فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

آخرین خبر از حذف رانت ارزی/ پیش‌بینی کارشناسان از قیمت دلار

کد خبر: 1111123

امروز با اعلام مجلس ارز ۴۲۰۰ تومانی از برخی از اقلام دارویی حذف شد. معاون اول رئیس جمهور هم روز گذشته گفته بود «بخش عمده ارزی که با مجوز مجلس در سال ۱۴۰۰ تخصیص داده شده بود، هزینه شده است.» به نظر می‌رسد با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت ارزی در کشور کم شود اما با توجه به گفته‌های مخبر آیا دولت با کمبود منابع ارزی رو به رو است؟

آخرین خبر از حذف رانت ارزی/ پیش‌بینی کارشناسان از قیمت دلار

چند هفته‌ای است که دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با اقتصاددانان و نمایندگان مجلس جلسه برگزار می‌کند. در حالی که همه طرف‌های درگیر این موضوع اعلام کرده بودند ارز برای اقلامی مثل گندم و دارو حذف نمی‌شود اما ملس امروز ارز ترجیحی برای برخی از اقلام دارویی را حذف کرد.

مجلس با اعلام مخالفت برای حذف ارز ترجیحی، عنوان کرد این کار باعث شوک قیمتی شدید در کالاهای اساسی از جمله غذا و دارو خواهد شد. با وجود آنکه مجلس و دولت نسبت به بالا رفتن قیمت در این اقلام اذعان کرده‌اند اما در نهایت ارز ۴۲۰۰ دارو حذف شد.

پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ برای اقلام دارویی مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته بود: به غیر از دارو و گندم، ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار است از ۵ قلم کالا حذف شود.

روز گذشته محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در مصاحبه‌ای با یکی از خبرگزاری‌های گفته بود: «بخش عمده ارزی که با مجوز مجلس در سال ۱۴۰۰ تخصیص داده شده بود، هزینه شده است.» گفته‌های او از دو جهت برای بازار ارز و قیمت دلار مهم است.

از یک طرف صحبت‌های مخبر به بازار ارز سیگنال افزایش قیمت می‌دهد چرا که دولت با محدودیت منابع ارزی رو به رو است. از طرف دیگر تنها چهار ماه تا پایان سال باقی مانده است و این سوال پیش می‌آید که برنامه دولت برای تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی چیست و می‌خواهد این منابع را از کجا تامین کند؟

این مساله در سال‌های گذشته هم اتفاق افتاده است. در حالی که دولت در سال گذشته تنها ۳۶ میلیارد تومان درآمد نفتی داشت، ۵۵ میلیارد تومان آن را برای واردات کالاهای اساسی هزینه کرد، یعنی دولت ۱۸٫۵ میلیارد دلار ارز کم داشت و برای پوشش کمبود منابع اززی خود از بازار آزاد دلار مورد نیاز خود را خرید.

با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی احتمالا رانت ارزی در کشور کاهش پیدا کند اما از طرف دیگر دولت مجبور است به نحوی کمبود منابع ارزی خود را پوشش دهد. پس دولت ناچارا باید از بازار آزاد دلار خریداری کند و آن را به واردکنندگان بدهد تا بتوانند با قیمت دلار پایین‌تر اقلام اساسی را وارد کشور کنند.

حالا کارشناسان اقتصادی مثل امیرحسین نام‌آور معتقدند دولت از ابتدای سال جاری تا به حال بیش از ۱۲ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت کرده است، که با اختلاف ۲۰ هزار تومانی با دلار در بازار آزاد حدودا ۲۴۰ هزار میلیارد رانت توزیع کرده است، یعنی ۲۴ برابر درآمدهای نفتی در سال گذشته.

با این تفاسیر با وجود آنکه چهار ماه تا پایان سال باقی مانده است به نظر می‌رسد دولت ارز بیشتری را از بازار ارز خریداری کند و به همین علت سیگنال مهمی را درباره افزایش قیمت دلار به بازار می‌دهد.

پیش‌بینی کارشناسان از قیمت دلار تا پایان امسال

وحید مسعودی، کارشناس بازارهای مالی درباره تاثیر مذاکرات در آینده بازار ارز گفت: چه توافقی حاصل شود و چه نشود، دلار در بازه‌ زمانی حدود دو ساله روند افزایشی دارد.

این کارشناس بازارهای مالی گفت: اگر مذاکرات فرسایشی باشد و توافقی حاصل نشود، دلار تا قبل از تابستان ۱۴۰۱، می‌تواند به ۳۲ یا ۳۳ هزار تومان نیز برسد. در درازمدت دلار ۴۰ تا ۴۲ هزار تومانی قابل تحقق است.

علی طباطبائی، دیگر کارشناسبازارهای مالی، ارزش ذاتی دلار را ۳۵ هزار تومان دانست و گفت: افت قابل توجه قیمت دلار در بازه زمانی کوتاه، دور از انتظار است.

او افزود: برخی کارشناسان احتمال دلار ۲۵ هزار تومانی را مطرح کردند اما احتمال آن کم شده است. حتی گفته می‌شود دولت نیز بودجه ۱۴۰۱ را بر مبنای دلار ۲۳ هزار تومانی می‌بندند./تجارت نیوز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت