سرگردانی دلار در کانال ۲۵ هزار تومان/ دلار ۴۰ هزار تومانی در راه است؟
شاخص بازار ارز به نزدیکی مرز دو کانال ۲۵ و ۲۶ هزار تومانی بازگشت. پس از کاهش قیمت مشاهده شده در نرخ دلار طی دو روز ابتدایی هفته جاری این ارز توانست با متوقف کردن این روند کاهشی، فضای تنفسی برای معاملهگران ارزی بازار تهران به وجود بیاورد. این درحالی است که دیروز اخبار متفاوتی حول محور مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی منتشر شد.
۱۴۰۰ روز گذشته بود که چندتن از فعالان رسانههای داخلی در شبکههای اجتماعی خود خبر دادند که وزارت خارجه دستوری مبنی بر معرفی خبرنگار جهت اعزام به وین و مخابره اخبار توافق هستهای جدید، به رسانههای مختلف داخلی صادر کرده است. اما این خبر که میتوانست نشانگر قطعی شدن نتیجه دور هشتم مذاکرات هستهای باشد در ساعات میانی روز گذشته تکذیب شد. با این حال جمع کثیری از فعالان اقتصادی بر این باورند که انتشار این اخبار و وجود زمزمههایی از قطعی شدن حصول توافق هستهای در روزهای آینده میتواند حاکی از انتظارات مثبت جامعه و بازار نسبت به روند دور جدید مذاکرات رفع تحریمها و در نتیجه آن بهبود نسبی شرایط اقتصادی کشور باشد.
دیروز دوشنبه دو اسفند ماه بازار ارز تهران با افزایش قیمت کار خود را آغاز کرد. قیمت دلار که از ابتدای هفته جاری توانسته بود با عبور از حمایت کانال ۲۶ هزار تومانی وارد کانال ۲۵ هزار تومانی شود، در روز سوم هفته از ادامه دادن به این روند کاهشی دست کشید و خود را به مرز دو کانال مذکور رساند. معاملهگران ارزی بازار تهران در روز گذشته معاملات دلاری خود را در سه سطح قیمتی متفاوت ۲۵ هزار و ۷۰۰، ۸۵۰ و ۹۵۰ تومانی به ترتیب در صبح، ظهر و عصر دیروز انجام دادند. برخی از تحلیلگران بازار افزایش قیمت روز گذشته را آخرین تلاشهای افزایشی دلار پیش از اعلام نتیجه نهایی مذاکرات هستهای وین دانسته و روند افزایشی مذکور را زمان تنفس دلار پیش از شروع روند کاهشی دیگر خواندند.
در نهایت دلار در عصر روز گذشته با ۳۵۰ تومان افزایش قیمت نسبت به نرخ روز یکشنبه به سطح قیمتی ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.
تحلیلگران و کارشناسان بازار ارز تهران اما در واکنش به روند قیمتی شاخص بازار ارز در روز دوشنبه، افزایش قیمت صورت گرفته در این روز را با تحرکات دلار در سه کانال ۲۶، ۲۷ و ۲۸ هزار تومانی مقایسه کردند. این افراد بر این باورند که با مشاهده روند قیمتی این ارز در سه کانال مذکور میتوان دریافت که تنفس روز گذشته دلار واکنش طبیعی اسکناس آمریکایی به کانالشکنی روزهای ابتدایی هفته بوده است. چرا که در دیگر کانالشکنیهای این ارز طی دو ماه اخیر نیز بازار ارز شاهد افزایش قیمتهای اندک پس از عبور از مرز هر کانال بوده است.
چه خبر از مذاکرات؟
دیروز اخبار منتشر شده از فضای مذاکرات وین نیز توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. روز گذشته توسط چند تن از فعالان رسانهای کشور شایعاتی مبنی بر دستور معرفی خبرنگار وزارت خارجه به رسانهها جهت همراهی با امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه، در سفر پیش روی این مقام مسوول به وین منتشر شد. این شایعات که میتوانست خبر از قطعیت حصول توافق در روزهای آتی را داشته باشد در بعدازظهر دیروز توسط چندی از منابع مطلع تکذیب شد. براساس این تکذیبیه وزیر امور خارجه هفته بعد برای دیدار و رایزنی با مقامات چند کشور آفریقایی عازم قاره آفریقا خواهد شد.
از سوی دیگر نیز دیروز میخاییل اولیانوف، مذاکرهکننده ارشد روسیه در دور هشتم نشستهای ایران و گروه ۱+۴، طی پیامی توییتری اعلام کرد: به نظر من، توافق تا پایان فوریه (حداکثر ۹ روز آینده) نهایی میشود. کارشناسان سیاسی-ارزی بازار تهران نیز با بررسی اخبار مذکور از شمارش معکوس بازار ارز برای شروع روندهای کاهشی مرتبط با حصول توافق هستهای سخن گفتند. هر قطعه سکه امامی نیز در روز گذشته با ۳۰ هزار تومان افزایش قیمت به رقم ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید.(دنیای اقتصاد)
مریم مجبی، کارشناس بازارهای مالی در لایو اینستاگرامی صفحه تجارتنیوز درخصوص قیمت دلار گقت: به نظر نمیرسد فضای عرضه و تقاضا دلار به سمت عرضه متمایل باشد و همین باعث کاهش قیمت دلار در کشور میشود. قیمت دلار درحال حاضر تقریبا با قیمت دلار در اسفندماه سال گذسته برابری میکند، بنابراین فاصله تورم امسال ایران که حدود ۳۵ درصد است در قیمت فعلی دلار لحاظ نشده که در نهایت بهزودی میتواند باعث شکی قیمتی شود.
او افزود: پس حدود ۳۰ درصد اختلاف تورمی لحاظ نشده و تورمی پناهن در دلار وجود دارد، پس قیمت تعادلی دلار از قیمت فعلی بالاتر است. من قیمت واقعی دلار را بین ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان میبینم.
نرخ دلار در سال آینده چقدر پیشبینی میشود؟
این کارشناس درمورد نرخ دلار در سال ۱۴۰۱ بیان کرد: قیمت دلار در سال ۱۴۰۱ را حوالی ۳۴ تا ۴۰ هزار تومان میتوان درنظر گرفت، مگر اینکه سیاست سرکوب از سوی دولت اجرا شود./تجارت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید