افزایش قیمت گاز مایع در بازار | کدام خودروها سهمیه بنزین اختصاصی میگیرند؟
وزیر نفت اعلام کرد که اختصاص سهمیه بنزین به تاکسی های اینترنتی در دستور کار دولت قرار دارد.
جواد اوجی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: این موضوع در دستور کار دولت است و منتظر هستیم که در دولت به سرانجام برسد.
به گزارش ایسنا، اوجی همچنین درباره افزایش قیمت گاز مایع در بازار آزاد گفت: ما گاز مایع یا LPG را در کپسولهای ۱۱کیلویی را به مردم میدهیم وزارت نفت از طریق شرکت پالایش و پخش در اختیار شرکتهای توزیعکننده میگذارد و دولت هیچ تغییری در نرخ گاز مایع اعمال نکرده است و نسبت به سال گذشته نیز میزان آن ۲۰ درصد بهشکل حجمی افزایش پیدا کرده است.
اوجی درباره علت افزایش قیمت گاز مایع در بازار گفت: این مسئله را باید سندیکا و وزارت صمت پاسخگو باشند. هر کس در سامانه صدف ثبتنام کنند، گاز مایع بهطور کامل به او تعلق میگیرد./ روزنامه تعادل
عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: اگر رشد مصرف بنزین به همین شیوه کنونی ادامه داشته باشد غیر قابل کنترل شده و قطعا برای تامین نیاز حمل و نقل باید واردات داشته باشیم. رمضانعلی سنگدوینی درباره روند رو به رشد مصرف بنزین در کشور اظهار داشت: در حال حاضر مصرف تمام حاملهای انرژی از جمله برق، گاز و بخصوص بنزین بالاست و باید در این خصوص چارهاندیشی شود. وی افزود: اکنون متوسط مصرف بنزین در کشور به بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده است و حتی در روزهایی از ایام نوروز به ۱۴۲ میلیون لیتر هم رسید که لازم باید برای کنترل این ارقام تدابیری اندیشیده شود. عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: حتما باید در برنامه هفتم توسعه به دولت تکلیف شود که نسبت به بهینهسازی مصرف سوخت اقدام کرده و راهکارهای لازم را برای نیل به این مهم اتخاذ کند. وی گفت: اکنون سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار در کشور انرژی مصرف میشود که در این بین مصرف متوسط بنزین که به ۱۱۰ میلیون لیتر رسیده رقم بسیار بالایی بوده و لازم است که به هر طریق ممکن این میزان مصرف متعادل شود. سنگدوینی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موضوعات در راستای بهینهسازی مصرف سوخت این است که به دولت تکلیف کنیم خودروهای گازسوز، هیبریدی و کم مصرف را تولید و وارد چرخه حمل و نقل کند چراکه هرقدر که مصرف سوخت را کاهش دهیم یکگام به اجرایی شدن صادرات و ارزآوری برای کشور نزدیکتر خواهیم شد. وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف بنزین صادرات این فرآورده باارزش را بیمه خواهد کرد، یادآور شد: یکی از اقدامات مهم برای کاهش مصرف بنزین بکارگیری گاز مایع (الپیجی) در خودروها است، ضمن اینکه این سوخت به لحاظ کیفیت نیز برای خودرو مناسبتر بوده و عمر موتور خودرو را بالا میبرد. عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در جلسهای که با حضور اعضای کمیته انرژی برگزار شد بنا بر این شد که در برنامه ۵ ساله کمک کنیم که دولت به سمت اجرای برنامه صرفهجویی در مصرف سوخت برود. وی بیان داشت: اگر رشد مصرف بنزین به همین شیوه کنونی ادامه داشته باشد غیر قابل کنترل شده و قطعا برای تامین نیاز حمل و نقل باید واردات داشته باشیم. سنگدوینی گفت: در حال حاضر نیمی از مردم کشور خودرویی ندارند و نیمی دیگر دارای خودرو بوده و از یارانه بنزین برخوردارند، حتی در این بین برخی بیش از یک خودرو دارند و در نتیجه با نرخ ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ تومانی بنزین از سوبسید بیشتری نیز بهره میبرند بنابراین لازم است که دولت و مجلس روی این مسئله کار کنند تا عدالت اجرا شود. وی تاکید کرد: در شرایط کنونی مهمترین اولویت دولت و مجلس ابتدا معیشت مردم و سپس بهینهسازی مصرف حاملهای انرژی است تا تبدیل به واردکننده حاملهای انرژی بخصوص بنزین و گاز تبدیل نشویم. عضوهیات رییسه کمیسیون تلفیق گفت: طبق تصمیمی که در مجلس اتخاذ شده وزارت نفت ونیرو در برنامه هفتم توسعه مکلف شدهاند که انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تا مصرف برابر الگوی تعیین شده رایگان محاسبه شود. وی درباره اجرایی شدن استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت فعلی نیز گفت: هنوز در برنامه هفتم توسعه و کمیته انرژی و دولت در این زمینه به جمعبندی نرسیدهایم. سنگدوینی درباره افزایش قیمت بنزین نیز تاکید کرد: دولت و مجلس هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و اگر برنامهای بود دولت در بودجه میآورد، کسانی که این مباحث را مطرح میکنند در صدد بهم زدن آرامش مردم و جامعه هستند./ روزنامه عصررسانه
قیمت بنزین اصلاح شد
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای حذف کارت های سوخت جایگاه ها بستر کارشناسی و علمی فراهم است اما متاسفانه شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در طول چندین سال گذشته در برابر استفاده از تکنولوژی و علم روز مقاومت کرده است.
هادی بیگی نژاد درباره مصوبه مجلس مبنی بر ضرورت استفاده افراد از کارت های سوخت شخصی و جمع آوری کارت های سوخت جایگاه ها، بیان کرد: ماجرای این مصوبه مجلس به این موضوع باز می گردد که رقم بسیار بالایی قاچاق سوخت در کشور داریم. برآورد اولیه این است که بین ۱۰ الی ۲۰ میلیون لیتر روزانه قاچاق بنزین و گازوئیل داشته باشیم. حال راهکار مقابله با این حجم از قاچاق چیست؟ راه مقابله این است که هر کس در هر جایگاهی که از بنزین و گازوئیل استفاده می کند باید مشخص باشد که کیست.
وی در ادامه اظهار کرد: این کار نیز دو راه دارد؛ اول اینکه هر کس در جایگاه از طریق کارت خود سوخت گیری انجام دهد. دوم اتصال کارت بانکی افراد به کارت سوخت است. یعنی فردی که در جایگاه بنزین می زند از طریق کارت بانکی خود هزینه را پرداخت کند و این کارت به شبکه متصل شود و مشخصات فرد معلوم شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: فقط با قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل سالیانه حدود ۱۳۷ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد می شود. این خسارت را مگر شرکت پالایش و پخش از جیب خود می دهد، این خسارت از جیب ملت پرداخت می شود و سود را صرفا چند نفر خاص می برند. اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفته که نمی تواند کارت های سوخت جایگاه ها را جمع آوری کند قابل قبول نیست.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: هرچه جلوتر آمدیم طبیعتا تکنولوژی رشد مثبتی داشته است. سوال این است که پیشرفت علم و تکنولوژی در طول این ۱۰ سال چه تاثیری بر شرکت پالایش و پخش فرآورده ها داشته است؟ برای چه شرکت پالایش و پخش مقاومت می کند؟
بیگی نژاد افزود: در بحث جایگزینی کارت های بانکی با کارت های سوخت نیز مطالعات انجام و از نظر علمی تایید شده است و مشکلی وجود ندارد و در کیش نیز اجرایی شده است اما برای اینکه نمی خواهند اجرا کنند می گویند در کیش شکست خورد. ممانعت و مقاومت از استفاده علم و تکنولوژی روز در شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی مشهود است./ ایسنا
همایون صالحی درباره استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت اظهار داشت: تمام تمهدیدات لازم و زیرساختها برای جایگزین شدن کارت بانکی به جای کارت سوخت اندیشیده شده و از نظر ما هرچیزی باید تجربه شود اما امیدواریم که آزمایش و خطا نباشد. در هر حال در عرصه عمل مشخص میشود که این برنامه دارای چه نقطه ضعف و قوتهایی است.
وی افزود: فعلا عرضه سوخت با کارت بانکی از یک جایگاه در تهران و در جایگاههایی که بنزین سوپر دارند، آغاز میشود و با سنجیدن تمام جوانب و بررسی نقاط ضعف و قوت به صورت سرتاسری در کل کشور به اجرا خواهد رسید.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران تصریح کرد: در تمام دنیا نیازی نیست که برای سوختگیری هم کارت سوخت و هم کارت بانکی استفاده شود و فقط از کارت بانکی جهت دریافت سوخت استفاده و به این ترتیب در وقت و هزینه صرفهجویی میشود.
وی گفت: فعلا جز جایگاهی که به صورت پایلوت انتخاب شده؛ مردم برای سوختگیری باید کارت شخصی سوخت خود را همراه داشته باشند و دارندگان خودرویی که هنوز کارت نگرفتهاند و یا به هر دلیلی نیاز به المثنی دارند باید نسبت به دریافت کات خود اقدام کنند، در این رابطه تمهیداتی اندیشیده شده که بلافاصله بعد از تقاضا کارت صادر شود.
صالحی با بیان اینکه بعد از جوابدهی اجرای آزمایشی طرح استفاده از کارت بانکی کارتهای سوخت و بخصوص کارت آزاد موجود در جایگاهها به کلی جمعآوری خواهد شد، گفت: با اجرای سراسری استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری سهمیهها در کارت بانکی شارژ میشود.
وی استفاده از کارت بانکی را در صورتی که تمام زیرساختها فراهم و تمهیدات اندیشیده شود، اقدامی مثبت و مفید و راهکاری در راستای صرفهجویی در زمان و هزینه مردم عنوان کرد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران در ادامه با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور اظهار داشت: اکنون مصرف بالا رفته به طوری که نگرانی وجود دارد که با شروع تعطیلات تابستان و افزایش سفرها روند مصرف به کجا میرسد.
وی میزان کنونی مصرف بنزین را روزانه ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر و گاهی به ۱۲۰ میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این میزان مصرف ناترازی ایجاد میکند که باید روشهایی تامین و یا واردات صورت گیرد.
صالحی بیان کرد: مسئولین به جای اینکه بابت تامین و صرفهجویی در مصرف بنزین به مردم فشار کنند بهتر است سراغ بهبود اوضاع حمل و نقل و تولید خودروهای باکیفیت و مصرف استاندارد جهانی بروند در نتیجه مصرف نیز خودبهخود کاهش پیدا میکند و لازم نیست مردم در صفهای طولانی منتظر دریافت بنزین باشند.
وی یادآور شد: اکنون باتوجه به رشد مصرف در برخی نقاط مشکلات و محدودیت داریم، هرچند در کلانشهرها شرایط بهتر است اما مردم در برخی شهرها و بخصوص در استانهای مرزی دچار مشکل هستند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی جایگاهداران درباره عرضه بنزین سوپر نیز تاکید کرد: بنزین سوپر موجود است و در برخی جایگاهها عرضه میشود، اما در شهرستانها خیلی کم و حتی صفر است. محدودیت ادامه دارد و به حالت نرمال نرسیده است./ایلنا
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از اجرای طرح آزمایشی عرضه سوخت از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران خبر داد و گفت: در صورت موفقیتآمیز بودن مراحل آزمایشی و صدور مجوزها، در مرحله نخست این طرح، توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی آغاز خواهد شد.
به گزارش وزارت نفت، محمد صادقی در این باره افزود: در مرحله نخست، این طرح در یک جایگاه بهصورت پایلوت در شهر تهران اجرایی خواهد شد و در صورت آماده بودن بسترها و دریافت مجوزها و انجام مراحل خوداظهاری از سوی افراد، به سمت عرضه بنزین سوپر با کارت مغناطیسی در دیگر جایگاهها خواهیم رفت.
وی با اشاره به اینکه عرضه بنزین سوپر فعلاً از طریق کارت آزاد انجام میشود، تأکید کرد: در حوزه توزیع سوخت نرخ اول، بستر ارتباطی ما باید آنلاین (برخط) باشد و اگر برخط نباشد، قطعاً استفاده از کارت بانکی چالشبرانگیز است.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: برای استفاده از کارت بانکی در توزیع سوخت نیاز به اتصال به شبکه شتاب وجود ندارد و افرادی که کارت بانکی دارند، مانند طرح هدفمندی یارانهها یک شماره حساب در دسترس به عنوان کارت سوخت معرفی میکنند.
صادقی افزود: سامانه هوشمند سوخت یک شبکه مستقل از سایر سامانهها است که هیچ ارتباطی با پایگاه داده دیگر سامانهها ندارد و فقط از کارت بانکی، برای توزیع سوخت استفاده میشود.
وی با اشاره به این که در توزیع سوخت کشور، خودمان را به یک راهحل منحصر نکردهایم، گفت: سامانه هوشمند سوخت مزیت آفلاین بودن را دارد که سایر این کارتها این مزیت را ندارند و هیچکدام از اینها بهطور کامل جایگزین کارت هوشمند سوخت نخواهد شد.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور بیان کرد: بسیاری از جایگاههای سوخت در نقاط دورافتاده هستند که با توجه به آفلاین بودن سامانه هوشمند سوخت امکان توزیع سوخت در صورت قطعی هم وجود دارد، اما با توجه به آنلاین بودین شبکه بانکی، در صورت قطعی، در عمل جایگاه غیر عملیاتی میشود و به همین دلیل فعلاً تنها توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی در دستور قرار گرفته است.
صادقی امکان کپیبرداری از کارتهای بانکی را از دیگر موانع این طرح اعلام کرد و افزود: این در حالی است که کارت هوشمند سوخت به هیچوجه امکان کپیبرداری ندارد. در این زمینه هم باید رایزنیهایی انجام شود تا راهحلهای اساسی برای این موضوع پیدا کنیم، اما همه این موانع، باعث نشده است به این سمت حرکت نکنیم و توزیع سوخت از طریق کارت بانکی یکی از طرحهای اولویتداری است که در حال پیگیری و پیادهسازی آن هستیم.
وی درباره روند پیشرفت این پروژه گفت: کدنویسی این طرح در حال اتمام است و در حال رفع چالشهای طرح و هماهنگی با دیگر دستگاهها هستیم.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور تأکید کرد: با توجه به موانع تأمین تراشههای کارت بانکی، این طرح نقش مهمی در کاهش هزینههای ارزی و رفع محدودیتهای این حوزه خواهد داشت. هر تراشه بسته به نوع آن حدود یک دلار قیمت دارد که هزینه حمل و ثبتنام، صدور دوباره و توزیع آن نیز وجود دارد که با استفاده از کارت بانکی، در تمامی این هزینهها و زمان صرفشده برای تولید و توزیع کارت سوخت صرفهجویی خواهد شد.
صادقی با اشاره به اینکه شرکت پژوهش و توسعه ناجی هزینه ثبتنام و شرکت پست، هزینه توزیع آن را بهعهده دارند، گفت: هزینه تعمیر و نگهداشت، پالایش دادهها و شخصیسازی کارتها نیز از دیگر هزینههای جانبی صدور کارت سوخت است که مجموع همه این موارد از بهای دریافتی بابت ثبتنام کارت سوخت بیشتر است./ ایلنا
تلفیق کارت سوخت با کارت بانکی برای مصرف بنزین ایده جدیدی است که امروز برای آن تصمیمگیری میشود. اما آیا این ایده میتواند به مدیریت مصرف سوخت کمک کند؟
گرچه قرار بود کارت سوخت نقش مدیریت مصرف بنزین را در کشور ایفا کند، اما پس از گذشت حدود هشت سال از بازگشت این کارتها به جایگاههای سوخت، آنها دیگر نقشی به جز نشان دادن یک عدد (میزان سهمیه سوخت باقیمانده) روی نازلها ندارند و نمیتوان همچنان روی ادامه سیستم گذشته تاکید داشت.
حال گویا شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برای بهبود این شرایط در نظر دارد کارت سوخت را با کارتهای بانکی تلفیق و ادغام کند. ایدهای که مخالفان و موافقان مختص خود را دارد و احتمالاً تا فردا نتیجه آن مشخص شود.
چرا قرار است کارت سوخت جمع شود؟
اکنون دولت دلایل زیادی برای جمعآوری کارت سوخت از دست مصرفکنندگان دارد. ازجمله آنکه سامانه هوشمند سوخت عمر زیادی دارد و در بخش سختافزاری هم به درجه استهلاک رسیده است و مردم دائم با خرابی تجهیزات دست به گریبان هستند.
از سوی دیگر، در چند وقت اخیر در بیشتر جایگاهها در بهترین حالت یک کارت سوخت بیشتر توزیع نمیشود و بهویژه افرادی که کارت سوخت شخصی ندارند، برای تأمین سوخت مورد نیاز خود دچار مشکل شدهاند و این امر یکی از دلایل تشکیل صفهای طویل است.
آنچه از شواهد پیداست و میتوان به دلایل دولت برای این تصمیم به آن اکتفا کرد این است که در چند ماه گذشته چند میلیون کارت سوخت المثنی یا حتی جدید صادر شده و هر کدام از آنها هزینهای حداقل 100 هزار تومانی برای مردم داشته است؛ با این روند نهتنها مردم ناراضی میشوند، بلکه آن کسی که کارت را صادر میکند یا واردات تراشه انجام میدهد هم متضر میشود.
در همین باب محمد صادقی، مدیر سامانه هوشمند سوخت، درباره طرح جایگزینی کارتهای بانکی گفت: برای پیادهسازی این طرح تا یک ماه دیگر یک جایگاه به صورت آزمایشی داریم که در همان تهران انجام میشود. یعنی کارهای مقدماتی و برنامهنویسیهایش انجام شده و حال مستلزم این است که به سایر دستگاهها مانند پلیس راهور یا شرکت مخابرات همکاری کنند.
تعیین تکلیف دریافت سوخت با کارت بانکی
اسدالله قلیزاده، رئیس صنف جایگاهداران سوخت کشور، پیشتر در مورد تعیین تکلیف کارت سوخت به ایلنا گفته بود: تلفیق کارت بانکی و کارت سوخت کار صحیحی نیست و باید با حذف کارت سوخت، مدیریت سهمیه فقط با کارت بانکی انجام شود.
حال او در مورد بهروزرسانی سیستم توزیع سوخت در کشور به تجارتنیوز گفت: احتمالا در مورد این موضوع تا فردا تصمیمگیری شود، اما در حال حاضر برخی شرکتهای نفتی به این موضوع ورود کردهاند که نتیجه را باید از بانک مرکزی پیگیری کرد.
وی افزود: با توجه به هزینههایی که سیستم سامانه هوشمند سوخت روی دست مردم و دستگاهها گذاشته و البته استهلاک آن باید به سمت تک نرخی شدن و توزیع بنزین به وسیله کارت سوخت برویم.
قلیزاده در پایان یادآور شد: مدیران باید روش توزیع بنزین به وسیله کارت سوخت را تبیین کنند و برنامهریزی انجام بدهند که به وسیله کارت ملی یا کارت بانکی بتوان بنزین توزیع کرد. اگر پولی که صرف سامانه هوشمند هزینه میشود به مردم داده شود بهتر است./تجارت نیوز
بنزین رایگان شد
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با تاکید بر اجرای مشوقهای گردشگری برای سفر مردم به این جزیره گفت: به دنبال تقویت سفرهای زمینی به کیش با مشوقهای جذابی همچون بنزین رایگان هستیم که در تیرماه عملی خواهد شد.
رحمان سادات نجفی اظهار داشت: زیرساختهای گردشگری در کیش فراتر از میزان گردشگران مراجعهکننده به این جزیره است که باید تدبیری برای آن اندیشیده شود؛ به طور مثال این جزیره با دارا بودن بیش از 55 هتل، مگامالهای تجاری و بهرهبرداری از فاز جدید فرودگاه کیش، جوابگوی چند برابری تقاضای گردشگری برای این جزیره است.
وی افزود: تغییرات پی در پی مدیریتی رخ داده و اداره سازمان منطقه آزاد کیش با سرپرستی و اختیارات محدود طی یک دوره، مشکلاتی را به وجود آورده است که امیدواریم با ثبات مدیریتی در دوره مدیرعامل جدید سازمان، شاهد خاتمه آنها باشیم.
ساداتنجفی اجرای مشوقهای گردشگری و ابتکار عمل در این حوزه را ضروری دانست و اظهار کرد: به دنبال تقویت سفرهای زمینی به کیش با مشوقهای جذابی همچون بنزین رایگان هستیم که طی تیرماه عملی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تقویت مسیر ارتباطی زمینی برای توسعه گردشگری در کیش ضروری است، افزود: بالانس مسیر ارتباطی زمینی و هوایی در نهایت به نفع گردشگران خواهد بود؛ البته در همین راستا نیازمند یک مسیر ارتباطی از بندر آفتاب به بزرگراه عسلویه هستیم که امیدواریم دولت عنایت ویژهای به آن داشته باشد.
سازمان منطقه آزاد کیش از اهرم حاکمیتی خود در بحث ایرلاینها استفاده کند
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با بیان اینکه برگزاری رویدادهای مختلف، برنامههای تشویقی خاصی برای ترددهای هوایی و زمینی میطلبد، اضافه کرد: به نظر میرسد وقت آن رسیده تا سازمان منطقه ازاد کیش برای کنترل فعالیت شرکتهای هواپیمایی وارد عمل شده و به نقش حاکمیتی خود در این راستا عمل کند.
سادات نجفی ادامه داد: چرا باید اجازه داد تا برخی ایرلاینها به صورت خودسر پروازهای خود را در فصل تابستان به کیش کاهش دهند و همان ایرلاینها در فصل زمستان تعداد پروازهای خود را به این جزیره چندین برابر کنند؟ پیشنهاد این داده شده که سازمان منطقه آزاد فقط با ایرلاینهایی در فصل سرما و پرتردد به کیش همکاری کند که در فصل گرما تعداد پروازهای خود را کاهش ندادهاند.
آمادگی بخش خصوصی در کیش برای راهاندازی واحدهای تولیدی برند
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با بیان اینکه ظرفیت راه اندازی واحدهای تولیدی برند در کیش وجود دارد، گفت: این امر در بسیاری از کشورهای توسعه یافته در قالب مونتاژ قطعات یا ایجاد خط تولید وجود دارد که بخش خصوصی در جزیره کیش نیز آمادگی کامل برای راه اندازی آن را دارد.
سادات نجفی اضافه کرد: تحریمها باعث شده که مناطق آزاد از شکل تجاری متعارف خود خارج شوند و به طور آنی در نوسانات ارزی آسیب ببینند، در همین راستا نیز راه اندازی خط تولید برندها به صورت پایلوت در کیش میتواند نقش بسزایی در دور زدن تحریمها و افزایش صادرات غیر نفتی ایفا کند.
در کنترل بازار نباید با سیاستهای دستوری عمل کرد
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده جهت اجرای جشنواره تابستانه کیش، گفت: بر این باور هستیم که در کنترل بازار نباید با سیاستهای دستوری عمل کرد.
سادات نجفی تصریح کرد: معتقدیم که جشنواره تابستانه کیش به بهترین شکل ممکن باید اجرا شود و در همین راستا تمامی تلاش خود را به به کار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اما باید توجه کرد که صرفا برگزاری یک حراجی بزرگ نمیتواند همه بار جذب گردشگر را به دوش بکشد، متولیان امر باید برای افزایش تعداد پروازها به کیش، تبلیغات و یا تسهیل در ترددهای زمینی از تمامی ظرفیتهای قانونی استفاده کنند.
این مقام مسئول ماهیت برگزاری جشنوراه تابستانی را عبور از فصل رکود گردشگری عنوان کرد و افزود: امروزعمده قیمت ارائه شده به مسافران در قالب تورهای گردشگری به کیش، صرفا فقط به قیمت هزینه بلیط هواپیما به فروش میرسد و عملا مراکز اقامتی و پذیرایی رایگان در اختیار گردشگران قرار میگیرد.
سادات نجفی در پاسخ به مطرح شدن برخی شبهات در فضای مجازی مبنی بر واقعی نبودن حراجهای بزرگ در کیش، اظهار کرد: اگر این حراجها واقعی نیست پس چرا باید مقابل برخی صندوقهای واحدهای تجاری شاهد صفهای صد متری باشیم؟ شیوه خرید در جهان امروزی تغییر کرده و مردم با آگاهی خرید میکنند؛ به نظرم نباید این سم پاشیها در فضای غیر رسمی رسانهای را جدی گرفت.
مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش خاطرنشان کرد: با نظرسنجی از بازاریان و نگاه مثبت آنان، قرار بر این شد تا یک حراج بزرگ عمومی در مجتمعهای تجاری کیش از هشتم تا هجدهم تیر برگزار شود.
نگاهی به کیش به عنوان یک ظرفیت عظیم گردشگری
کیش یکی از جزایر هجده گانه ایران در خلیج همیشه فارس به واسطه ایجاد زیرساخت های گردشگری هم اکنون با 30 نوع خدمت توریستی یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران اسلامی بوده و در دل خود جاذبه هایی با قدمت هزاران ساله تا مدرن ترین تفریحات دریایی، هوایی، ساحلی و طبیعی را جای داده است.
بر خلاف تصور جزیره کیش جاذبه های تاریخی متعددی در دل خود جای داده که شهر زیر زمینی کاریز با 2 هزار سال قدمت و شهر تاریخی حریره با بیش از یک هزار سال توانسته جایگاه ویژه ای در دل گردشگران علاقه مند به تاریخ باز کند.
از طرفی مرجانهای کف دریا و تنوع گونههای مختلف جانواران، آبزیان و پوشش گیاهی و درختان آن باعث شده که این جزیره همچون نگینی درخشان در دل گردشگران طبیعت دوست باشد که نظاره و گشت گذار در طبیعت جزیره، کلبه هور، پارک های ساحلی سیمرغ، مرجان، اسکله تفریحی، پارک آهوان و دلفین ها، غواصی در دل آب های نیلگون برای دیدن مرجان ها و انواع آبزیان ساعت ها می تواند آنها را از فکر و خیال زندگی شهری دور کند.
حدود 20 مرکز خرید و بازار بزرگ، تم پارک سنتر (سفر به عصر دایناسورها)، مجموعه پارک زمستانی پنگوئن، تله کابین، تفریحات دریایی همچون پاراسل، شاتل، بانان، فلای برد، اسکی روی آب با قایق و کابل، عکاسی زیر و روی آب و قایق های تند از دیگر امکانات گردشگری کیش است.
واریز یارانه بنزین به حساب بانکی
اسدالله قلیزاده درباره استفاده از کارت بانکی به جای کارتهای سوخت فعلی اظهار داشت: تجربه سالیان قبل و تکنولوژیهای نوین اثبات میکند که مدیریت سهمیه سوخت با استفاده از کارت بانکی دارندگان خودرو به صرفهتر، راحتتر و منطقیتر از روش استفاده از کارت سوخت است و با حذف کارت سوخت میتوانکارت بانکی را جایگزین کرد.
سامانه هوشمند سوخت مستهلک شده است
وی گفت: سامانه هوشمند سوخت عمر زیادی دارد و خصوصا در بخش سختافزاری به درجه استهلاک رسیده است و مردم مشاهده میکنند که خرابی تجهیزات مشهود است و وضعیت فعلی موجب نارضایتی مردم و مالکان جایگاههاست و صفهای انتظار در پمپ بنزینها را افزایش داده است.
نیازی نداریم برای یارانه سوخت از کارت جداگانهای استفاده کنیم
رئیس صنف جایگاهداران کشور ادامه داد: هماکنون کارت سوخت و سامانه هوشمند کاری به جز تخصیص یارانه سوخت به صورت لیتراژی انجام نمیدهد و اصولا نیازی نداریم که برای تخصیص یارانه سوخت از کارت جداگانهای استفاده کنیم بلکه کارت بانکی نه تنها میتواند همان سهمیه را به صورت ریالی مدیریت کند بلکه امکان رصد سوختگیریها هم وجود دارد، در این حالت مطمئن هم هستیم که یارانه سوخت منحرف نمیشود و امکان سواستفاده ها نیز کاهش مییابد.
مدیریت سهمیه فقط با کارت بانکی انجام شود
به گفته وی؛ تلفیق کارت بانکی و کارت سوخت کار صحیحی نیست و باید با حذف کارت سوخت، مدیریت سهمیه فقط با کارت بانکی انجام شود و اگر قرار باشد سامانه هوشمند سوخت همچنان وجود داشته باشد و اطلاعات خودروها و کارتهای بانکی به آن اضافه شود کار پیچیدهتر و هزینهها افزایش مییابد و بحثهای امنیت داده به وجود میآید، بنابراین سامانه سوخت میتواند حتی بدون کارت سوخت میزان لیتراژ سوختگیری شده را پایش کند و یارانه سوخت از طریق کارتهای بانکی در کارتخوانهای بانکی موقع تسویه حساب کارایی داشته باشد و این دو مقوله باید مجزا از هم باشد.
نباید کار پیچیده شود
قلیزاده با اشاره به برخی پیچیدهسازیها خاطرنشان کرد: سنگ بزرگ علامت نزدن است و نباید کار پیچیده شود بلکه بایستی سهمیه در بستر بانکی انجام شود و لیتراژ سوختگیری در همان سامانه ثبت شود. در این حالت قیمت سوخت تک نرخ است ولی هر فرد صاحب خودرو مابه التفاوت قیمت سهمیه با آزاد را در کارت بانکی خود دارد. مشابه این روش هم اکنون برای تاکسیهای اینترنتی انجام میشود و زیرساخت موجود در جایگاهها نیز میتواند پاسخگو باشد و فرد میتواند از همه کارتهای بانکی خود برای این منظور استفاده کند.
باید سریعا به سوی حذف کارت سوخت برویم
وی تاکید کرد؛ اینکه مقرر است به صورت پایلوت این طرح اجرا شود فعلا در حد شنیدههاست و باید تا پایان ماه صبر کنیم و ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد، آنچه مسلم است مردم در سال صدها میلیارد تومان برای دریافت کارت سوخت هزینه میکنند و تجهیزات سامانه سوخت بسیار مستهلک است، ما باید سریعا به سوی حذف کارت سوخت و جایگزینی کارت بانکی برویم به شرطی که تلفیقی بین سامانه سوخت و کارت بانکی اتفاق نیفتد و هر کدام جداگانه کار خود را انجام دهند. البته در سابقه موضوع انحصارطلبی یک بانک و شرکت پرداخت وجود دارد که مشکلساز است و لازم است سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور در این مورد تحقیقات داشته باشند و وارد موضوع شوند.
دیدگاه تان را بنویسید