کره شمالی در برابر خواستههای آمریکا مقاومت کرده است
یک نشریه آمریکایی به نقل از منابع آگاه خود گفته که کره شمالی در برابر اصرار آمریکاییها به انهدام سریع زیرساختهای هستهای خود در مقابل امتیازات نهچندان چشمگیر، مقاومت میکند و جو مذاکرات دوجانبه رو به تنش گذاشته است.
خبرگزاری فارس: یک نشریه آمریکایی به نقل از منابع خود، از چالشی شدن مذاکرات کره شمالی و آمریکا و شروع مخالفتهای طرف کرهای با خواستههای واشنگتن خبر داده است.
آنطور که پایگاه خبری «وکس» گزارش داده، دولت ترامپ در مذاکرات خود با کره شمالی، یک جدول زمانی ۶ الی ۸ ماهه برای تخریب ۶۰ الی ۷۰ درصد از توان اتمی کره شمالی تعیین کرده که کرهایها، روی خوشی به این خواسته واشنگتن نشان ندادهاند.
در پیشنهاد آمریکاییها قید شده که پس از تخریب این تأسیسات و تسلیحات، یک طرف ثالث که احتمالاً کشور غیر از آمریکا است، بقایای حاصل از تخریب را در اختیار خود گرفته و وظیفه امحاء آنها را نیز برعهده میگیرد.
هنوز مشخص نیست که آمریکاییها در ازای این گامها، به جز خارج کردن پیونگ یانگ از فهرست حامیان تروریسم و کاهش تحریمهای کره شمالی، چه امتیازی به این کشور خواهند داد.
گفته میشود که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات مستقیم با طرف کرهای، بارها بر اجرایی شدن این جدول زمانی تأکید کرده، ولی نمایندگان کره شمالی که تحت رهبری «کیم یونگ چول» از مشاوران ارشد رهبر کره شمالی به مذاکره آمده بودند، هر بار به درخواست پامپئو پاسخ منفی دادهاند.
یکی دیگر از مشکلات آمریکاییها این است که کره شمالی عدد دقیق کلاهکهای هستهای خود را هرگز فاش نکرده است و حتی در صورت قبول نقشه راه آمریکایی از سوی کره شمالی، آمریکا نخواهد دانست که آیا ۷۰ درصد از توان اتمی موجود پیونگ یانگ نابود شده یا نه. یکی از خواستههای جدی پامپئو در مذاکرات با طرف کرهای، فاش شدن همین عدد بوده است. واشنگتنپست پیش از این تخمین زده بود که کره شمالی چیزی نزدیک به ۶۵ کلاهک اتمی در اختیار دارد.
کاخ سفید در پاسخ به خبرنگار وکس، خبر تأکید مکرر پامپئو بر قبول شدن برنامه زمانی واشنگتن از سوی کره شمالی را رد نکرده است. برخی منابع به وکس گفتهاند که کره شمالی در رویارویی با اصرار وزیر خارجه آمریکا بر خواستههای خود، به تدریج در حال نشان دادن نارضایتی از خود هستند.
ادامه اصرار آمریکا بر خواستههای خود میتواند به تیرهتر شدن روابط تازه ایجاد شده با کرهایها منجر شود و پیونگ یانگ نشان داده که در عمل، توانایی این کار را دارد؛ یک نمونه از ابراز نارضایتی عملی کره شمالی، ناکام ماندن پامپئو در دیدار مستقیم با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سومین سفرش به کره در ماه مِی بود. در طی آن سفر، رهبر کره که قرار بود سر یک میز با پامپئو بنشیند، به محل مذاکرات نیامد و ترجیح داد که از یک مزرعه کاشت سیبزمینی بازدید کند.
تیم آمریکایی، اما به هر حال، به مذاکره با مقامات دست پایینتر کرهای رضایت داد و پس از دو روز مذاکره، پیونگ یانگ اعلام کرد که خواستههای آمریکا «شبیه به خواستههای گانگسترها و مایه تأسف» است؛ پامپئو، اما گفت که خواستههای وی انعکاسدهنده خواستههای جامعه جهانی است.
این اولین باری نبود که آمریکا از خود و متحدانش با عنوان «جامعه جهانی» یاد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید