آیا مشاوره تحصیلی در هر مقطعی نیاز است؟!
مشاوره تحصیلی یکی از نیازهای اصلی هر شخصی در حال تحصیل است که قصد دارد به مقطی بالاتر ورود کند. در طی دوره های تحصیل، دانشجویان و دانش آموزان توانا، کوشا و با استعداد زیادی هستند که به دلیل مشاوره نگرفتن از کسی که صلاحیت علمی و دانش کافی دارد، نتوانستهاند به اهداف تحصیلی خود برسند و یا موقعیت های ویژه را به آسانی و بیهوده از دست داده اند. از سوی دیگر، مشاورانی هستند که قدرت یاری و هدایت محصلان را دارند و میخواهند که آنها به نتیجه مطلوب و دلخواه خود برسند.
مشاوره تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیل چه کمکی میکنند؟
برای درک میزان تاثیری که مشاوره تحصیلی در هر مقطع روی دانش آموز دارد، با هم به بررسی نقش او در هر یک از دورههای تحصیلی بپردازیم:
نقش مشاوره تحصیلی در دوره ابتداییدر دوره دبستان چیزی مشاوره تحصیلی سعی در پیدا کردن در رابطه با نحوه پیشرفت و اطلاع یافتن از نقاط ضعف محصلان در مسائل رفتاری، خصوصا در موارد مختلف درسی، در جهت رفع چالشهای دانش آموزان است. تا هدایت و یاری به دانش آموز در این مقطع به خوبی شکل بگیرد و کودک اشتیاق بیشتری برای یادگیری داشته باشد.
در این دوره تحقیقاتی در رابطه با دانش آموزان انجام شود و سلامت و توانمندیها مورد بررسی قرار میگیرد. با بررسی نمرات امتحانات و نحوه عملکرد فرد مشخص میشود که کدام دانش آموز در کدام بخشهای درسی قوی، ضعیف و یا متوسط است، و بعد دانش آموزان را به دستههای گوناگونی تقسیم کنیم که وجوه اشتراک دارند. برای تصمیم گیری در رابطه با بعضی از موارد لازم است مشاوره تحصیلی از پدر و مادرهای آنها یا مسئولین مدرسه کمک بگیرد.
مشاوره تحصیلی در رابطه با کلاسهای تقویتی که تشکیل میشود و یا معلم خصوصی که والدین برای کمک به دانش آموز خود میگیرند، میتواند تصمیمات درستتر و دقیق تری داشته باشد. اما میزان فعال بودن خود دانش آموز هم در این زمینه بسیار مهم است، چرا که باید بتواند نکات ارائه شده توسط مشاوره را در برنامه های درسی به کار بگیرد و به آنها عمل کند.
نقش مشاوره تحصیلی دوره اول متوسطهدر این مقطع تحصیلی حساس، محصل باید انتخاب رشته درستی داشته دارد و از این رو علت نیاز او به مشاوره تحصیلی مشخص میشود، مشاوره تحصیلی با راهنمایی های مفیدی که میدهد به دانش آموز کمک میکند تا استعداد و علاقه خود را بهتر کشف کند. همچنین در رابطه با رشته های تحصیلی که در دوره دوم متوسطه موجود است، شرایط لازم جهت ورود به هر یک از آنها و ارتباط هر کدام از این رشته های تحصیلی با رشته های دانشگاهی، ارتباط این رشته ها با شغلهای مختلف موجود در جامعه اطلاعات دقیق و کاملی به دانش آموزان ارائه میکند.
در واقع مشاوره تحصیلی در کنار دانش آموز است تا در خود شناسی از لحاظ شناختن استعدادها، خواستهها و خصوصیات شخصیتی به او کمک کند تا بتواند طبق دانشی که از خود پیدا میکند در دوره های بعدی تصمیم گیری صحیح داشته باشد. برخی از دانش آموزان دوره های اول متوسطه بنا به هر دلیلی مایل و یا قادر نیستند که به ادامه تحصیل بپردازند. این دسته از دانش آموزان نیاز دارند که اطلاعات شغلی خود را بالا ببرند . در این موارد مشاور علاوه بر آشنا کردن فرد با امکانات شخصی دارد او را برای گذراندن دوره های کارآموزی راهنمایی می کند.
نقش مشاوره تحصیلی در دوره دوم متوسطههدف اصلی خدمات مشاوره تحصیلی در دوره متوسطه ارائه اطلاعات کافی در رابطه با محیط فیزیکی محل تحصیل، برنامه درسی پی در پی، آموزش شرایط لازم جهت قبول شدن و فارغ التحصیلی از دبیرستان، ارزش گذاری برای ادامه تحصیلات، آماده سازی دانش آموز برای ورود به فضای دانشگاهی، ارائه تکنیکها جهت فرا گیری بهتر درس هایی که در جزو آزمون کنکور هستند، شناخت دقیق فرصت ها و شرایط ورود به دوره های تحصیلی بعد از دبیرستان، شناخت کامل رشته های دانشگاهی که فرد میتواند در آن شرکت کند، توضیحات جامع از مشاغلی که انتخاب هر رشته در پی خواهد داشت، وضعیت و فرصتهای شغلی هر رشته و...
به طور خلاصه مشاور تحصیلی مسئولیت دارد با آگاهی کردن دانش آموزان نسبت به زمینه های فردی، تحصیلی، شغلی آنها را قادر سازد تا بتوانند تصمیم های مناسب و مطابق با شرایط خود بگیرند.
برای دسترسی به مشاوره تحصیلی و مشاوره کنکور شما فقط نیاز به یک تلفن دارید!
تیم مشاوره تلفنی آرموو در هر زمان آماده هدایت شما به سمت مسیر درست تحصیلی میباشد، پس تلفن خود را برداشته و با شماره 45298-021 تماس بگیرید و یا برای کسب اطلاعات دقیقتر سایت آرموو را مشاهده کنید.
دیدگاه تان را بنویسید