هزینه مصرف خانوار در کدام بخش‌ها افت کرد +جدول

کد خبر: 1005185

با سرعت گرفتن رشد تورمی از تابستان ۹۷، رشد مصرف نهایی خانوار به قیمت حقیقی در سال ۹۸ منفی شده است.

هزینه مصرف خانوار در کدام بخش‌ها افت کرد +جدول

خبرگزاری فارس: جزئیات و اجزای رشد اقتصادی در سال ۹۸ نشان می‌دهد، به دلیل نوسانات شدید ارزی و کاهش قدرت خرید مردم و افزایش تورم، هزینه مصرف خانوار به شدت کاهش داشته و ارقام آن منفی شده است.

تحلیل داده‌های مرکز آمار ایران حکایت از آن دارد به غیر از ۲ بخش اجتناب ناپذیر که همراه با رشد بوده است، بقیه هزینه‌های خانوار افت کرده است.

درصد تغییر شاخص قیمت مصرف کننده خانوار‌های شهری کشور در ۱۲ ماه منتهی به هر ماه

مرکز آمار در این زمینه نوشت: با شدت گرفتن روند رشد تورمی از تابستان ۹۷، رشد مصرف نهایی خانوار به قیمت حقیقی منفی شده است. پس نقطه شروع کاهش مصرف خانوار، از فصل تابستان سال ۹۷ بوده و در پاییز ۹۷ با تشدید اثرات تورمی که به صورت افزایش شیب منحنی تغییرات شاخص قیمت مصرف کننده قابل مشاهده است، سبب شد مصرف خانوار به قیمت حقیقی افت شدیدی داشته باشد این افزایشی بودن شیب منحنی تغییرات شاخص قیمت مصرف کننده تا ماه دوم تابستان سال ۹۸ قابل ملاحظه است و پس از آن با کاهش شیب منحنی، می‌توان نتیجه گرفت که شتاب تورمی نه تنها ثابت مانده که کمتر شده است.

هزینه مصرف خانوار در کدام بخش‌ها افت کرد +جدول

در فصل پاییز و زمستان سال ۹۸ شتاب تورمی کاهش یافته که نتیجه این تغییرات، سبب شده رشد مصرف نهایی خانوار به قیمت حقیقی در فصل تابستان، پاییز و زمستان ۹۸ نسبت به فصل بهار ۹۸ بهبود داشته و عدد منفی کمتری را نشان دهد.

بررسی هزینه‌های خوراکی خانوار به قیمت ثابت نشان می‌دهد با توجه به رشد ۱۹.۴ درصدی شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در گروه خوراکی ها، رشد مصرف نهایی خانوار از این گروه به ۳.۹- درصد می‌رسد که بیشترین رشد هزینه‌های خوراکی خانوار، مربوط به سه گروه غلات، نان، آرد، رشته و فراورده‌های آن، شیر و فراورده‌های آن و میوه‌ها و خشکبار است.

در گروه دخانیات با وجود افزایش هزینه‌های مصرفی خانوار از دخانیات، و با توجه به افزایش شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی دخانیات معادل ۱۰.۴ درصد، رشد این گروه از هزینه‌های مصرف نهایی خانوار معادل ۴- درصد است.

رشد مصرف نهایی خانوار به قیمت‌های ثابت در گروه هزینه‌های غیر خوراکی و خدمات، به جز گروه مسکن، آب و سوخت و گروه ارتباطات، در سایر گروه‌ها منفی بوده است. در گروه هزینه‌های پوشاک و کفش، با توجه به رشد ۳۱.۶ درصدی شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی پوشاک و کفش، رشد این هزینه‌ها به ۴۳.۲ - درصد می‌رسد.

رشد مصرف نهایی خانوار در گروه مبلمان، تجهیزات خانوار و تعمیرات آن‌ها معادل ۱۵.۶ - درصد است که با توجه به کاهش هزینه‌های خانوار در ماه آخر و رشد ۲۲.۷ درصدی شاخص بهای کالا و خدمات در این گروه، دور از انتظار نیست.

رشد مصرف نهایی خانوار در گروه بهداشت معادل ۱۰- درصد است که با توجه به رشد ۲۲.۹ درصدی شاخص بهای کالا‌ها و خدمات در این گروه حاصل شده است.

شرایط پیش آمده در مورد شیوع ویروس کرونا هزینه‌های بیمارستانی خانوار به ویژه مراجعات به بیمارستان‌های خصوصی را به شدت کاهش داد. زیرا بخش عمده‌ای از این خدمات در بیمارستان‌های دولتی به خانوار‌ها ارائه شده است.

همچنین به دلیل کاهش ناگهانی مراجعات به بیمارستان‌های خصوصی، بسیاری از این گونه بیمارستان‌ها در معرض مشکلات مالی قرار گرفته‌اند که حکایت از کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان خانوار دارد. ‌ می‌توان گفت رشد پایین هزینه‌های خانوار در این گروه متأثر از دو عامل حمایت‌های دولت برای کاهش هزینه‌های ناشی از کرونا و همچنین به تاخیر انداختن مراقبت‌های درمانی از طرف خانوار مانند هزینه‌های دندانپزشکی، تست‌های تشخیصی عادی، عمل‌های زیبایی، واکسیناسیون کودکان است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد