عایق رطوبتی چیست و چه کاربردی دارد؟
عایق رطوبتی مواد رنگی محلولی هستند که به جهت جلوگیری از هرگونه نفوذ رطوبت در سطوح دیواری و کف اعمال می شوند. فرمولاسیون و ترکیبات اینگونه مواد به این صورت است که با ایجاد یک چسبندگی فوقالعاده پایدار و با دوام، عملاً منجر به افزایش طول عمر و همچنین منع فرسودگی یا تخریب سطح بستر خواهند شد.
نسبت به رنگ روغنی رایج که اغلب مختص فضای داخلی ساختمان ها هستند بسیار سخت تر و منسجم تر می باشند. کلیه ی سازه های مسکونی، تجاری، و حتی صنعتی می توانند در نواحی پشت بام و همچنین دیواره هایی که در مجاورت ساختمان های دیگر قرار ندارند و کاملاً آزاد هستند، توسط عوامل محیطی از قبیل بارندگی یا آب و هوای شرجی دچار ترک خوردگی و ریزش شوند.
با استفاده از عایق رطوبتی در نقاط مذکور نه تنها این فرصت را خواهید داشت که هزینه های مرتبط با تعمیر و نگهداری ساختمان ها را از بین ببرید بلکه از این طریق نمای فیزیکی و چارچوب کلی سازه ی خود را نیز در یک بازه ی زمانی بسیار طولانی مدت حفظ می کنید. البته عایق رطوبتی کاربردهای گسترده ی دیگری نیز دارند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت
انواع عایق رطوبتی
عایق رطوبتی بنا به اهمیت بسیار بالایی که در بکارگیری روی سطوح مختلف دارند در انواع مختلفی ساخته و تولید می شوند. به طور کلی ما می توانیم نواحی سازه ای خود را به دو صورت نقاط پر تنش و خنثی معرفی کنیم. نواحی پر تنش ما نقاطی هستند که در تماس مستقیم با عوامل محیطی قرار دارند که لازم است ترکیبات خاصی را برای پوشش دهی این سطوح اتخاذ کنیم، این قبیل سطوح معمولا پشت بام ها و سطوح دیواری در سطح رویه ی بستر را شامل می شوند که فوق العاده در معرض نور مستقیم خورشید و بارندگی های فصلی قرار دارند.
سطوح خنثی معمولاً سازه های زیرین را در بر میگیرند و یا به اصطلاح به آن ها بسترهای زیر مصالح نیز گفته می شوند. با توجه به نوع سطح محلول عایق رطوبتی را به دو نوع رایج عایق های رطوبتی مبتنی بر محلول های قیری و پلیمری و همچنین عایق رطوبتی منعطف یا آکریلیک پایه آب طبقه بندی می کنند.
به طور کلی در مناطق پر تنش ترجیح بر این است که از محلول های قیری و در نواحی خنثی یا دارای بار محیطی کمتر از نوع محلول های آکریلیک بکار گرفته شود.
ویژگی های عایق رطوبتی
از ویژگی های منحصر به فرد محلولهای عایق رطوبتی کاربری فوقالعاده آسان آن هاست. شما می توانید این محلول ها را حتی در حالت آماده در گالن های 2.5 لیتری تا 25 لیتری نیز تهیه کنید.
در برخی از آن ها دیگر نیازی به صرف فرآیند آماده سازی از طریق اضافه کردن تینر یا برخی مواد رقیق کننده نیست که این حالت بزرگترین مزیت و ویژگی خاص آن ها می باشد. عمر مفید عایق رطوبتی در صورت اجرای کلیه ی فرآیندهای مرتبط با آماده سازی سطح که شامل از بین بردن ترک ها و خرابی های ریز می باشد، در بازه ی زمانی 10 تا 15 سال می باشد البته با توجه به محیط این بازه در نوسان خواهد بود که این ماندگاری بالا در برخی کفپوش اپوکسی نیز کاملاً مشهود است و از این نظر وجه مشترک خوبی میان این دو رنگ از جهت طول عمر وجود دارد. از لحاظ پوشش دهی این قابلیت را دارند تا در یک حجم کم یک مجموعه یا پروژه ی با مساحت بسیار وسیع و گسترده را رنگ آمیزی کنند.
بنابراین این ویژگی منجر به آن خواهد شد تا شما یک صرفه جویی کلی نسبت به بودجه خود داشته باشید. به عنوان مثال شما می توانید با خرید تنها 1 لیتر از محلول عایق رطوبتی یک مساحت 10 تا 12 متر مربع را طبق یک استاندارد از پیش تعیین شده پوشش دهی کنید.
کاربردهای عایق رطوبتی
عایق رطوبتی را می توان در بخشی از دیواره ی ساختمان که در زمان پی ریزی در زیر مصالح قرار دارد استفاده کرد چرا که این نواحی در صورت مجاورت با فضاهای سبز، در اثر آبیاری ممتدی که این نواحی دارند می تواند به دیواره های موجود در زیر زمین نفوذ و آن ها را تخریب کنند.
پشت بام ها، سطوح کف در زیر کاشی های حمام و سرویس های بهداشتی که منبع ایجاد رطوبت هستند از حساس ترین نقاط می باشند که حتما باید از یک عایق رطوبتی ایده آل برای ایزوله کردن سطوح استفاده کرد. لوله های فلزی که مخصوص انتقال سیالات آبی هستند اغلب در زیر زمین یا مصالح ساختمانی کار گذاشته می شوند که اعمال یک عایق رطوبتی می تواند احتمال بروز نشتی را که در اثر خوردگی ایجاد می شود کاملاً از بین ببرد.
خرید عایق رطوبتی از شرکت رانا کیمیا فام
شرکت رانا کیمیا فام به عنوان یک تولید کننده ی برتر و الگو در دو زمینه ی تولید انواع محصولات رنگی و همچنین داشتن یک برنامه ی ویژه در جهت توزیع گسترده انواع عایق رطوبتی در سطح کشور در نظر دارد تا کلیه ی فرآیندهای مرتبط با خرید محصول را برای مشتری سهل و آسان کند. بنابراین شما می توانید از طریق مشاوره با متخصصین این مجموعه تصمیم درستی نسبت به تهیه ی مواد رنگی مورد نظر خود داشته باشید.
دیدگاه تان را بنویسید