واریزی جدید بحساب این بازنشسته ها | شرایط دریافت وام 100 میلیون تومانی بازنشستگان آسان شد!
حذف ضامن از وامهای بانکی از چند روز دیگر در بانکهای دولتی اجرا خواهد شد.
وام بازنشستگان به بازنشستگان تأمین اجتماعی تعلق می گیرد. وام بازنشستگان بدون ضامن پرداخت می شود. وام بازنشستگان به کسانی که اطلاعات درستی از خود ثبت کرده باشند داده می شود. وام بازنشستگان به کسانی تعلق می گیرد که خود ضامن شخص دیگری نشده باشند. عادل دهدشتی در مورد وام بازنشستگان تأمین اجتماعی، افزود: در سال جاری ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت وام به بازنشستگان تأمین اجتماعی اختصاص پیدا کرده است.
شرایط جدید وام بازنشستگان
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد درباره حذف ضامن از تسهیلات خرد بانکی گفت: در حال حاضر اراده جدی برای پرداخت تسهیلات بر مبنای اعتبارسنجی بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد وجود دارد و در روزهای آینده به بانکهای دولتی تکلیف خواهد شد تا با اتکا به رتبه اعتبار افراد اعم از حقوق بگیران، بازنشستگان و کسانی که سوابق آنها ثابت کند که توانایی بازپرداخت اقساط را دارند، پرداخت تسهیلات را بدون ضامن و وثیقه انجام دهند.
وی افزود: پس از اجرای این امر و آغاز آسیب شناسیها، چند ماه بعد برای تسهیلات با نرخهای بالاتر نیز نظام اعتبارسنجی و دریافت وام بدون ضامن و وثیقه اجرا خواهد شد. /
همچنین، یاسر مرادی کارشناس امور بانکی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: با دستور امروز رئیس جمهور همه بانکهای دولتی و نیمه دولتی در مرحله اول به افراد خوش حسابی که حقوق بگیر و مستمری بگیر هستند با اعتبارسنجی و بدون ضامن و یا با حداقل ضامن تسهیلات ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت خواهند کرد.
وی افزود: این دستور احتمالا از هفته آینده اجرایی خواهد شد.
گفتنی است که در نشست رئیس جمهور با مدیران عامل بانکها مصوب شد تا پرداخت تسهیلات خرد به مردم با اعتبارسنجی جایگزین اخذ وثیقه شود و علی بهادری جهرمی_سخنگوی دولت نیز از تغییر نوع وثیقه برای وامهای زیر ۱۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: در پی این تغییر، کسی که کارمند یا حقوق بگیر ثابت دولت است میتواند حقوق خود را وثیقه و اعتبار وامش کند.
نحوه ثبتنام در کانونهای بازنشستگی برای دریافت وام
قرار است به حدود ۱۲ درصد از جمعیت کل سه میلیون نفری بازنشستگان تامین اجتماعی وام قرضالحسنه هفت میلیون تومانی بدهند. برای دریافت این وام چند شرط لازم است که یکی از آنها عضویت در کانونهای بازنشستگی است.
در واقع بازنشستگان متقاضی وام هفت میلیونی، پیش از ثبت نام برای دریافت وام باید کارت عضویت در کانونهای بازنشستگی را دریافت کنند. اما چطور؟
چند روز پیش رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی در این مورد گفته بود:برای اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی بتوانند عضو کانون بازنشستگان شود باید یکسری مدارک همراه خود داشته باشند و به کانونهای بازنشستگان در هر شهر خود مراجعه کنند، آنها باید مدارکی از جمله کارت ملی، دفترچه بیمه، با یک قطعه عکس همراه داشته باشند و حضوری مراجعه کنند.
قربانعلی رمضانی که در گفتگو با شهرآرا نیوز سخن میگفت، توضیح داده بود: هزینه صدور کارت بازنشستگی حدود ۲۰ هزار تومان است و این کارت همانند کارتهای هوشمند و ملی است که با ارائه این کارت بازنشستگان میتوانند خدمات زیادی را دریافت کنند. از جمله این خدمات میتوان دریافت وام، مراجعه به پزشک و بیمارستان بدون نیاز به دفترچه اشاره کرد همچنین خرید از مراکز رفاهی و خرید اجناس تعاونی و فروشگاههای زنجیرهای در آیندهای نزدیک اشاره کرد که در حال انعقاد قراراد هستیم.
بازنشستگان پس از دریافت کارت عضویت میتوانند برای ثبت نام دریافت وام بازنشستگی اقدام کنند.
واریز وام 100میلیونی بحساب این بازنشستگان
طرح کرامت رفاه :دریافت تسهیلات ( وام بانکی) مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی و دانشگاه های علوم پزشکی در بانک رفاه
بانک رفاه به منظور کمک به رفاه و تکریم مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و دانشگاه های علوم پزشکی، در قالب طرح "کرامت رفاه" تسهیلات (وام بانکی) پرداخت می نماید.
مشمولان طرح کرامت بانک رفاه کارگران
در راستای رسالت اجتماعی بانک در قبال جامعه هدف مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و دانشگاه های علوم پزشکی و مساعدت مالی به آن ها، اعطای تسهیلات به جامعه مذکور در قالب طرح کرامت امکان پذیر است
مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و دانشگاه های علوم پزشکی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت می کنند، می توانند برای تأمین اموال و خدمات مورد نیاز حداکثر تا 1 میلیارد ریال و برای تعمیرات اساسی و بازسازی کامل واحدهای مسکونی نیز حداکثر تا یک میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 18 درصد و بازپرداخت بر اساس مبلغ تسهیلات حداکثر تا 48 ماه دریافت کنند.
مدت بازپرداخت طرح: 48 ماه نرخ تسهیلات : تا 18 درصد مستمری بگیران
شرایط وام ۱۰۰ میلیونی بازنشستگان تغییر کرد
بانک رفاه در هفته قبل اعلام کرد که به بازنشستگان وام ۱۰۰ میلیون تومانی میدهد، اما پیگیریها نشان میدهد که این وام با شروط بسیاری پرداخت میشود.
به گزارش تجارتنیوز، در هفته گذشته بانک رفاه در اطلاعیهای اعلام کرد که در قالب طرح کرامت بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری بگیران به منظور تامین اموال، تعمیرات اساسی و بازسازی کامل واحدهای مسکونی پرداخت میکند.
این وام به تمامی مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و بازنشستگان دانشگاههای علوم پزشکی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت میکنند پرداخت میشود.
نرخ سود این وام ۱۸ درصد با اقساط ۶۰ ماهه است. متقاضی باید در مدت پنج سال این وام را برگرداند. یعنی دریافت کننده وام ۱۰۰ میلیون تومانی باید ماهانه دو میلیون و ۵۴۰ هزار تومان قسط بپردازد.
اما مخاطبان تجارتنیوز که در این چند روز به بانک رفاه مراجعه کردهاند از شرایط عجیب این وام میگویند. یکی از مخاطبان نوشت: «من تماس گرفتم با دوستی در بانک گفت باید ۱۰۰میلبون به مدت سه ماه در بانک سپرده کنید سپس وام با سود ۱۸درصد پرداخت میکند.»
پیگیریهای تجارتنیوز از شعب مختلف بانک رفاه نیز این موضوع را تایید میکند، اپراتورها در برخی از شعب میگویند که هنوز ابلاغیهای به دستشان نرسیده است، برخی دیگر نیز که این وام را پرداخت میکنند از شروط مختلفی میگویند.
حقوق بالاها ۱۰۰ میلیون تومان میگیرند
اپراتور یکی از شعب میگوید: این وام با توجه به حقوق دریافتی هر بازنشسته پرداخت میشود. یعنی اگر یک بازنشسته حقوق وزارت کاری سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی میگیرد، میتواند نصف مبلغ کل وام را بگیرد.
به گفته این اپراتور، برای این که یک بازنشسته ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرد باید ماهانه حدود شش تا هفت میلیون تومان حقوق دریافتی داشته باشد.
در شعبه دیگری از بانک رفاه نیز متصدی باجه تسهیلات، موضوع تناسب وام پرداختی با حقوق دریافتی بازنشسته تایید میکند. او میگوید: این وام براساس یک جدول با ضریب مشخص پرداخت میشود. در واقع یکی از شروط دریافت وام این است که ۶۰ درصد حقوق بازنشسته معادل یک قسط این وام باشد.
تخلف بانک رفاه در تعیین مبلغ وام
از آنجایی که هر قسط این وام ۱۰۰ میلیون تومانی معادل دو میلیون و ۵۴۰ هزار تومان است:
اگر حقوق یک بازنشسته چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد، میتواند کل مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را بگیرد. اما بانک رفاه برای این که ۱۰۰ میلیون تومان وام را به این فرد پرداخت کند، شرط حقوق ۶ تا ۷ میلیون تومانی را گذاشته است که در واقع یک تخلف است.
بانک رفاه میگوید اگر فردی حقوقش سه میلیون و ۷۰۰ وزارت کار باشد، فقط میتواند ۵۰ میلیون تومان وام بگیرد، در این حالی است که باید به این فرد ۸۸ میلیون تومان وام داده شود.
۶۰ درصد حقوق یک بازنشستهای که سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دریافت میکند، دو میلیون و ۲۲۰ هزار تومان است که یک قسط وام ۸۸ میلیون تومانی است نه ۵۰ میلیون تومانی.
سپردهگذاری ۱۴۰ میلیون تومانی!
از شروط دیگری که بانک رفاه برای پرداخت این وام در نظر گرفته، همانی است که مخاطبان میگویند؛ یعنی سپردهگذاری چند ماهه.
متصدی پرداخت وام در یکی از شعب میگوید: بازنشسته برای دریافت این وام باید مبلغی را چند ماه در بانک سپردهگذاری کند. او مبلغ مورد نیاز برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی را ۵۰ میلیون تومان اعلام میکند. البته این میزان سپردهگذاری برای بازنشستهای است که ماهانه پنج میلیون تومان حقوق میگیرد.
اما یکی دیگر از شعب رقم خیلی بیشتری را برای سپردهگذاری میگوید. به گفته این اپراتور بخش تسهیلات، بازنشسته باید ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان را در بانک سپردهگذاری کند.
راه پرپیچ و خم دریافت وام برای بازنشستگانی که حقوقشان را بانک رفاه پرداخت میکند، عجیب به نظر میرسد./خانه فوتبال
خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: سقف خدمات درمانی بیمه تکمیلی جدید ۴۵ میلیون تومان است.
رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: هزینه قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۰ _۱۴۰۱ برای بازنشستگان ۹۱ هزار تومان است که ۴۵ هزار تومان آن را سازمان تامین اجتماعی میپردازد و باقی مبلغ بر عهده بازنشسته خواهد بود.
به گفته دهقان کیا سقف خدمات درمانی بیمه تکمیلی جدید ۴۵ میلیون تومان است و سایر مزایا هم به طور متوسط ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است با این حال هزینهی درمان آن قدر بالاست که ۴۰ درصد از هزینه عمل جراحی را بیمار میپردازد.
او گفت: در قرار داد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان جای درمان دندان و یا خرید سمعک خالی است ولی اگر بنا به برقراری این خدمات باشد دیگر نمیتوان با مبلغ ۹۱ هزار تومان قرار داد بست و نقص بیمه تکمیلی این است که قصد داریم با کمترین هزینه بهترین خدمات را دریافت کنیم.
در قرارداد جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان سهم سازمان تامین اجتماعی در پرداخت حق بیمه تکمیلی از ۳۰ به ۵۰ درصد افزایش یافته است./باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید