واریز ۱۰۰ میلیون تومان بحساب مستاجران | مستاجرها به آسانی خانه دار می شوند +شرایط ویژه
براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، قرار بود به کارگران وام ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود. آیا کارگران توانستند از این وام استفاده کنند؟
برخی از بانکها وام کارگری میدهند ولی با شرایط خاص! برای گرفتن وام کارگری حداقل باید ۲۰ میلیون تومان در حساب کارگر پول باشد، وام کارگری دو ضامن معتبر داشته و در برخی موارد نیز باید بیمه شده تامین اجتماعی باشد. زمانی که یک کارگر ۲۰ تومان پول، ضامن معتبر و بیمه دارد چرا باید به سراغ وام کارگری برود؟ چگونه وام کارگری بگیریم.
آذرماه سال گذشته محمدجعفر کبیری، معاون تعاون وزارت کار و رفاه اجتماعی گفته بود که برای خانهدار شدن کارگران قرار است وام ۱۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت کنند اما پس از گذشت یک سال کارگران نتوانستهاند از این وام استفاده کنند.
وام کارگری با شرایط خاص بگیرید
برخی از بانکها وام کارگری میدهند ولی با شرایط خاص! حداقل باید ۲۰ میلیون تومان در حساب کارگر پول باشد، دو ضامن معتبر داشته و در برخی موارد نیز باید بیمه شده تامین اجتماعی باشد. زمانی که یک کارگر ۲۰ تومان پول، ضامن معتبر و بیمه دارد چرا باید به سراغ وام برود؟
پیگیریهای تجارت نیوز نشان میدهد که به اغلب کارگران در صنعت ساختمانی اعلام شده که هیچ وام کارگری وجود ندارد و اقدامی انجام ندهید.
بکی از کارگران ساختمانی به تجارتنیوز میگوید: من از آذر ماه سال گذشته به دنبال وام رفتم، هر روز یک مشکل جدید پیش میآمد تا اینکه چند ماه پیش گفتند که وامی به کارگران ساختمانی تعلق نمیگیرد و به دنبال آن نباشید. پس وام کارگری برای چه کسانی است؟
چندی پیش نیز یک یک مقام مسئول کارگری گفته بود که وام مسکن به کار کارگر نمیآید و آنها با حقوق حداقلی و دریافتی اندک، ۲۰۰ سال باید کار کنند تا صاحب یک خانه شوند. تا وقتی امنیت شغلی کارگر تضمین نشود و حقوق و دستمزد کارگر نسبت به تورم به روز و واقعی نشود، صحبت از وام مسکن کارگری معنی پیدا نمیکند.
چرا به کارگران وام تعلق نمیگیرد؟
برخی از کارگران و فعالان این حوزه نسبت به وام و بازپرداخت آن گلایه دارند و در شبکه اجتماعی توییتر واکنش نشان داده اند: «تجمع کارگری داشتم برای اعتراض به بروز مشکلاتی در صندوق پسانداز، کسری حقوق و قطعی وام کارگری اما….؟؟»
«دستمزد کارگر دو میلیون و هشتصد هزارتومان است. جوان تازه کار با حقوق کارگری الان بخواد ازدواج کنه باید ماهی ۱٫۵ وام ازدواج پرداخت کنه و ۱٫۵ اجاره خونه بده. کل دریافتیش رو باید بده قسط وام و اجاره. چی بخوره؟ واقعا به کجا داریم میریم »
«یکی بیاد واسه من توضیح بده کارگری که ۴ تومن حقوقشه چطوری میتونه ماهی ۳/۵ الی ۵ تومن قسط وام دولت رو بده؟؟ اینجوری میخواید قشر ضعیف جامعه رو خونه دار کنید؟»
بررسی نشان میدهد که طرح وام مسکن اعلام شده توسط معاون وزیر کار دولت دوازدهم عملی نشده و تنها در قالب وعده برای کارگران قرار دارد./ تجارت نیوز
کارگران توان پرداخت آورده یا اقساط وام مسکن را دارند؟
یک مقام کارگری معتقد است تا کار و امنیت شغلی کارگر تضمین و حقوق و دستمزد او نسبت به تورم به روز نشود، صحبت از مسکن کارگری معنی ندارد. او می گوید وقتی کارگر توان پرداخت آورده یا اقساط سنگین وام را ندارد چطور جرأت کند در طرح های مسکن ثبت نام کند؟
فتح اله بیات در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ده سال قبل که می گفتیم به شکل اجاره به شرط تملیک یا به صورت ۹۹ ساله خانه در اختیار کارگران قرار بدهند، می شد با درآمد آن روز کارگران و نرخ تورم آن زمان آنها را صاحبخانه کرد ولی امروز با توجه به نبود ثبات اقتصادی و با وضعیتی که تورم به سرعت پیش می رود، ارز و دلار هر روز نوسان قیمت دارند، قیمت کالاهای مصرفی مدام در حال تغییر است و حقوق کارگر درجا میزند نمی توان به خانه دار شدن او امیدوار بود.
وی افزود: ما درخواست می دهیم که در نیمسال دوم در مورد حقوق و دستمزد کارگران مذاکره شود و شورای عالی کار دستمزدها را ترمیم کند ولی آیا به این مسأله اعتنا میشود؟
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سپس درباره ثبت نام کارگران در طرح هایی همچون مسکن کارگری یا مسکن ملی بیان کرد: معتقدم تا وقتی امنیت شغلی کارگر تضمین نشود و حقوق و دستمزد کارگر نسبت به تورم به روز و واقعی نشود، صحبت از مسکن کارگری معنی پیدا نمی کند.
بیات خاطرنشان کرد: کارگر چطور جرأت کند در طرح های مسکن کارگری ثبت نام کند وقتی توان مالی و پرداخت آورده را ندارد؟
این مقام کارگری در خصوص طولانی شدن مدت بازپرداخت وام برای کارگران گفت: اگر مبلغ وام را زیاد و اقساطش را طولانی کنند شاید کارگران بتوانند از عهده پرداخت وام برآیند و خانه بخرند ولی باید با حقوق آنها همخوانی داشته باشد.
به گفته وی راهکار خانه دار شدن کارگران در اختصاص زمین رایگان، وام بلندمدت وکم بهره یا فاقد سود و واقعی شدن دستمزدها است.
بیات در عین حال گریزی به برنامه های خرید مسکن در چهار دهه قبل زد و گفت: قبل از انقلاب بخش مسکن در دستور برنامه ها قرار داشت؛ بیشتر در اطراف محیط کار یا حاشیه کارخانه ها برای رفاه نیروی کار دستور ساخت مسکن داده می شد یا اطراف شهرکهای صنعتی خانه سازی می کردند و غیر از ساخت خانه به نظامیان، کارمندان دولت، کارگران و معلمان زمین می دادند.
وی ادامه داد: افرادی که دنبال کار بودند پس از مراجعه به کارخانه استخدام می شدند و در سایه امنیت شغلی و کسب درآمد بود که می توانستند خانه خریداری کنند.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه زمین بخشی از قیمت مسکن را تشکیل می دهد، تصریح کرد: قیمت زمین بسته به موقعیت آن و اینکه در بافت مرکزی شهر یا حاشیه و اطراف شهرکها باشد، متفاوت است ولی با حذف آن می توان به خانه دار شدن کارگران کمک کرد.
بیات در پایان تاکید کرد: قبل از اینکه بخواهیم مسکن بسازیم و به کارگران بدهیم یا اقساط وام را برای آنها طولانی کنیم باید مسأله کار و امنیت شغلی کارگر و حقوق و دستمزد آنها را حل و فصل کنیم.
شرایط دریافت وام ۱۰۰میلیون تومانی برای کارگران
معاون تعاون وزارت کار و رفاه اجتماعی جزئیات پرداخت وام مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به کارگران را اعلام کرد. به گزارش «ایلنا» محمدجعفر کبیری گفت: یک خط اعتباری ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای خانهدار شدن کارگران ایجاد شده که میتوانند با عضویت در تعاونیهای مسکن از این خط اعتباری استفاده کنند و به ازای هر واحد میانگین ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله دریافت کنند. او افزود: آنها میتوانند هم از طریق اقدام ملی مسکن این کار را انجام دهند و هم تعاونیهای مسکن و مسکن کارگری که مجزا به ادارات کل ما مراجعه میکنند و میتوانند در صورت داشتن مجوزهای قانونی از این خط اعتباری استفاده کنند.
کبیری بیان کرد: تمامی عزیزانی که به هر دلیلی تاکنون خانهدار نشدهاند بهویژه قشر کارگر که در این شرایط اقتصادی دچار تنگنا شده و مستاجر هستند، تعاونیهای مسکن کارگری میتوانند تشکیل شوند و اکنون هم از ۱۴ استان درخواست داشتهایم و ما هم به این درخواستها پاسخ مثبت دادهایم و آنها نیز به بانک معرفی شدهاند که در این میان، میتوانند در صورت داشتن زمین یا دریافت زمین از طریق وزارت مسکن، فرآیند خود را طی کنند که این زمینها میتوانند بهصورت رایگان یا با اقساط بلندمدت باشند.
کبیری تصریح کرد: زمین در اختیار تعاونی مسکن کارگری قرار داده میشود بهویژه در نزدیکی نواحی صنعتی که با هماهنگی شرکت شهرکهای صنعتی، زمینهایی که امکان ساخت و زندگی در آنها وجود دارد در اختیار کارگران قرار میگیرد و درحالحاضر هم چهار نقطه شروع کردهاند که بیش از ۸۶۰۰ نفر از کارگران در این تعاونی مسکن عضو شدهاند.
دستمزد کارگران مطابق با تورم نیست/ گرانی کالاها باحذف ارز ترجیحی
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی گفت: بیم داریم که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت مضاعفی بر روی کالاهای اساسی و مصرفی وارد شود و به این ترتیب قدرت خرید کارگران و بازنشستگان کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، از فروردین ۱۳۹۷ که دلار ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی پا به عرصه اقتصاد ایران گذاشت، بیش از سه سال میگذرد. مروری بر تجربه بیش از سه سال برقراری این ارز در جریان تجارت خارجی و بازار داخلی کشور نشان میدهد این ارز، به دلیل اختلاف قیمت و رانت خیز بودن، مشکلات متعددی را نه تنها برای فعالان اقتصادی درگیر در جریان تجارت خارجی و تولید داخلی بلکه حتی برای مردمی که هدف حمایتی این ارز بودند، ایجاد کرده است.
با این حال، با توجه به اینکه تخصیص این ارز به اقلام خوراکی مورد مصرف آحاد جمعیت کشور است، فعالان جامعه کارگری نسبت به حذف ارز ترجیحی، مواضع دیگری دارند و معتقدند حذف بدون برنامهریزی این ارز، میتواند سفره جامعه کارگری را کوچکتر از قبل کند.
حذف ارز ترجیحی موجب افزایش قیمت کالاهای اساسی میشود
در این رابطه، فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی در معیشت حقوق بگیران به خصوص جامعه کارگری تأثیر میگذارد، اظهار کرد: سبد معیشت و نرخ تورم دو آیتم اصلی برای تعیین دستمزد هستند، قطعاً حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی تأثیر مستقیمی بر سبد معیشت خانوارهای کارگری میگذارد زیرا در این صورت از سوی دولت یارانهای به کالاهای اساسی پرداخت نمیشود و نرخ این اقلام افزایش مییابد.
بیات افزود: حقوق و دستمزد بنا به نرخ تورمی که در بازار است و تورمی که در سال بعد ایجاد میشود، افزایش نمییابد. ما همیشه حقوق و دستمزد را بر اساس تورم سال قبل تعیین میکنیم؛ یعنی تورم سال ۱۴۰۰ را مبنای تعیین دستمزد سال ۱۴۰۱ قرار میدهیم. در واقع در تعیین دستمزد هم از لحاظ زمانی، یک سال عقب هستیم و هم دستمزد سالی یک بار تعیین میشود.
وی تصریح کرد: اگر قرار بود بنا به افزایش قیمت کالاها، دستمزد نیز افزایش مییافت مشکل چندانی ایجاد نمیشد، اما قیمت اقلام لحظهای تغییر میکند و در مقابل دستمزد هیچ تغییری نمیکند و ثابت میماند که همین امر موجب فاصله گرفتن با سبد معیشت شده است.
بیات گفت: بنابراین بیم داریم که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت مضاعفی بر روی کالاهای اساسی و مصرفی وارد شود و به این ترتیب قدرت خرید کارگران و بازنشستگان روز به روز کاهش یابد و سفره این قشر تهیتر شود.
دولت باید کالاهای اساسی را به دست اقشار کم درآمد برساند
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی باید ارز ترجیحی کالاهای اساسی تا جایی که امکان دارد حفظ شود تا قدرت خرید جامعه کارگری بیش از این کاهش نیابد؛ مانند یارانههایی که از حاملهای انرژی حذف شد و به صورت تصاعدی قیمت این حاملها افزایش یافت و با توجه به قدرت خرید کارگران و دستمزد ثابت، این قشر با مشکلات عدیده ای مواجه شدند.
وی اظهار کرد: حال اگر دولت بنا به حذف ارز ترجیحی دارد باید تدابیر دقیقی بیاندیشد تا کالاهای اساسی را به دست اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه برساند؛ اگر کالاهای اساسی بین این قشر توزیع نشود قطعاً کارگران با فقر شدیدی مواجه خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید