پرونده کالابرگ الکترونیک مختومه شد! / دلیل منتفی شدن «کوپن الکترونیکی» چه بود؟

کد خبر: 1180242

محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه از مختومه شدن پرونده کالابرگ الکترونیک به خاطر عدم تاثیر در کنترل تورم، نبود زیر‌ساخت‌های لازم برای ارائه کالابرگ و نبود قانونی مبنی بر عدم اعطای یارانه نقدی خبر داد.

پرونده کالابرگ الکترونیک مختومه شد! / دلیل منتفی شدن «کوپن الکترونیکی» چه بود؟

از وقتی که حرف از حذف ارز ترجیحی و به قول دولتی‌ها جراحی اقتصادی شد، حرف از ارائه کالابرگ الکترونیک هم بود. مجلس اصرار داشت که اگر بنا به حذف ارز 4200 تومانی باشد باید برای برداشتن بار فشار مالی آن از دوش مردم فکر اساسی کرد و این فکر اساسی نیز ارائه کالا برگ الکترویک بود. از آنجایی که زیرساخت‌ها فراهم نبود اما این کار از ابتدای حذف ارز ترجیحی انجام نشده و به بعد موکول شد. این «بعد» اما انگار قرار نیست فرا برسد! شاهدش نیز غیر از گذشت چند ماه و انجام نشدن اقدامات لازم، اظهارات اخبر محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس است که گفته در حال حاضر کالابرگ دیگر موضوعیتی ندارد. پس از اجرای تغییر سیاست تخصیص ارز ترجیحی در اردیبهشت سال جاری، بسیاری از مقامات اقتصادی از جمله وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به ارائه کالابرگ الکترونیک پس از فراهم شدن زیرساخت‌های لازم اشاره کردند.

البته همین چند روز قبل بود که خاندوزی، وزیر اقتصاد در یک نشست اعلام کرد: «این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار دارد.» او گفت: «بنا بود گزارش عملکرد دوره آزمایشی به دولت ارائه شود که خوشبختانه این اتفاق صورت گرفت. ... در همین راستا، کار قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.»

خاندوزی به صراحت زنگنه حرف نزده اما در مجموع از سخنان مسئولان باید اینطور برداشت کرد که کالابرگی در کار نیست؛ حداقل به این زودی‌ها. درباره آثار و تبعات ارائه نشدن کالابرگ و آثار تورمی حذف ارز ترجیحی و ارائه یارانه نقدی هم پیش‌تر به قدر کفایت سخن رفته و نیازی به تکرار نیست.

شاهد آنکه زنگنه در این مورد گفته: «الان ارز ۴۲۰۰ حذف شده و یک تورم ۵۰درصدی به کشور تحمیل شده است، همه کالا‌های اساسی و سایر کالاها گران شده است، لذا در زمان حاضر کالابرگ دیگر موضوعیتی ندارد.» او در این مورد ارائه داد: «ضمن اینکه همین رقم ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومان که برای یک خانواده ۴نفره حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان می‌شود و خانواده‌ها روی این رقم حساب کرده‌اند؛ اگر الان  به‌جای این رقم یارانه نقدی، کالابرگ ارائه شود قطعا مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.»

در پی بروز این شرایط و گمانه منتفی شدن ایده ارائه کالابرگر الکترونیک، روزنامه اقتصادی دنیای اقتصاد نوشته: « با اعلام منتفی بودن ارائه کالابرگ به جای یارانه نقدی این پرسش مطرح است که قانون‌گذاری اولیه در مورد این تغییر سیاست چگونه بوده است؟ به عبارت دیگر آیا تداوم اعطای یارانه به صورت نقدی قانونی است؟» البته زنگنه در این خصوص یادآور شده که «مجلس در قانون دولت را به دادن کالابرگ اجبار نکرده است، بلکه در قانون آمده است که دولت از طریق کالابرگ یا به ‌هر طریق دیگر اختلاف قیمت سبد کالا‌های اساسی را که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، جبران کند.»/ دنیای اقتصاد

خبر مهم درباره یارانه‌ نقدی و کالابرگ

در حالی یارانه نقدی مهرماه به حساب خانوار در روز چهارشنبه واریز شد که در حال حاضر جامعه منتظر تغییر روش دولت و دریافت یارانه به صورت کالایی است.

چندی پیش خبرهایی مبنی بر جایگزینی کالابرگ به جای یارانه نقدی منتشر شد، اما هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است.

وزیر اقتصاد اخیرا در یک نشست خبری در تازه‌ترین اظهارنظر درباره اختصاص کالابرگ به جای یارانه نقدی اعلام کرده است: این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار دارد.

وی در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه کالابرگ الکترونیکی گفته است: بنا بود گزارش عملکرد دوره آزمایشی به دولت ارائه شود که خوشبختانه این اتفاق صورت گرفت.

به گفته او، دوستان حوزه اجرایی و فنی در حوزه وزارت کار که مسوولیت کالابرگ بر دوش آنان قرارداده شده است، پیشنهاد دادند تا در ماه مهر بار دیگر طرحی آزمایشی را در این خصوص داشته باشند که پس از تعمیم آن به کل کشور برای مردم مشکلی پیش نیاید و مردم همچنان مراجعه نکنند و شکایت نکنند که دستگاه‌های خرید همچنان متصل نیست یا در فروشگاه‌ها امکان خدمات‌دهی وجود ندارد.

خاندوزی متذکر شده است: در همین راستا، کار قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.

یارانه جدید چقدر است؟

سازمان هدفمندی یارانه‌ها به تازگی با انتشار اعلامیه‌ای اعلام کرده است: یارانه نقدی کمک معیشتی مرحله ۱۴۰ بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مطابق معمول به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و از ساعت ۲۴ چهارشنبه ۲۰ مهرماه قابل برداشت است.

بر همین اساس، در صورتیکه سرپرستان خانوار جزو دهک‌های اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به‌ازای هر فرد و در صورتی که جزو دهک‌های چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به‌ازای هر فرد به حساب آنان واریز خواهد شد.

همچنین سرپرستان خانواری که پیش از این نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی کرونا اقدام کرده‌اند، اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنان کسر خواهد شد.

واریز یارانه و معوقات به حساب سرپرستان متقاضی بازبینی

این سازمان همچنین اعلام کرد در این مرحله، سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود و درخواست بازبینی خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، در صورتی که در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهک‌های اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانه مهرماه ماه را مطابق دهک‌بندی اعلام شده به همراه معوقات یارانه دریافت خواهند کرد.

علاوه بر این افرادی که تا مهرماه نسبت به ثبت نام جهت دریافت یارانه اقدام نکرده اند نیز چنانچه جزو دهک‌های اول تا نهم شناخته شده باشند یارانه مهرماه را به همراه معوقات یارانه دریافت خواهند کرد.

متقاضیان بازبینی دهک‌بندی اعلام شده و افرادی که یارانه آنان از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ قطع شده است، می‌توانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کرده یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.

ثبت‌نام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا مانده‌اند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز همچنان ادامه دارد. این افراد می‌توانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبت‌نام خانوار خود اقدام کنند.

برای ثبت‌نام در این سامانه، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به‌ نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است.

سرپرستان مذکور همچنین می‌توانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت‌نام خود، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* (ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه به‌نام خود شماره‌گیری کنند./ منبع: خبرآنلاین

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها