۲ عامل اصلی افزایش قیمت دلار از زبان نماینده مجلس
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم با اشاره به گرانی دلار و عدم تعادل در بازار ارز گفت: دولت تاکنون با حرکتهای لاکپشتی که داشته در این عرصه موفق نبوده است.
جعفر قادری درباره افزایش بیضابطه قیمت دلار و تاثیری که بر اقتصاد کشور داشته است، اظهار داشت: این افزایش قیمت دلار، ۲ عامل اصلی دارد نخست عدم تعادل در بازار ارز و دوم افزایش نقدینگی است.
وی درباره عدم تعادل در بازار ارز گفت: در شرایط کنونی در بازار ارز تقاضا نسبت به عرضه بیشتر شده است که به دلیل تحریمها و بحران ناشی از کروناست که امکان تولید و صادرات به اندازه کافی نداریم همین موضوع سبب شده ارز کمتری برای عرضه در بازار وجود داشته باشد.
نماینده مردم شیراز و زرقان با بیان اینکه وابستگیهای تولیدات داخلی به بازارهای خارجی نیز سبب شده که قیمت ارز اضافه شود، افزود: برای اقتصادی مانند اقتصاد ما که تولیداتش از نظر مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات وابسته به خارج و نیازمند واردات مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات خارجی است، طبیعی است که با کاهش عرضه ارز و عدم تعادل در بازار، قیمت ارز افزایش یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم بیان کرد: افزایش نقدینگی نیز سبب شده که شاهد تورم باشیم و این تورم در همه بازارها اعم از مسکن، سکه و کالاها و خدمات خود را نشان دهد.
قادری عنوان کرد: باید تلاش شود تا جلوی رشد نقدینگی گرفته شود و کار دیگر این است که نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم و تولید را رونق دهیم، راه سوم نیز این است که در صادرات غیرنفتی جهشی را ایجاد کنیم تا بخشی از نیازهای ارزی ما را تامین کند و تقاضا برای ارز را کاهش دهیم.
بیشتر بخوانید
عرضه سنگین ۱۸۰ میلیون دلار در بازار ارز/ احتمال کاهش بیشتر قیمتها/ دلار به کانال ۱۸ هزار تومان بازگشت
۵ پیشنهاد شاکری برای آینده بازار ارز/ بازار آتی ارز تشکیل شود؛ نظارت بر صرافیها تغییر کند
جزئیات جلسه ارزی مجلس با همتی/ بانک مرکزی باید تا هفته آینده برنامه ساماندهی بازار ارز را ارائه دهد
وی با بیان اینکه مجموعه این عوامل این امکان را فراهم میکند تا از این بحران عبور کنیم، تصریح کرد: دولت تاکنون با حرکتهای لاکپشتی که داشته در این عرصه موفق نبوده بلکه باید کارهای جدیتر و سریعتری انجام شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با بیان اینکه نیاز به سرعت گرفتن تولید و حمایت از تولید داخلی داریم، خاطرنشان کرد: باید کفه ترازو را به نفع تولیدکنندگان داخلی سنگین کنیم.
قادری درباره محدودیتهای ارزی و نیاز اقتصاد به واردات ماشینآلات و تجهیزات تصریح کرد: باید این نیاز را کم کرد؛ باید شرکتهای دانش بنیان را تقویت کنیم تا حجم تقاضای بیشتری از داخل را پاسخ دهند و با تکنولوژی فاصله را با تولیدات خارجی کم کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه باید دولت به سمت تجارت با کشورهای همسایه برود و از ظرفیت این کشورها بیشتر استفاده کند، اظهار داشت: باید زنجیرههای تولید را در بخشهای مختلف تکمیل کند تا وابستگی کمتری به خارج داشته باشیم.
وی بیان کرد: باید بخشهای پتروشیمی، معادن، فلزات، کشاورزی و در بخشهای که جا برای رشد وجود دارد مثل گردشگری تلاش کنیم تا وابستگی به خارج کم شود و این میتواند فشارها را در بخشهای مختلف کم میکند.
بیتوجهی دولت به مصوبات شورای عالی فضای مجازی
قادری با اشاره به انتقاد نسبت به عملکرد وزارت ارتباطات نیز گفت: گلایهای که وجود داشت این بود چرا اهمیت و پهنای باندی که به شبکههای خارجی میدهد همان بستر را برای شبکههای داخلی فراهم نمیکند در شرایطی که ما به لحاظ فنی هیچ کمبودی نداریم.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با بیان اینکه شبکههای داخلی میتوانند نیاز کشور را به راحتی برطرف کنند، افزود: چه نیازی به این است که تمام امکانات و ظرفیتها را در اختیار شبکههای خارجی قرار دهیم و داخلیها از پهنای باند محروم شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سوال این است که چرا وزارت ارتباطات به مصوبات شورای عالی مجازی توجه نمیکند، دولت مسیر خود را بدون توجه به مصوبات شورای عالی مجازی طی میکند و به نصایح، دلسوزیها و تذکرات مقام معظم رهبری توجه نمیکند.
وی تصریح کرد: نیاز است که در این زمینه وزارت ارتباطات پای کار بیاید و از شبکههای داخلی حمایت کند تا نیاز به استفاده از فضای خارجی نباشد و در مقاطع مختلف درگیر بازی شرکتها و شبکههای خارجی نشویم و این شبکهها فرصت پیدا نکنند تا در کشور مشکلآفرینی کنند.
دیدگاه تان را بنویسید