پشت‌پرده نشست اوپک از زبان زنگنه

کد خبر: 383167

وزیر نفت کشورمان گفت: "شوک درمانی" کاهش شدید قیمت نفت که به پایین‌ترین سطح پنج سال اخیر رسیده نمی‌تواند راهکار اوپک برای به دست آوردن سهم بازار در برابر تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا باشد.

ایسنا: وزیر نفت کشورمان گفت: "شوک درمانی" کاهش شدید قیمت نفت که به پایین‌ترین سطح پنج سال اخیر رسیده نمی‌تواند راهکار اوپک برای به دست آوردن سهم بازار در برابر تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا باشد.
به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، پس از نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و تصمیم این سازمان برای حفظ سقف تولید خود روی 30 میلیون بشکه در روز، قیمت نفت سبک آمریکا 10 درصد کاهش یافت. بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در گفتگو با بلومبرگ گفت: قیمتها در این سطح پایین تضمین کننده کاهش قابل توجه تولید نفت شیل آمریکا نیست. وی افزود: قیمتهای بالا برای سهم بازار اوپک ضرر دارد. اگر بخواهید سهم بازار خود را افزایش دهیم باید قیمتها را کاهش داد، اما اگر بخواهیم شرایط را تغییر دهیم، نمی‌توان این کار را با "شوک درمانی" و در یک بازه زمانی سه ماهه انجام داد. اوپک که حدود 40 درصد نفت جهان را تامین می‌کند در برابر درخواست‌های بعضی از اعضا مانند ونزوئلا، ایران و عراق برای کاهش تولید جمعی خود و جلوگیری از کاهش قیمت‌ها مخالفت کرد. تولید نفت آمریکا به مدد توسعه نفت شیل به بالاترین سطح سه دهه اخیر رسیده و بر مازاد عرضه که ونزوئلا هفته گذشته آن را روزانه دو میلیون بشکه اعلام کرد، افزوده است. پیش‌بینی‌های خود اوپک نشان می‌دهد تقاضا برای نفت خام این سازمان سال آینده همزمان با افزایش عرضه آمریکا کاهش خواهد یافت و سهم این سازمان از بازار جهانی را به پایین ترین سطح 25 سال اخیر خواهد رساند. بهای نفت آمریکا در آخرین روز معاملات هفته گذشته به 64 دلار و 10 سنت در هر بشکه رسید که پایین ترین قیمت از ژوئیه 2009 تاکنون است. همچنین نفت برنت نیز در ساعاتی از معاملات روز جمعه به 68 دلار و 38 سنت در هر بشکه سقوط کرد. نفت برنت در سال جاری تاکنون 38 درصد ارزش خود را از دست داده است. زنگنه افزود:‌ بیشتر اعضای اوپک خواستار کاهش روزانه 1.5 میلیون بشکه(پنج درصد) از سقف تولید جمعی این سازمان بودند و تولیدکنندگان خارج از اوپک نیز باید برای کاهش روزانه 500 هزار بشکه از تولید خود مشارکت می‌کردند. اما النعیمی وزیر نفت عربستان تهدید ناشی از نفت شیل آمریکا را به عنوان توجیه اصلی حفظ سقف تولید کنونی عنوان کرد. وی افزود: رقابت از سوی نفت شیل آمریکا که هزینه تولید هر بشکه از آن بیشتر از نفت متعارف اوپک است حتی با قیمت‌های کنونی و پایین تر نیز کاهش نخواهد یافت. زنگنه خاطرنشان کرد: این قیمتها که هم اکنون شاهد آن هستیم باعث نمی‌شود که بگوییم ظرف چهار الی پنج ماه پیش رو تولید نفت شیل یک تا دو میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت. هیچ آمار و ارقام مشخصی برای گفتن اینکه تولید نفت شیل مشخصا کاهش خواهد یافت وجود ندارد. زنگنه گفت:‌ اوپک برای حل مساله سهم بازار و کاهش قیمت‌ها باید "محتاط و تدریجی" عمل کند. وزیر نفت ایران افزود: اگرچه خواستار بالا رفتن قیمت‌ها بوده اما برای اینکه اختلافات داخلی به اوپک لطمه نزد تصمیم تثبیت تولید را پذیرفته است. وی در وین بلافاصله پس از نشست اوپک به خبرنگاران گفت: از این تصمیم اوپک عصبانی نیست اگرچه در راستای خواسته‌های ایران نیست. زنگنه می‌گوید، ایران می‌تواند ظرف دو ماه پس از لغو تحریمها صادرات و تولید نفت خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد. وی خاطرنشان کرد: اما کاهش قیمت نفت باعث شده افزایش صادرات ایران نیز تفاوتی در درآمدها ایجاد نکند. ما همچنان تولید و صادرات را افزایش خواهیم داد و آنچه که برای ما مهم است سهم بازار است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت