خبر۲۴ بررسی می‌کند؛

بررسی حادثه قتل مهرجویی/ شکست‌های متعدد خط رسانه‌ای دشمن در فضای مجازی

کد خبر: 1250588

داریوش مهرجویی، فیلم‌ساز، کارگردان و نویسنده، یکی از فعالان و چهره‌های مطرح و شناخته‌شده کشور در این زمینه بود.

بررسی حادثه قتل مهرجویی/ شکست‌های متعدد خط رسانه‌ای دشمن در فضای مجازی
 
 

به گزارش خبر24، داریوش مهرجویی، فیلم‌ساز، کارگردان و نویسنده، یکی از فعالان و چهره‌های مطرح و شناخته‌شده کشور در این زمینه بود. خبر قتل وی نیمه‌شب ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در رسانه‌ها منتشر شد. این حادثه همانطور که پیش‌بینی می‌شد با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی هم رسانه‌ها و هم کاربران در فضای مجازی مواجه شد.

طبق برخی اظهارات این اتفاق در مشکین‌دشت کرج رخ داده و دختر مهرجویی آن را به پلیس گزارش کرده است و به نقل از منابع رسمی، تاکنون ۷ شخص مرتبط با این حادثه توسط نیروهای انتظامی دستگیر شده‌اند.
یکی از بحث‌برانگیزترین مباحث پیرامون واقعه قتل مهرجویی، این بود که وحیده محمدی‌فر، همسر او، قبل از این اتفاق در صفحه‌ی اینستاگرام خود مدعی شده بود شخصی با حضور در پشت درب منزل ایشان، اقدام به تهدید با چاقو کرده و آن شخص لهجه‌ای غیرایرانی داشته است. وی همچنین مدعی شد دو سنتور از خانه آن‌ها به سرقت رفته که متعلق به پروژه سینمایی سنتوری ۲ بوده است.

با توجه به سرشناس بودن این چهره از سویی و طریقه قتل وی از سوی دیگر، ادعاها و گمانه‌زنی‌های زیادی از سوی جریان‌های مختلف داخلی و خارجی مطرح گردید. طی پایش و بررسی‌های خبر۲۴ در فضای مجازی عمده محورهای واکنش جریان‌های معاند و عوامل وابسته به آنان شامل مواردی می‌گردد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

جریان‌های رسانه‌ای دشمن در ابتدا تلاش کردند تا امنیت روانی جامعه را با طرح مسئله‌ی اختلاف‌افکنی میان ایرانیان و اتباع سایر کشورها به خصوص مهاجران افغانستانی برهم زنند. آن‌ها پیش‌تر با طرح کمپین‌هایی در تلاش بودند تا با ملتهب کردن فضای رسانه، میان ایران و اتباع اختلاف ایجاد کنند و سپس آن را به سطح جامعه بکشانند. پس از حادثه‌ی قتل مهرجویی رسانه‌های دشمن با اتکا به اظهارات از پیش‌منتشرشده‌ی همسر او تلاش کردند تا قاتل یا قاتلان را از اتباع افغانستانی معرفی کنند تا اهداف برنامه‌ریزی‌شده خود را پیش ببرند.
با ورود به هنگام پلیس، مسئولان و نهادهای قضایی و پوشش رسانه‌ای مناسب این حادثه، امید دشمنان در پیشبرد این هدف ناامید شد و طرح موضوعاتی چون اختلاف‌افکنی با شکست مواجه شد.

رسانه‌های معاند در اقدامی موازی پس از این شکست به تشنج‌آفرینی میان قشر هنری روی آوردند و با برجسته‌سازی شخصیت مهرجویی به عنوان یک فرد روشنفکر به دنبال هراس‌افکنی میان اقشار فرهنگی و هنری جامعه بودند. آن‌ها با مطرح‌کردن حادثه‌ی قتل مهرجویی مدعی بودند روشنفکران ایران توسط جمهوری اسلامی در تهدید هستند و جان آنان در خطر است. این در حالی است که این اتفاق پیش از رخداد توسط همسر مهرجویی اطلاع‌رسانی شده بود و تکرار چنین سرقت‌هایی از منزل ایشان پیش از این رخداد هم به وقوع پیوسته بود. از طرفی تاکنون هیچ واکنشی از سوی شخصیت‌های فرهنگی و هنری کشور مبنی بر تهدید آنان از سوی اشخاص مطرح نشده است.

معاندین در آخرین گام تلاش‌های خود سعی داشتند تا به استهزای وضعیت امنیتی کشور بپردازند. آن‌ها غافل از اینکه در میان بحبوحه‌ی جنگ اسرائیل و حماس، سایه شوم جنگ و انواع ترورهای پرتکرار در کشورهای منطقه از کشور برداشته شده است به طرح این گمانه‌ها می‌پردازند. حادثه‌ی تلخ قتل یک کارگردان در کشور، مسئله بسیار حائز اهمیتی است اما نمی‌توان چنین رخدادی را به نقص یا ایراد گسترده امنیت در کشور نسبت داد؛ همانطور که اعلام شده است باوجود نقص‌های فراوان امنیتی در محل سکونت مهرجویی از جمله نبود دوربین‌های مداربسته در منزل یا محله، تاکنون ۷ نفر مرتبط با این ماجرا دستگیر شده‌اند و این خود گواهی است بر قدرت نیروهای امنیتی و انتظامی کشور.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد