امضای ۲۰ توافقنامه سند همکاری بین ایران و کشورهای غرب آفریقا
در نخستین روز اجلاس علمی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غرب آفریقا ۲۰ سند توافق و قرارداد همکاری چندجانبه و دوجانبه بین ایران و کشورهای غرب آفریقا امضا و بر گسترش و تعمیق همکاریهای جامع اقتصادی تأکید شد.
در نخستین روز اجلاس علمی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غرب آفریقا ۲۰ سند توافق و قرارداد همکاری چندجانبه و دوجانبه بین ایران و کشورهای غرب آفریقا امضا و بر گسترش و تعمیق همکاریهای جامع اقتصادی تأکید شد.
«محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور عصر روز دوشنبه در اجلاس علمی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غرب آفریقا که در مرکز همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد، تصریح کرد: برگزاری چنین همایشهایی بیانگر وجود اراده سیاسی مشترک برای تمهید زمینههای حضور، مشارکت و نقش آفرینی هرچهبیشتر بخش خصوصی در مناسبات اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای آفریقایی است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران گسترش مناسبات دوستانه با غرب آفریقا را مورد توجه قرار داده است، بر آمادگی دولت سیزدهم برای کمک به رشد و توسعه روابط فیمابین تأکید کرد و افزود: این سیاست اصولی در دولت سیزدهم توسعه و تقویت یافته است.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران از واقعیتها و نیازهای امروز آفریقا بهعنوان قارهای مستعد و پویا با آیندهای درخشان درک واقعبینانه و بهروز دارد و عزم و اراده جدی خود را برای ارتقای مناسبات در همه زمینهها به خصوص همکاری های اقتصادی و تجاری اعلام میدارد.
مخبر ادامه داد: این روابط متکی بر ارتباطات تاریخی، اصول دوستی و همکاری و منافع مشترک اقتصادی بوده و از بنیان محکمی برخوردار است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۴۰ درصد تجارت ایران با قاره آفریقا مربوط به کشورهای منطقه غرب آفریقاست، تأکید کرد: از ۱۲۵۷ میلیون دلار کل تجارت ایران با آفریقا، ۵۰۶ میلیون دلار مربوط به کشورهای غرب آفریقا است که با توجه به ظرفیت های موجود در جمهوری اسلامی و نیازها و امکانات غرب آفریقا چنین سطحی از مناسبات قابل قبول نبوده و باید تا سطح مناسب ارتقا یابد.
مخبر با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری مشترک در حوزه علم و فناوری و استفاده از ظرفیتهای ایران در حوزه شرکتهای دانش بنیان موجب تعمیق روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی میشود، اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان و کانون های دانش بنیانی با محصولات پیشرفته و منحصر به فرد جزء مزیتهای جدی جمهوری اسلامی ایران است که می تواند در اختیار کشورهای غرب آفریقا قرار گیرد.
وی توانمندی های جمهوری اسلامی ایران و زمینههای همکاری ایران و کشورهای غرب آفریقا در بخش های سرمایهگذاری و انتقال دانش فنی جهت بهرهبرداری از معادن مختلف، ساخت مسکن به ویژه مسکن اجتماعی، توسعه زیرساختهای حمل و نقل، نیروگاهها و پالایشگاهها، صادرات خدمات فنی و مهندسی، خودرویی، دارو و تجهیزات پزشکی، کشت فراسرزمینی و فرآوری محصولات کشاورزی را چشمگیر دانست و ادامه داد: در حوزه زیربنایی و زیرساختهای راهبردی از جمله جادهها، بنادر و فرودگاهها، شرکتها و متخصصان ایرانی از سالها تخصص و تجربه ارزنده برخوردارند که با مشارکت و سرمایهگذاری کشورهای غرب آفریقا زمینه رشد و توسعه بیشتر این قاره فراهم خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در بخش سرمایهگذاری معدنی، خودروسازی و طرحها و خدمات فنی و مهندسی دارای پشتوانه بسیار قوی است، تأکید کرد: در زمینه آموزش و پژوهش نیز دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی ایرانی می توانند با همتایان خود در کشورهای غرب آفریقا همکاری های بیشتری داشته باشند که در این راستا طراحی پروژههای تحقیقاتی مشترک، برنامههای تبادل دانشجو و ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک به تسریع در فرآیند همکاری با کشورهای این منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
مخبر خاطرنشان کرد: با حضور و گسترش فعالیت مؤسسات و تحقیقات علمی می توان رابطه مستحکمی بین ایران و کشورهای آفریقایی سامان داد که بستر همه تعاملات در همه زمینهها شود.
وی با اشاره به اینکه افزایش سفر مقامات و هیأتهای اقتصادی دو طرف به توسعه و تعمیق روابط و همکاری های فیمابین خواهد انجامید، بر نقش و اهمیت بخش خصوصی در توسعه مناسبات اقتصادی فیمابین تأکید و تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از توسعه فعالیت شرکتهای خصوصی برای افزایش مبادلات تجاری و اجرای پروژههای مختلف در کشورهای غرب آفریقا اعلام می کند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تأکید بر اهمیت بالای پیگیری توافقات و تفاهم های حاصله در نشست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی افزود: نکته کلیدی از اجرای این توافقات ساماندهی مسائل پولی و بانکی است و تا زمانی که تسهیلگریهای لازم در این زمینه ایجاد نشود بخش خصوصی امکان فعالیت نخواهد داشت.
مخبر خاطرنشان کرد: باید مهمترین نتیجه این اجلاس تدوین و اجرای مقررات پولی و مالی باشد که امیدواریم با اراده جدی طرفین این مسائل هر چه سریعتر حل و فصل شود تا به نتایح مطلوب این نشست برسیم.
وی ادامه داد: برقراری خطوط هوایی بین ایران و کشورهای غرب آفریقا نیز نیاز جدی توسعه همکاری و مبادلات بخش خصوصی برای اجرای پیمانها و فعالیتهاست.
معاون اول رئیس جمهور در پایان از تلاش های وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه و سایر سازمان ها و وزارتخانهها برای برگزاری این نشست قدردانی کرد.
در این مراسم «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی نیز در سخنانی با تأکید بر اینکه حجم تجارت بین ایران و کشورهای غرب آفریقا در سطح مورد انتظار طرفین نیست، تأکید کرد: فرصتهای همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه آفریقا در دولت سیزدهم در حوزههای ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرکهای صنعتی، نیروگاهها، انرژی های نوین، مسکن، تجهیزات پزشکی و کشاورزی شناسایی شده است که دولت سیزدهم آمادگی دارد توانمندی ها و دستاوردهای خود در این حوزهها را در اختیار کشورهای آفریقایی و همچنین حوزه غرب آفریقا قرار دهد.
«اجلاس بین المللی همکاری های علمی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غرب آفریقا» در پنل های تخصصی حوزه صنعت، معدن و تجارت و همچنین انرژی و زیرساختها از پانزدهم تا هفدهم اسفند با حضور وزرا، سفرا و نمایندگان تجاری، صنعتی و انرژی ایران و کشورهای غرب آفریقا در تهران برگزار می شود.
دیدگاه تان را بنویسید