مهم ترین دلایلی که باعث طلاق از طرف زن میشوند
طلاق یک پدیده رایج و در عین حال دردناک در جامعه امروزی است که میتواند روی زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد تأثیرات منفی داشته باشد. طلاق نشان دهنده شکست عشق، اعتماد، همدلی و همفکری بین دو نفر است که قبلاً تصمیم گرفته بودند با هم زندگی کنند و معمولاً نتیجه چالشها، سختگیریها، تضادها، سوء تفاهمها، خشونتها، خیانتها و عوامل دیگر است که در رابطه زناشوئی به وجود میآیند.
از این رو در این مقاله، به این موضوع که مهمترین دلایلی که باعث طلاق از طرف زن میشوند، خواهیم پرداخت.
مهمترین دلایل طلاق از طرف زن
بسیاری از طلاقها به صورت خود خواسته و با درخواست یک طرف صورت میگیرند. در بسیاری از کشورها، نسبت زنانی که طلاق میخواهند بالاتر از مردان است. به عنوان مثال، در سال ۱۳۹۹ در ایران، حدود ۶۰ درصد درخواستهای طلاق را زنان دادند. این نشان میدهد که زنان به دلایل مختلف از رابطه خود ناراضی هستند و تصمیم به جدایی میگیرند.
دلایل طلاق از طرف زن میتواند بسیار متنوع و متفاوت باشد. اما برخی از مهمترین و رایجترین دلایل آنرا میتوان به شرح زیر بیان کرد:
-
عدم پرداخت نفقه: یکی از حقوق قانونی و شرعی زن در زندگی مشترک، دریافت نفقه است و شامل هزینههای لازم برای تأمین نیازهای زندگی وی میباشد. بسیاری از مردها به دلایل مختلف، قادر نیستند و یا تمایل ندارند که نفقه همسر خود را پرداخت کنند. این عامل باعث نارضایتی، تحقیر و تنش در رابطه زناشویی شده و ممکن است منجر به طلاق از طرف زن شود.
-
خشونت همسر: یکی از شایعترین و جدیترین دلایل طلاق از طرف زن، خشونت همسر است. خشونت میتواند به صورت جسمی، روحی، روانی و یا جنسی باشد که باعث میشود زن احساس ناراحتی، تحقیر، ترس، ناامنی، درد و رنج کند. این موضوع سبب خواهد شد که بر روی سلامت جسمی و روانی زن و فرزندان تأثیرات مخرب به وجود آید. به طور کلی نیز خشونت همسر نشان دهنده عدم احترام، عشق و مسئولیت به زن است. بسیاری از زنان که با خشونت همسر مواجه هستند، سعی میکنند با صبر و تحمل، گفتگو و مشاوره، گذشت و بخشش یا حمایت خانواده و دوستان، رابطه خود را نجات دهند. اما بعضی از آنها به این نتیجه میرسند که همسرشان قابل تغییر نیست و رابطه شان فقط به سمت بدتر شدن پیش میرود. در این صورت، زنان ممکن است تصمیم به جدایی بگیرند تا از خود و فرزندانشان محافظت کنند.
-
خیانت همسر: دلیل دیگری که ممکن است زن را به سمت طلاق ببرد، خیانت همسر است. خیانت همسر به معنای نقض عهد و وفای همسر به زن است و معمولاً به صورت رابطه جنسی یا عاطفی با شخص دیگر اتفاق میافتد. خیانت همسر باعث میشود که زن احساس ناراحتی، رنج، عصبانیت، حسادت، ناتوانی، شکست و ناکامی کند که نشان دهنده عدم اعتماد، عشق و صداقت مرد به زن است. بعضی از زنان که با خیانت همسر روبهرو شدهاند، سعی میکنند با گفتگو و مشاوره، گذشت و بخشش؛ این چالش را حل کنند. اما برخی دیگر، قادر به تحمل و پذیرش خطای همسر نبوده و چارهای جز جدایی نمیبینند.
-
عدم پشتیبانی همسر: دلیل دیگری که ممکن است زن را به جستجوی طلاق بکشاند، عدم پشتیبانی همسر است. عدم پشتیبانی همسر به معنای عدم حضور، حمایت، توجه، قدردانی، تشویق و همکاری همسر در زندگی زن است که معمولاً در زمینههای مختلف از جمله خانوادگی، اجتماعی، حرفهای، تحصیلی، فردی و... رخ میدهد. این موضوع باعث میشود که زن احساس تنهایی، بیارزشی، بیکفایتی، ناامیدی و دلسردی کند. در واقع عدم پشتیبانی همسر نشان دهنده عدم مسئولیتپذیری، همراهی و همدل بودن با زن است. بعضی از زنان که با این مسئله روبرو شدهاند، سعی میکنند با گفتگو و توضیح، درخواست و انتظار، تلاش و کوشش؛ رابطه خود را بهبود بخشند، اما بعضی از زنان به این نتیجه میرسند که تنها راه آنها طلاق گرفتن است.
-
عسر و حرج: عسر و حرج به معنای سخت بودن زندگی مشترک بین زن و شوهر است که باعث می شود زن نتواند از زندگی مشترک لذت ببرد و به وظایف خود در قبال همسرش عمل کند. عسر و حرج ممکن است به دلایل مختلفی همچون اختلاف فرهنگی، اختلاف سنی، اختلاف مذهبی، اختلاف شخصیتی، اختلاف سلیقه، اختلاف نظر در مسائل خانوادگی، اختلاف در تربیت فرزندان و... ایجاد شود که در این حالت زن میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. البته برای برای اثبات عسر و حرج، زن باید شواهد قابل قبولی را نیز همچون شهادت شاهدان عادل، تصاویر و فیلمهای مستند، پروندههای درمانگاه روانپزشکی یا روانشناسی، پروندههای حمایت اجتماعی و... در دادگاه ارائه کند.
سریعترین راه طلاق از طرف زن
در یک کلام داشتن حق طلاق سریعترین راهکار برای طلاق از طرف زن است. داشتن وکالت حق طلاق درواقع انحصار مالکیت حق طلاق را از مرد سلب کرده و طرفین را در شرایط نسبتا یکسانی قرار میدهد.
بر اساس قانون جدید حق طلاق، وکالت در طلاق به دو صورت میتواند در اختیار زن قرار بگیرد. روش اول با ثبت در شروط ضمن عقد و سند ازدواج که البته ممکن است با قید شروطی از طرف زوج باشد؛ مثل حضانت فرزندان یا بذل بخشی از مهریه! برای کسب اطلاعات کامل در این باره پیشنهاد می کنیم مقاله بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق را مطالعه کنید.
راه دوم برای گرفتن وکالت حق طلاق نیز از طریق ثبت محضری این نوع از وکالت در دفاتر اسناد رسمیست. در این روش نیز ابتکار عمل با زوج بوده و میتواند موضوعاتی مثل حضانت فرزندان، مسائل مالی یا هر درخواست دیگر را شرط دادن حق طلاق به زن قرار دهد. با داشتن حق طلاق، فرآیند طلاق تقریبا به اندازه طلاق توافقی به طول میانجامد.
این راه مزایای دیگری هم برای زن بدنبال دارد :
- زن میتواند بدون حضور زوج طلاق را به جریان بیاندازد.
- با اثبات ادای شروط احتمالی قید شده در وکالت حق طلاق زمان انجام طلاق بسیار بسیار کوتاه خواهد بود.
- جلسات مشاوره و داوری در این روش وجود نخواهند داشت.
کلام آخر ...
طلاق یکی از مسائلی است که باعث شکست خانواده و جامعه شده و میتواند به صورت یک طرفه یا توافقی انجام شود. در صورت یک طرفه بودن، حق طلاق به طور کلی با مرد است و زن تنها در شرایطی خاص و با داشتن دلایل قانونی می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. بعضی از مهمترین دلایلی که باعث طلاق از طرف زن میشوند نیز عدم پرداخت نفقه، خیانت شوهر، بد رفتاری و سوء معاشرت شوهر، عسر و حرج و... هستند. همچنین باید اشاره کنیم که برای اثبات هر یک از این دلایل، زن باید مستندات قابل قبولی را در دادگاه ارائه کند. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که برای طلاق توافقی چه باید کرد، بهتر است زوجین سعی کنند با روشهای مناسب مشکلات خود را حل کنند و در صورت ناموفق بودن، با استفاده از خدمات مشاوران خانواده یا داوران قضایی سعی کنند به سازش برسند.
در عین حال به شما همراهان عزیز پیشنهاد میکنیم که اگر نیاز به دریافت مشاوره در رابطه با مسائلی همچون طلاق از طرف زن دارید، از طریق شماره تماس درج شده در سایت دادنیک و یا پلتفرمهایی همچون واتساپ یا تلگرام برای آن اقدام کنید.
منبع : طلاق از طرف زن
دیدگاه تان را بنویسید