تکلیف نامعلوم ترامپ با مناظره های انتخاباتی
رئیس جمهور آمریکا که هم اکنون آلوده به ویروس کووید ۱۹ است هر چند که بر مخالفتش با شرکت در یک مناظره مجازی انتخاباتی با جو بایدن تاکید کرده بود اما طی یک موضعگیری جدید خواستار به تاخیر افتادن مناظره های دوم و سوم انتخاباتی شد.
ایسنا: به نقل از دویچه وله، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه با برگزاری مناظره بعدی انتخابات ریاست جمهوری با جو بایدن دموکرات به صورت مجازی مخالفت کرد. این در حالی است که او همچنان در حال مبارزه با ویروس شدیدا آلوده کننده کووید ۱۹ است.
با این حال او کمی بعد از ابراز مخالفتش با مناظره مجازی ظاهرا خواستار به تاخیر افتادن این مناظره شده در حالی که همچنان بر برگزار شدن سه مناظره تاکید کرده است.
کمیسیون سازماندهی مناظرات ریاست جمهوری در پی اعلام ابتلای دونالد ترامپ به کروناویروس جدید بیان داشت که فرمت مناظره دوم ترامپ و بایدن که در اصل برای ۱۵ اکتبر برنامه ریزی شده را به مناظره مجازی تغییر می دهد.
ترامپ در مصاحبه ای به فاکس نیوز گفت: من قرار نیست مناظره مجازی انجام دهم. این برای ما قابل قبول نیست.
او کمیسون مذکور که یک نهاد غیرحزبی است را متهم به اقدام برای "محافظت" از جو بایدن دموکرات کرد.
با این حال او کمی بعد از این صحبتهایش اعلام داشته که با به تاخیر انداختن مناظره دوم به ۲۲ اکتبر موافق است. تیم وی همچنین تاکید کردند که مناظره سوم هم به روز ۲۹ اکتبر تنها چند روز قبل از برگزاری انتخابات سوم نوامبر موکول شود. مکان مناظره دوم شهر میامی تعیین شده است.
بیل استپین، مدیر کمپین ترامپ در بیانیه ای گفت، مناظره دوم ریاست جمهوری باید به روز ۲۲ اکتبر که در واقع روز برنامه ریزی شده برای مناظره سوم است موکول شود و مناظره سوم هم در روز ۲۹ اکتبر، پنج روز مانده به انتخابات برگزار شود.
کیت بدینگفیلد، معاون مدیر کمپین جو بایدن نیز گفت، بایدن با برگزاری مناظره در ۲۲ اکتبر موافقت کرده اما ایده برگزاری مناظره دیگری بعد از آن را مورد مخالفت قرار داده است. او بیان داشت، بعد از آنکه ترامپ مناظره برنامه ریزی شده برای ۱۵ اکتبر را کنسل کرد، بایدن یک مراسم انفرادی در یک تالار شهری را برای این تاریخ برنامه ریزی کرد و ای بی سی نیوز گزارش کرد که میزبان این مراسم است.
استپین اواخر پنجشنبه موضع دیگری گرفت و خواستار آن شد که مناظره ۱۵ اکتبر طبق برنامه ریزی اولیه برگزار شود و این موضع را با استناد به ارزیابی دکتر شان کانلی، پزشک ترامپ در خصوص این که او مجاز به شرکت در رخدادهای عمومی از روز شنبه است مطرح کرد.
دموکرات های آمریکا به دنبال تحقیق درباره صلاحیت ترامپ برای ریاست جمهوری
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که رفتارهای اخیر دونالد ترامپ او را نگران ساخته، به دنبال پیشبرد لایحه ای است که به کنگره آمریکا نقشی در تعیین اینکه رئیس جمهور آمریکا به خاطر عدم صلاحیت در انجام شغلش باید کنار گذاشته شود بدهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سی.ان.ان، این لایحه در پاسخ به رفتارهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در روزهای بعد از اعلام ابتلایش به کروناویروس جدید مطرح شده است. به موجب این لایحه فرآیندی برقرار می شود که عملا به کنگره این نقش را در برکنار کردن رئیس جمهور از سمتش بر طبق اصلاحیه 25 قانون اساسی آمریکا می دهد؛ اصلاحیه ای که اجزه به کنار گذاشتن رئیس جمهور آمریکا در صورتی که اکثریت اعضای کابینه و معاون رئیس جمهور او را ناتوان در انجام وظایفش تشخیص بدهند می دهد. بخش چهار اصلاحیه 25 عنوان کرده اگر اکثریت در یک نهاد تاسیس شده با قانون به همراه معاون رئیس جمهور به صورت کتبی اعلام کنند رئیس جمهور معلول و ناتوان از انجام شغلش شده، معاون رئیس جمهور فورا تبدیل به رئیس جمهور موقت می شود.
دموکراتها می گویند این لایحه نهادی را تشکیل می دهد که به تعیین صلاحیت رئیس جمهور کمک می کند. این طرح پیشنهادی که امروز جمعه قرار است از سوی نانسی پلوسی و جیمی راسکین ارائه شود بر طبق اعلام دفتر پلوسی، نهادی با هدف "کمک به اطمینان حاصل کردن از رهبری موثر و مختلف نشده عالی ترین مقام شاخه مجریه دولت" تشکیل خواهد داد.
این لایحه عملا شانسی برای تبدیل شدن به قانون ندارد. اما هدف از طرح آن افزایش توجهات به وضعیت ترامپ بعد از اطلاعات محدودی است که پزشکانش درباره معالجه وی از کروناویروس ارائه کردند.
پلوسی روز پنجشنبه گفت، به نظر می رسد ترامپ "اکنون در وضعیتی تغییر یافته" قرار دارد. او به شبکه بلومبرگ گفت "ممکن است نوعی نقصان در قضاوت به وجود آمده باشد".
پلوسی در پاسخ به اینکه آیا درباره قابلیت ترامپ برای خدمت به عنوان رئیس جمهور سوالهایی برایش ایجاد شده گفت: من از برخی دیگر افراد نقل قول کرده ام که می گویند کسانی گفته اند اگر شما در حال مصرف استروئید هست یا اگر که مبتلا به کووید 19 باشید و یا هر دو مورد را داشته باشید ممکن است دچار نقصان در قضاوت باشید اما مجددا تعیین چنین مساله ای کار پزشکان و دانشمندان است.
دیدگاه تان را بنویسید