ایران شاهراه ترانزیتی می‌شود

کد خبر: 261902

در جریان نشست مشترک میان رؤسای جمهوری کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان در سال 1388، اتصال خطوط ریلی سه کشور با تفاهمنامه‎ای به مرحله اجرایی رسید.

مهر: راه آهن گرگان - اینچه برون بخشی از راه آهن به طول 88 کیلومتر به عنوان بخشی از راه‌آهن گرگان - اینچه برون - اترک - برکت در 3 کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران تکمیل شده و آماده بهره برداری است که می تواند کشورهای CIS را به حاشیه خلیج فارس متصل کند.

در جریان نشست مشترک میان رؤسای جمهوری کشورهای ایران، ترکمنستان و قزاقستان در سال 1388، اتصال خطوط ریلی سه کشور با تفاهمنامه‎ای به مرحله اجرایی رسید.

براین اساس ساخت راه‌آهن گرگان - اینچه برون - اترک - برکت در 3 کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران با طول حدود 908 کیلومتر در دستور کار قرار گرفت که 120 کیلومتر آن در کشور قزاقستان، 700 کیلومتر در ترکمنستان و 88 کیلومتر در ایران ساخته میشود و در واقع با این راه آهن کشورهای CIS به خلیج فارس و کشورهای جنوب شرقی آسیا متصل می‌ شود.

این راه آهن از ناحیه اوزن کشور قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و پس از عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به سمت شمال گنبدکاووس و در نهایت به ایستگاه گرگان متصل می شود از سوی دیگر این خط ریلی در محدوده اترک واقع در منطقه داشلی برون و اینچه برون از خاک ترکمنستان خارج می‌شود.

با راه اندازی این خط آهن و اتصال کشورهای آسیای میانه به کشوری حاشیه خلیج فارس، حمل و نقل بین المللی در این منطقه افزایش پیدا کرده و نقش زیادی را در توسعه ترانزیت به سمت خلیج فارس و اقیانوس هند خواهد داشت که در نهایت تاثیر زیادی را بر اقتصاد استان گلستان می گذارد همچنین کشور قزاقستان قصد دارد تا این خط آهن را تا کشور چین ادامه دهد که با پایان ساخت آن، کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق ایران به چین متصل میشوند.

یکی از مهمترین بارهای حمل شده در این منطقه غلات است که از کشور قزاقستان به حاشیه خلیج فارس ترانزیت میشود که با احداث سیلو از سوی بهره بردار خط، می توان سالانه 7 میلیون تن غلات را از کشور قزاقستان به کشورهای دیگر ترانزیت کرد.

براساس این گزارش، راه آهن گرگان - اینچه برون در راستای کریدور شمال - جنوب تکمیل می شود که این کریدور سرخس را به بندرعباس متصل می کند و از سوی دیگر با ساخت راه آهن قزوین - رشت به انزلی و آستارا متصل می شود.

ساخت این پروژه در داخل ایران به طول 88 کیلومتر در فاز اول به پایان رسیده است و در مرحله افتتاح و بهره برداری قرار دارد که به همین مناسبت روز گذشته خبرنگاران از این پروژه که از سوی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ساخته شده است، بازدیدکردند.

مدیرپروژه راه آهن گرگان - اینچه برون در این رابطه، گفت: قرارداد ساخت این خط آهن در سال 90 با قرارگاه خاتم الانبیاء بسته شد و از سال 91 ساخت آن آغاز شد. در این پروژه 12 تقاطع غیرهمسطح، یک پل در گرگانرود، 2 ایستگاه بین راهی پتروشیمی و تعویض بوژی مرزی در گرگان - اینچه برون و 2 ایستگاه مسافری در قره تپه و گرگان ساخته شده است.

وی افزود: این مسیر از قره تپه آغاز شده و پس از طی 18 کیلومتر به ایستگاه گرگان می رسد و در کیلومتر 88 به به دلیل تفاوت خط آهن ایران و کشورهای آسیای میانه با تعویض بوژی در اینچه برون به آن کشورها می رود البته تاکنون ساخت ریل در کشورهای آسیای میانه به پایان نرسیده است.

برای ساخت پروژه 130 میلیارد تومان قرارداد بسته شده است که تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و آماده بهره برداری است ضمن آنکه این خط، ظرفیت جابجایی 7 میلیون تن بار در سال را دارد و در سال های آینده این ظرفیت می تواند افزایش پیدا می کند.

همچنین این خط آهن ظرفیت جابجایی 5 میلیون نفر را در سال دارد که با توجه به استقبال مسافران این ظرفیت قابل افزایش است اما مهمترین هدف ساخت این راه آهن، افزایش ترانزیت بار در منطقه بوده است که با تکمیل پروژه در مابقی کشورها، شاهد توسعه زیادی در ترانزیت خواهیم بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت