روایت جلسه خصوصی ظریف و رئیسی درباره FATF و شانگهای
مسئول پیگیریهای ویژه دفتر شهیدرئیسی، گفت: ظریف در جلسه خصوصی با شهیدرئیسی، عضویت در شانگهای را نیازمند پذیرش چندین معاهده میدانست و میگفت که هر یک از این معاهدات به تنهایی از عضویت در fatf هم برای ایران سختتر است.
مهدی مجاهد مسئول پیگیریهای ویژه دفتر شهیدرئیسی گفت: در دولت دوازدهم بعد از آنکه ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد و از برجام خارج شد، دولت وقت حاضر نشد بپذیرد که ایده اصلی آنها برای اداره و حل مشکلات کشور یعنی مذاکره با آمریکا، شکست خورده است.
وی افزود: این در حالی بود که از همان روزهای نخست، مقام معظم رهبری علیرغم اینکه مجوز مذاکره را صادر کرده بودند اما تاکید میکردند که این مسیر بنبست است، به نتیجه نخواهد رسید و صرفاً برای تجربه ملت ایران این اجازه صادر شده بود.
مسئول پیگیریهای ویژه دفتر شهیدرئیسی، تاکید کرد: دولت وقت حاضر نشد بپذیرد بلکه تلاشهایی هم برای ارتباط گیری با ترامپ حتی بعد از شهادت حاج قاسم انجام دادند، اما رئیس جمهور جدید آمریکا به هیچ وجه حاضر به بازگشت برجام نشد.
وی افزود: در همین شرایط به جای پذیرفتن این مسئله توسط دولت، بهانه جدیدی برای عدم حل مشکلات کشور مطرح شد و آن قرار داشتن ایران در لیست سیاه fatf بود. وزیر وقت اقتصاد یک طرفه و راسا اقدام به امضای تعهدات ۴۱ بندی به fatf کرد و کشور را در تنگنای پذیرش این تعهدات قرار دادند.
جان مردم هم گروگان پذیرش fatf شده بود
مجاهد عنوان کرد: مانع بودن fatf برای حل مشکلات کشور در حدی در اعماق تفکر دولتمردان وقت رسوخ کرده بود که حتی ادعا میکردند علت عدم تامین واکسن کرونا fatf است و در واقع جان مردم هم گروگان پذیرش fatf شده بود.
وی افزود: ادعا میشد که کشورهایی مانند چین و روسیه هم حاضر نیستند با ایران مراودات اقتصادی داشته باشند و گفتهاند تا ایران از لیست سیاه fatf خارج نشود ما با ایران کار نخواهیم کرد.
مسئول پیگیریهای ویژه دفتر شهیدرئیسی، گفت: اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و تغییر دولت، با تدبیر آیت الله رئیسی و ارتباط گیری موثر و سازنده با همه کشورهای منطقه، همسایگان، چین و روسیه هم واکسن کرونا به میزان مورد نیاز تامین شد و هم قراردادهای تجاری با کشورهای مختلف همسایه به امضا رسید.
ظریف عضویت در شانگهای را از fatf هم سختتر میدانست
مجاهد ادامه داد: FATF آنچنان تبدیل به شاخصی برای همه نشدنها و نمیتوانیمها در تفکر دولتمردان وقت شده بود که در جلسه خصوصی که آقای ظریف در ۱۹ تیر ماه ۱۴۰۰ با رئیس جمهور منتخب وقت آیت الله رئیسی داشت، برای اینکه بگوید امکان عضویت در سازمان شانگهای برای ایران وجود ندارد، اینگونه استدلال میکرد که عضویت در شانگهای نیازمند پذیرش چندین معاهده برای جمهوری اسلامی ایران است که هر یک از این معاهدات به تنهایی از عضویت در fatf هم برای ایران سختتر است.
مسئول پیگیریهای ویژه دفتر شهیدرئیسی با تاکید بر اینکه «ظریف عضویت در شانگهای را غیر ممکن میدانست»، گفت: ظریف عضویت در شانگهای را تقریبا غیرممکن میدانست و میگفت از fatf هم سختتر است.
به گزارش فارس، تنها در شش ماهه اول امسال طبق اطلاعات سازمان توسعه تجارت، تجارت خارجی ایران با بیش از 100 کشور جهان از 58 میلیارد دلار فراتر رفت و نسبت به سال قبل رشد داشته است. این در حالیست که لوایح مرتبط با FATF از دستور کار مجمع تشخیص مصلح نظام خارج بوده است.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید