ابلاغمصوبهعدمکسرحقبیمهازحقبنکارگری
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مصوبه جلسه شورای عالی کار در مورد عدم کسر حق بیمه از کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار ) را به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ کرد.
پس از ابلاغ این بخشنامه اظهارنظرهای مختلفی در موافقت و مخالفت این بند از بخشنامه تامین اجتماعی از سوی کارگران و کارفرمایان انجام شد، اما در مجموع این اقدام مثبت ارزیابی میشد .
اما شورای عالی کار در آخرین جلسه خود بررسی این موضوع را در دستور کار قرار داد و در آن جلسه کارفرمایان و البته دولت ضمن ابراز نارضایتی از این تصمیم، آن را موجب هزینه برای کارفرما دانستند و افزودند: مگر 80 هزار تومان چقدر است که بخواهیم مبلغی از آن را از کارگر کسر کنیم و مبلغی هم کارفرما بدهد .
در حالی که این بخشنامه بدون رعایت سه جانبه گرایی و خارج از شورای عالی کار صادر شد، اما با این وجود ابطال آن در شورای عالی کار انجام شد .
با وجود اینکه اضافه شدن 80 هزار تومان به حق بیمه، هزینه چندانی را به جیب کارگر و کارفرما تحمیل نمیکرد، ولی در عوض هنگام بازنشستگی میتوانست کمک مناسبی به کارگران باشد، این تصمیم اخذ شد و موجب نارضایتی کارگران شد .
اما بالاخره معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مصوبه شورای عالی کار در مورد عدم کسر حق بیمه از کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار) را به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ کرد .
در بخشی از این ابلاغیه آمده است :
نظر به اینکه به استناد بند 5 مصوبات دویست و سی و چهارمین جلسه شورای عالی کار در تاریخ 93.12.23 مبنی بر پرداخت ماهیانه 800000 (هشتصد هزار ریال) از سوی کارفرمایان به کارگران مربوطه تحت عنوان کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزهای موضوع تبصره 3 ماده 36 قانون کار، سازمان تامین اجتماعی اخیرا و بر خلاف سالهای قبل اقدام به دریافت حق بیمه از کارگران و کارفرمایان بابت کمک هزینه اقلام مذکور نموده است و لذا با توجه به اینکه تعریف واژه کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار) در تبصره 3 ماده 36 قانون کار همراه با عائله مندی و کمک هزینه مسکن و ... آمده و از نظر ماهیت در ردیف مزایای رفاهی و انگیزهای قرار دارد، جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمیشود، بنابراین سازمان تامین اجتماعی از تاریخ 93.04.01 نمیتواند آن را به تنهایی و یا همراه با سایر اقلام دیگر مشمول کسور بیمه و بازنشستگی بداند .
متن کامل ابلاغیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را اینجا بخوانید .
دیدگاه تان را بنویسید