«آنگ سان سوچی» باید استعفا کند
کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا خواستار استعفای آنگ سان سوچی رهبر حزب حاکم این کشور شد.
خبرگزاری فارس: به نقل از خبرگزاری فرانسه، «زید الرعد الحسین» کمیسیاریای حقوق بشر سازمان ملل میگوید که آنگ سان سوچی رهبر دو فاکتوی میانمار باید به خاطر حملات وحشیانه ارتش این کشور علیه مسلمانان روهینگیا استعفا کند.
حملات سازمان یافته نیروهای امنیتی میانمار طی سال ۲۰۱۷ منجر به کشته شدن صدها نفر از مسلمانان روهینگیا و فرار ۷۰۰ هزار نفر از این اقلیت قومی از ایالت راخین در غرب میانمار به سمت بنگلادش شد.
براساس بررسیهای سازمانهای بین المللی، ارتش و نیروهای امنیتی میانمار طی حملات خود علیه روهینگیا مرتکب جنایت علیه بشریت شدهاند و بسیاری از روستاهای محل سکونت آنها را سوزانده و ویران کرده اند.
آنگ سان سوچی برنده صلح نوبل از سال گذشته به خاطر سکوت در قبال جنایات دولت تحت کنترلش تحت انتقادات شدیدی قرار گرفته است. سوچی ضمن رد اتهامات وارده رسانههای خبری را به انتشار اخبار نادرست متهم کرده است.
رعدالحسین در مصاحبه با شبکه بی بی سی گفت: سوچی در موقعیتی بود که میتوانست هرکاری (برای مقابله با این جنایات) انجام دهد. اکنون او باید کناره گیری کند.
یک کمیته حقیقت یاب سازمان ملل روز دوشنبه گذشته با انتشار گزارشی درباره اقدامات ارتش میانمار این جنایات را نسل کشی خواند و تاکید کرد که مین آنگ هلینگ رئیس ارتش میانمار باید به جرم نسل کشی محاکمه شود.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این کمیته حقیقتیاب مستقل سازمان ملل در گزارشش گفته است ارتش میانمار مرتکب کشتار جمعی و تجاوز گروهی علیه مسلمانان روهینگیا «با نیت نسلکشی» شده است و فرمانده کل به همراه پنج ژنرال ارتش میانمار باید محاکمه شوند.
این هیأت حقیقتیاب از شورای امنیت خواست عوامل کشتار مسلمانان در میانمار را هدف تحریم قرار داده و صادرات سلاح به میانمار را ممنوع کند.
در گزارش این هیات آمده است، اقدام ارتش میانمار در نسلکشی، ابزاری برای تخریب یک نژاد، قوم، ملیت یا گروه مذهبی به طور کلی یا جزئی بوده است.
در این گزارش بیست صفحهای آمده است که اطلاعات مختلفی برای تصدیق تحقیقات و محاکمه زنجیره فرماندهان ارتش میانمار وجود دارد و یک دادگاه شایسته باید مسئولین آنها در نسلکشی با توجه به شرایط استان راخین را بررسی کند.
از ماه آگوست سال ۲۰۱۷ بعد از حمله ارتش میانمار به خانههای اقلیت مسلمان در روهینگیا و به آتش کشیده شدن خانههایشان، قتل و تجاوز، حدود ۷۰۰ هزار نفر از ساکنان این استان با پای پیاده به بنگلادش گریختند و تا کنون با کمترین امکانات در کمپ به سر میبرند.
دیدگاه تان را بنویسید