لایحه آبخیزداری، روی میز دولت
لایحه آبخیزداری برای بررسی جزئیات به کمیسیون تخصصی دولت ارائه شد تا در صورت تائید و تصویب، به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه همایش جهادگران کشاورزی از ارسال لایحه آبخیزداری به دولت خبر داد و افزود: این لایحه پس از تصویب در هیئت دولت، به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این لایحه که با دستور رئیس جمهور تهیه و تدوین شده، در هفته اخیر به هیئت دولت ارسال شد تا در کمیسیونهای تخصصی دولت مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: پس از طی فرایند قانونی و انجام بررسیهای لازم، لایحه آبخیزداری در صحن دولت ارائه خواهد شد و پس از تصویب، در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.
آبخیزداری به زبان ساده، به مجموعه اقداماتی برای حفظ منابع آب و خاک، همزمان با استفاده بهینه از آنها گفته میشود که مشهورترین اشکال آن، تکمیل چرخه کربن، استفاده از پوشش گیاهی، ساخت بادشکن، زه کشی، لایروبی، ایجاد کانال و احداث آب بند به منظور جلوگیری از فرسایش خاک، جاری شدن سیل، تبخیر و هدر رفت آب، ریزگرد و بیابانزایی است.
بر اساس دیدگاه کارشناسان آبخیزداری و حفاظت از خاک اغلب سیلهایی که در ایران جاری میشود، بیش از آنکه پدیدهای طبیعی باشند، نتیجه دخالتهای انسانی و تغییرات ایجاد شده در سطح زمین هستند و با اجرای روشهای صحیح آبخیزداری میتوان آسیب زایی بارشها را کاهش داد و با الگو گیری از طرح های دور اندیشانه گذشتگان از نعمت باران و روان آبها به بهترین شکل بهره برد.
بر اساس گزارشهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، در هر 5 ثانیه معادل یک زمین فوتبال از سطح خاک زمین فرسایش مییابد و در صورت تداوم روند کنونی، تا سال 2050 حدود 90 درصد از کل خاکهای قابل کشت جهان تخریب میشوند.
گرجی، عضو انجمن علوم خاک ایران نیز حجم فرسایش خاک در ایران را سالانه دو میلیارد تُن خوانده است.
تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید