آشنایی با اصول API

کد خبر: 1181688
آشنایی با اصول API

 

 

  آشنایی با اصول API

اپلیکیشن‌ها هر روز بیش از پیش به APIها وابسته می‌شوند. این وابستگی منجر به توسعه APIهای بیشتر و کاربردی‌تر شده و در ادامه نیز بر تعداد اپلیکیشن‌هایی که از API استفاده می‌کنند نیز افزوده می شود و این چرخه به طور مداوم در حال تغذیه خود است. از این رو و با توجه به گستره کاربردهای APIها در کسب‌و‌کارهای گوناگون، دانستن اصول APIها و نحوه کار آن‌ها نه تنها برای توسعه‌دهندگان، بلکه برای فعالان قسمت‌های مختلف هر کسب‌و‌کاری ضروری به نظر می‌رسد.

اولین سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که API چیست؟ API یا رابط برنامه‌نویسی کاربردی در واقع یک واسط بین دو نرم‌افزار یا سیستم مستقل است که امکان تعامل و تبادل داده بین آن‌ها را فراهم می‌کند. در واقع APIها شامل یک سری قوانین، ابزار و پروتکل‌ها هستند که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهند تا مکان برقراری ارتباط بین دو سیستم را فراهم کرده و قابلیت‌های اپلیکیشن‌ خود را افزایش دهند.

برای مثال اپلیکیشن‌های تحت وب که برای ارائه خدمات بیشتر به پلتفرم‌ها متصل می‌شوند یا دستگاه‌های هوشمندی که داده‌های جمع‌آوری شده را برای پردازش و ذخیره به سرور می‌فرستند، از APIها بهره می‌برند.

یکی از کاربرد API ها که شاید بیشتر ما هر روز با آن مواجه باشیم، ورود یکپارچه با استفاده از اکانت‌های قبلی (گوگل، فیسبوک و…) است که در بسیاری از اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این APIها به اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌ها اجازه می‌دهند تا از طریق ارتباط با ارائه‌دهنده سرویس (گوگل، فسیبوک و…) اطلاعات هویتی فرد را با داده‌های موجود در منابع آن‌ها تطبیق داده و تایید کنند.

 

انواع APIها بر اساس معماری

APIها را می‌توان با عناوین مختلف دسته‌بندی کرد. یکی از این انواع این دسته‌بندی‌ها، مبتنی بر نوع معماری API است. در طول سال‌های گذشته معماری‌های مختلفی برای APIها پیشنهاد شده است که هر کدام با توجه به ویژگی‌های خود، مزایا و معایب مختلفی دارند. در این قسمت برخی از پرکابردترین معماری‌های APIها را معرفی می‌کنیم.

 

REST

REST (مخفف عبارت Representational State Transfer)  با معماری مبتنی بر داده، یکی از پرکاربردترین انوع APIها است. REST APIها از پروتکل HTTP برای ارسال درخواست و از فرمت JSON که سازگار با مرورگرها است، برای تبادل پیام بهره می‌برد. 

وقتی بحث مقیاس‌پذیری در میان باشد، REST API راهکارهای ساده و در عین حال بسیار بهینه‌ای را ارائه می‌کند. این نوع از APIها ارتباطات بین سرور و کلاینت را به صورت امن و به سادگی ممکن می‌سازند و به دلیل سادگی استفاده، برای یادگیری تازه‌کارها گزینه بسیار خوبی به شمار می‌روند.

 

SOAP

استفاده از SOAP APIها (مخفف عبارت Simple Object Access Protocol) به دلیل پیچیدگی‌های آن می‌تواند کمی سخت باشد. این APIها با بهره برده از پروتکل Simple Object Access در تعاملات خود، سطوح بالاتری از امنیت را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده و در مقایسه با REST APIها، دقت بیشتری در تبادل پیام‌ها دارند.

 

GraphQL

GraphQL یکی از پیشرفته‌ترین انواع APIها است که از کوئریداده منبع‌باز بهره می‌برد. به این ترتیب این معماری برای ایجاد یک مسیر مطمئن تبادل داده و پر کردن کوئری‌ها با داده‌های موجود بسیار کاربردی است.

 

XML-RPC

پروتکل XML-RPC (مخفف عبارت Extensible Markup Language-Remote Procedure Call) از یک فرمت XML که مخصوص تبادل داده طراحی شده استفاده کرده و به این ترتیب، امنیت بالاتری ارائه می‌کند. این پروتکل شباهت زیادی به SOAP دارد، با این تفاوت که به دلیل استفاده از پهنای باند کمتر، استفاده از XML-RPC بسیار راحت‌تر و ساده‌تر است.

 

WebSocket

WebSocketها در واقع ایجاد یک ارتباط دوطرفه بین مرورگر کاربر و سرور را تسهیل می‌کنند. APIهای مبتنی بر WebSocket نقش مهمی در دریافت پاسخ‌های مبتنی بر ایونت دارند و مدیریت ارسال پیام به سرور را نیز ساده‌تر می‌کنند. اما مهم‌ترین ویژگی WebSocket این سات که در آن برای دریافت پاسخ نیازی به دسترسی سرور نیست.

 

دسته‌بندی APIها بر اساس سطح دسترسی

از نظر سطح دسترسی، APIها را می‌توان به سه گروه تقسیم کرد:

عمومی: APIهایی که از سوی سازمان‌ها یا توسعه‌دهنده‌ها طراحی و پیاده‌سازی شده است و به صورت عمومی (رایگان یا با هزینه) در اختیار بقیه قرار داد.

خصوصی: APIهایی که از سوی یک کسب‌و‌کار یا سازمان ارائه شده و تنها در اختیار گروه کوچکی از شرکای تاییدشده قرار می‌گیرد.

درونی: APIهایی که تنها برای استفاده‌های درون‌سازمانی طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند که بخش‌های مختلف آن را به یکدیگر متصل می‌کنند.

 

بازارچه‌های API

بازارچه‌های API محلی برای دریافت و ارائه API توسط توسعه‌دهندگان، کسب‌و‌کارها و سازمان‌ها است. این بازارچه‌ها با برداشت مفهوم و مدل بازارچه‌های سنتی، از یک سو به افزایش تعداد کاربران و مشتریان ارائه‌دهندگان API کمک کرده و از سوی دیگر با ایجاد یک بازار منصفانه و رقابتی، امکان انتخاب بهترین گزینه را برای دریافت‌کنندگان فراهم می‌آورند.

یکی از موفق‌ترین نمونه‌های موفق خارجی در بین بازارچه‌های API، پلتفرم RapidAPI است که با ارائه هزاران API در حوزه‌های گوناگون، امکان توسعه راحت‌تر اپلیکیشن‌ها را برای توسعه‌دهندگان و کسب‌و‌کارها فراهم آورده است. 

در ایران نیز بازارچه API پادیوم با ارائه APIهای گوناگون در حوزه‌های مالی و بانکی، درگاه بانک پاسارگاد، نقشه و مکان‌یابی، بیمه، نهادها و سازمان‌ها مانند شهرداری، کاربردی مانند خرید شارژ و احراز هوبیت و اعتبارسنجی، فرایند توسعه را بیش از پیش تسهیل کرده است. توسعه‌دهندگان و کسب‌و‌کارها می‌توانند به راحتی و با ایجاد یک اکانت در سایت پادیوم، از خدمات و امکانات آن بهره ببرند.

مزیت بازارچه‌های API این است که دیگر نیازی نیست توسعه‌دهندگان برای دریافت APIهای گوناگونه جداگانه با ارائه‌دهندگان تماس بگیرند و یا برای پشتیبانی و پرسیدن سوال، تنها با مرکز پشتیبانی پادیوم در ارتباط خواهند بود.

 

APIها آینده را می‌سازند

در حال حاضر شرکت‌ها و کسب‌و‌کارها به جای تمرکز بر اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های جداگانه، به ارائه راهکارهای مقیاس‌پذیر و تعاملی به کمک APIها روی آورده‌اند. APIها به بخشی جدایی‌ناپذیر از اپلیکیشن‌ها و زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند. ویژگی‌ها و امکانات APIها به افزایش سرعت فرایند توسعه، گسترش تعداد مشتریان، بهبود ارزش کسب‌و‌کار و کاهش سرعت ارائه به بازار بدون تاثیر منفی بر روی کیفیت محصول کمک بسزایی می‌کند. بنابراین انتظار می‌رود که تسوعه مبتنی بر APIها در سال‌های نیز رو به رشد باشد و چشم‌انداز توسعه APIها بسیار روشن است.

 

 

 

برچسب ها : API,پادیوم,درگاه بانک پاسارگاد

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت