به ویندوز و در منوی Start نمایش داده می‌ شود. هنگامی که شما از یک تصویر در حساب کاربری خود استفاده می‌ کنید، ویندوز 10 به طور خود کار تصویر را بهینه می‌ کند و تصویر بهینه‌ شده را به عنوان تصویر شما در لیست مخاطبین ویندوز (Windows Contacts) قرار می‌ دهد. این تصاویر در قالب فایلی با حجم کم‌تر از 50 کیلوبایت ذخیره می‌ گردد.
برای تغییر تصویر حساب کاربری بایستی قدم‌ های زیر طی نمایید:
  • بر روی دکمه‌ Start کلیک کرده و Settings را انتخاب نمایید. در محیط Settings نیز بر روی Accounts کلیک کنید.
  • تصویر کنونی حساب کاربری شما (در صورت وجود) نمایش داده می‌ شود. بر روی Browse کلیک نمایید.
  • اکنون در پنجره‌ باز شده، تصویر مورد نظر خود را انتخاب نمایید. این تصویر، باید یک تصویر استاندارد در فرمت‌های DIB ،PNG ،JPEG ،GIF ،BMP یا TIFF باشد.
آموزش ویندوز 10
تغییر نوع حساب کاربری
حساب‌ های کاربری در ویندوز 10 بر دو نوع هستند: حساب‌ استاندارد با دسترسی محدود و حساب‌ مدیر با دسترسی کامل. جهت احتیاط ممکن است مایل باشید که برای وب‌ گردی و دیگر فعالیت‌ های آنلاین از حساب استاندارد استفاده کنید و هنگامی که نیازمند مدیریت یا بهینه‌ سازی سیستم‌ تان هستید از حساب مدیر استفاده کنید. معمولاً چند حساب کاربری در هر رایانه وجود دارد که حدأقل یکی از آن‌ ها دسترسی مدیر دارد. اگر شما با حساب کاربری استاندارد وارد ویندوز شده‌ اید، می‌ توانید نوع حساب کاربری خود را به مدیر تغییر دهید. همچنین اگر با حساب مدیر وارد ویندوز شده‌ اید می‌ توانید حساب کاربری خود را به استاندارد تغییر دهید.
تغییر و بازیابی رمز عبور
شما باید به طور دوره‌ ای رمز عبور یا کد حساب کاربری خود را تغییر دهید. این کار باعث سخت‌ تر شدن دسترسی دیگران به حساب کاربری شما می‌ گردد. برای تغییر رمز عبور، کد یا رمز تصویری حساب کاربری‌ از طریق حساب کاربری کنونی‌ تان بایستی قدم‌ های زیر را طی کنید:
  • بر روی دکمه‌ Start و بعد Settings کلیک کنید. سپس در Settings بر روی Accounts کلیک نمایید.
  • در صفحه‌ Accounts، از محدوده‌ سمت چپ بر روی Sign-In Options کلیک کنید.
  • در زیر قسمت PIN ،Password و یا Picture بر روی Change کلیک کنید و مراحل را طی نمایید.
اگر از یک حساب مایکروسافت استفاده می‌ کنید و رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید، از طریق مراحل زیر می‌توانید رمز عبور خود را بازیابی کرده و آن را از نو تنظیم نمایید:
  • با استفاده از یک دستگاه دیگر، در مرورگر اینترنتی به آدرس https://account.live.com/password/reset بروید.
  • گزینه‌ی I forgot my password را انتخاب نمایید، روی Next کلیک کرده و مابقی مراحل را طی نمایید.
اگر از یک حساب محلی استفاده می‌ کنید و رمز عبور خود را فراموش کرده‌ اید، می‌ توانید از حساب کاربری دیگر‌ تان در ویندوز برای بازیابی رمز عبور حساب کاربری خود استفاده کنید. برای این کار مراحل زیر را طی نمایید:
  • در محدوده‌ جستجو، عبارت User Accounts را وارد کرده و Enter بزنید. این کار باعث باز شدن صفحه‌ی User Accounts در Control Panel می‌ گردد.
  • روی Manage User Accounts کلیک کنید. اگر به عنوان یک حساب استاندارد وارد شده‌ اید نام کاربری و رمز عبور حساب کاربری دیگر تان که دسترسی مدیر دارد را وارد کرده و روی Yes کلیک کنید.
  • در پنجره‌ User Accounts، روی حساب کاربری که قصد ویرایش آن را دارید کلیک کرده و Reset Password را انتخاب نمایید.
  • پس از وارد کردن رمز عبور و تأییدیه‌ آن، روی OK کلیک کنید. اکنون قادر خواهید بود با استفاده از این رمز عبور جدید وارد حساب کاربری دیگرتان شوید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت