سکانس های ماندگار فیلم های سینمایی ایرانی در قطار

کد خبر: 1334338

در فیلم‌های سینمایی ایرانی، سکانس‌های ماندگاری وجود دارند که به خاطر تاثیرگذاری و هنرمندی که در آن‌ها به کار رفته است، برای بینندگان به یادگار می‌مانند. یکی از این سکانس‌های ماندگار، سکانس قطار است که در بسیاری از فیلم‌های ایرانی به کار رفته است. اما چرا سکانس قطار در فیلم‌های ایرانی به چنین شکل مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ به نظر می‌رسد که خرید بلیط قطار و سفر با قطار در فرهنگ مردم ایران یک تجربه بسیار مهم و ماندگار است. بنابراین، این تجربه در فیلم‌های ایرانی به عنوان یک الگوی مهم برای بیان و نمایش روابط انسانی به کار می‌رود.

سکانس های ماندگار فیلم های سینمایی ایرانی در قطار

 

قطار و سکانس های ماندگار در سینما

یکی از سکانس‌های ماندگاری که در فیلم‌های ایرانی به کار رفته است، سکانس قطار است. این سکانس در بسیاری از فیلم‌های ایرانی دیده می‌شود و به دلیل طراحی هنری و داستانی آن، برای بینندگان بسیار جذاب است. در این سکانس، معمولاً شخصیت‌های فیلم درون یک قطار قرار دارند و موقعیت‌ها و روابط آن‌ها توسط کارگردان به تصویر کشیده می‌شود. به طور کلی، سکانس قطار در فیلم‌های ایرانی به عنوان یک مکان مهم و تأثیرگذار به کار گرفته شده است.

بنابراین، می‌توان گفت که سکانس قطار در فیلم‌های سینمایی ایرانی به عنوان یک الگوی مهم برای بیان روابط انسانی به کار گرفته شده است. در ضمن، خرید بلیط قطار (https://www.alibaba.ir/train-ticket ) نیز به عنوان یکی از اصطلاحات واژگانی در فیلم‌های ایرانی به کار گرفته شده است که نشان دهنده یک اتفاق یا رویداد مهم در داستان فیلم می‌باشد. خرید بلیط قطار نیز به عنوان یک عنصر مهم در بیان روابط انسانی به کار گرفته شده است. بهتر است به سراغ معرفی فیلم ها برویم.

ترن با بازی خسرو شکیبایی

فیلم سینمایی ترن اثر امیر قویدل است که در سال 1366 ساخته شده و درباره قطار حامل سوخت است. در این فیلم خسرو شکیبایی و فرامرز قریبیان تلاش می کنند تا مسیر قطار را به مناطق سردسیر تغییر دهند. این فیلم یکی از آثار سینمایی ماندگار است که داستان آن الهام گرفته از فیلم قطار افسارگسیخته است.

از دیگر بازیگران این فیلم می توان به عنایت بخشی و کیومرث ملک مطیعی و از صداگذاران آن می توان به منوچهر اسماعیلی، خسرو خسروشاهی و ایرج ناظریان اشاره کرد. به نظر می رسد، فیلم سینمایی ترن، قدیمی ترین فیلم ایرانی درباره قطار است که ساخته شده و توانسته جوایز مهمی کسب کند.

4

سفر رضا مارمولک با قطار

فیلم سینمایی مارمولک فیلم کمدی ایرانی به کارگردانی کمال تبریزی است که در سال 1382 است. در این فیلم رضا مثقالی که به رضا مارمولک است با بازی پرویز پرستویی، لباس یک روحانی را دزدیده و با قطار به شهری مرزی می رود.

سکانس قطار در این فیلم، ماجرای آشنایی رضا مارمولک با مردم روستا را نشان می دهد که او را به عنوان امام جماعت روستا، اشتباه می گیرند، در واقع رضا مارمولک با این قطار سفر به زندگی جدید خود را آغاز می کند.

داستان 6 خانواده در قطار

فیلم جاودانگی اثر مهدی فرد قادری در سال 1393 است که قصه شش خانواده در یک قطار را نمایش می دهد که در شبی بارانی سفر می کنند. در این فیلم که تک سکانس است، زمان و روایت داستان جابجا می شود و بسیار جذاب است بگونه ای که تاکنون توانسته در جشنواره های زیادی مورد تحسین واقع شود. این فیلم در سال 1395 در سینماهای کشور اکران شد.

نوجوانی که قطار را متوقف می کند

فیلم سینمایی بیست و یک روز بعد اثر سید محمدرضا خردمندان که در سال ۱۳۹۵تولید شد و مهدی یراحی خواننده تیتراژ آن است.

این فیلم درباره نوجوانی به نام مرتضی است که در مسیر قطار رفته و جلوی آن را می گیرد، او نوجوانی است تلاش دارد تا مشکلی که برای مادرش ایجاد شده، حل کند. هرچند فیلمنامه آن در ژانر اجتماعی بود اما در زمره فیلم های کودک و نوجوان قرار گرفت و توانست 7 پروانه زرین از جشنواره کودک و نوجوان اصفهان دریافت کند. در این فیلم ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، امیرحسین صدیق و مهدی قربانی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

قطاری حامل 11 تن طلا

استرداد فیلمی است که علی غفاری آن را کارگردانی کرده و در سال 1390 ساخته شده است. در این فیلم که حمید فرخ نژاد و آلیسا کالچر در آن به ایفای نقش پرداخته اند، ماجرای بدهی ایران از شوروی به نمایش در آمده است. این فیلم درامی تاریخی درباره جنگ جهانی دوم است و درباره پرداخت 11 تن طلا است که بابت بدهی شوروی به ایران مربوط به جنگ جهانی است.

5

سوژه های خانم نویسنده در قطار

قطار آن شب اثری به کارگردانی حمیدرضا قطبی است که در بهمن ماه 1398 در سینماهای کشور اکران شد. این فیلم درباره قول یک نویسنده به دختر کوچکی در قطار است که قول خود را فراموش می کند و باعث ناراحتی او می شود. ماجرای دیدار این دختر سوژه جدید خانم نویسنده است که قبلا داستانی درباره رییس ایستگاه قطار داستان نوشته است. ماجراهای این فیلم درباره تلاش برای رساندن دختر کوچک به آرزوش است.

سخن آخر

با توجه به تحلیل سکانس های ماندگار در قطار در فیلم های سینمایی ایرانی می توان گفت که قطار به عنوان یکی از محیط های مهم در فیلم های ایرانی به خوبی به کار گرفته شده است. بازیگران و کارگردانان با ایجاد صحنه هایی متفاوت در قطار، توانسته اند حس و حال خاصی را در بین تماشاگران ایجاد کنند. اگر بعد دیدن این فیلم ها دلتان خواست تا با قطار سفر کنید، تنها کافی است به سایت علی بابا رفته و بلیط قطار خود را رزرو کنید و برای ماجراجویی آماده شوید.

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها