پرداخت سود سهام عدالت قطعی شد | واریز 1/800/000 تومان سود سهام عدالت برای دهک های 1 تا 3 | ثبت نام جدید سهام دولتی برای همه متولدین 1400 در سامانه my.gov.ir
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانکها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود.
تاخیر در واریز سود سهام عدالت نه تنها وارد چندمین ماه خود که هیچ، بلکه رفته رفته وارد “یکسالی” خود شده؛ سودی که برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت سهمرحلهای شده است.
در حالی سهامداران عدالت، سود سهام مجامع سال 1401 خود را به طور کامل دریافت نکردهاند که بخش قابلتوجهی از مجامع سال 1402 شرکتهای نیز برگزار شده است، و رفته رفته باید سهامداران سود این مجامع را دریافت کنند.
واریز سود مرحله نخست و دوم سود تقسیمی مجامع سال 1401 شرکتهای سرمایهپذیر، بهترتیب در ابتدای زمستان و انتهای سال گذشته انجام شد و از آن زمان تا کنون بیش از 9 ماه است که سهامداران عدالت منتظر دریافت سود مرحله سوم خود هستند؛ که فعلا خبری از آن نیست.
جالب این که مجید عشقی رئیس قبلی سازمان بورس و احسان خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد قول پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت تا پایان خردادماه امسال را داده بودند!
بخشی از دلایل این تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مربوط میشود که بالاخره بدهی آن به سهامداران عدالت تسویه شد و بخشی دیگر هم به شرکت مپنا؛ تا کنون برای پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت به سهامداران و تسویه این سود، 24.5 هزار میلیارد تومان پول واریز شده است، و حالا تنها این شرکت مپنا است که برای عملکرد سال 1401 حدود 500 میلیارد تومان بدهی دارد که البته پس از چند ماه تاخیر سرانجام هفته گذشته 100 میلیارد از 500 میلیارد تومان بدهی به سهام عدالت توسط این شرکت پرداخت شد.
گویا شرکت سپردهگذاری مرکزی تا کنون پنج بار با شرکت «مپنا» مکاتباتی داشته است تا این بدهی را پرداخت کند. آن طور هم که مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفته برای آن دسته از شرکتهایی که سود سهام عدالت را پرداخت نکرده باشند، گزارش تخلف تهیه و ابلاغ شده است. گزارشی که فعلا مپنا را مجاب به پرداخت و تسویه این بدهی نکرده است!
آن طور که احمدرضا فراست معاون اقتصادی مپنا میگوید با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت در حال انجام است، در این راستا پرداخت بدهی 500 میلیارد ریالی سود سهام عدالت “با همکاری یکی از بانکها” به مبلغ یک هزار میلیارد ریال “از محل دریافت تسهیلات” به حساب سپرده گذاری واریز شد و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود که مبلغ آن 4 هزار میلیارد ریال است.
نکته جالب و البته قابل تامل در این زمینه این است که سود تقسیمی مجامع شرکتها، نتیجه عملکرد سال مالی شرکت و اعضای هیات مدیره است و با تصمیمی که در مجمع گرفته میشود بخشی از این سود میان سهامداران توزیع میشود.
به عبارت دیگر به میزان سودی که سالیانه یک بار به ازای هر سهم به سهامداران آن تعلق پیدا میکند، سود تقسیمی هر سهم یا DPS میگویند. در حقیقت، سود تقسیمی هر سهم مقداری از سود تحقق یافته یا EPS است که بین سهامداران تقسیم میشود.
حال این پرسش مطرح است میزان سود اعلامی و تقسیمی شرکت مپنا که توسط هیئت مدیره این شرکت در مجمع عمومی سالیانه آن مشخص شده است مگر نه این که ناشی از سودسازی این شرکت در سال مالی گذشته است، بنابراین “چرا شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت دست به دامان بانکها برای دریافت تسهیلات و پرداخت سود تقسیمی مجمع سالانه خود است؟!”/تسنیم
نوزادان متولد 1400 صاحب سهام عدالت شدند
نوزدانی که سال 1401 به بعد متولد شدهاند، سهام دولتی 1 میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. والدین کودکان متولد این تاریخ و بعد از آن به منظور دریافت سهام دولتی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
نوزدانی که سال 1401 به بعد متولد شدهاند، سهام دولتی 1 میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. والدین کودکان متولد این تاریخ و بعد از آن به منظور دریافت سهام دولتی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
وزیر اقتصاد وعده اعطای سهام دولتی 1 میلیون تومانی را به نوزادان متولد شده بعد از سال 1401 داده است. به این منظور والدین نوزدان واجد شرایط باید به درگاه my.gov.ir مراجعه کنند. والدین بعد از ورود به این بخش، کدی دریافت خواهند کرد که باید آن را در سایت وارد کنند و به بخش داشبورد بروند. بعد از مراجعه به داشبورد، لازم است والدین به قسمت طرح تشویق فرزندآوری بروند و اطلاعات کودک خود را مشاهده کنند.
براساس گزارشها، اطلاعات تمامی نوزادان متولد 1401 به بعد در این سامانه موجود است. والدین با نوشتن نام فرزند و درج تاریخ تولدش، امکان ورود به مرحله بعد را خواهند داشت. والدین کودک باید در مرحله بعد نام بانک عامل و سه مورد از صندوقهای سهام را انتخاب کنند.
دیدگاه تان را بنویسید