چالش صداقت ‌آمریکایی

کد خبر: 1177669

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با المانیتور به بیان آخرین تحولات مذاکرات پرداخت.

چالش صداقت ‌آمریکایی

حسین امیرعبداللهیان درباره موضوع پادمان یادآور شد: درباره ۳ مکان اتهامی علیه ایران، آژانس سؤالاتی دارد که آماده‌ایم به سؤالات آژانس پاسخ دهیم اما قویا اعتقاد داریم آژانس باید تکنیکی و فنی عمل کند. مشکل ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این است که سیاسی عمل می‌کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بعد از آنکه همه طرف‌ها به برجام برگردند، ما هم باید همه دسترسی‌ها را مجددا به آژانس بدهیم؛ دسترسی‌های فراتر از پادمان. پس این خیلی طبیعی است که اتهامات بی‌اساسی که الان در دستور کار آژانس علیه ایران است، باید از میان برداشته شود اما قبول داریم که مسیرش، کار فنی است اما به موازات آن باید اراده سیاسی مثل سال ۲۰۱۵ برای بستن پرونده‌های اتهامی وجود داشته باشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره تضامین دولت آمریکا هم اظهار داشت: طرف آمریکایی مذاکره، اظهار می‌دارد ما حداکثر تا پایان دولت خودمان ضمانت خواهیم داد. این چه پیامی برای طرف‌های دیگر که علاقه‌مند هستند بیایند و در ایران سرمایه‌گذاری کنند، دارد. این رفتار، این پیام را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد که وارد ایران نشوید، وقت زیادی ندارید. دیپلمات عالی‌رتبه ایران خاطرنشان کرد: من در نشست امنیتی مونیخ با برخی مدیران شرکت‌های بزرگ گفت‌وگو داشتم. معاون اقتصادی من هم نشست مفصلی با کمپانی‌های بزرگ عمدتا اروپایی در مونیخ داشت. همه آنها به ما می‌گفتند اگر مدت قراردادها کوتاه باشد ما نمی‌توانیم پروژه‌ای را در ایران اجرا کنیم. البته درباره تضمین و طول مدت قراردادها، پیشرفت‌هایی را در تبادل پیام‌های‌مان با آمریکایی‌ها در هفته‌های گذشته شاهدیم اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره متن ارسالی ایران هم اظهار داشت: ما آخرین پیشنهادات خود را به طرف آمریکایی داده‌ایم. در پیشنهاداتی که ارائه دادیم، محتوای متن را تغییر ندادیم. توازن در متن را تغییر ندادیم، اما راجع به آنچه توافق داریم، متن را قوی‌تر کردیم. تفاوت متن ما در ۳ موضوع باقیمانده با متن آمریکایی‌ها در این است؛ اولا پایه متن، پیشنهاد جوزپ بورل است. طرف آمریکایی حدود ۱۰ روز متن را بررسی کرد. متنی را طرف آمریکایی تحویل داد که می‌شود تفسیرهای متعددی از آن کرد اما معتقدیم متن باید شفاف و کمتر قابل تفسیر باشد. در 4-3 موضوع باقیمانده که تبادل پیام داریم، ما متنی را دادیم که شفاف است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: اگر طرف آمریکایی با دقت متن را مطالعه کند و اگر قصد رسیدن به توافق را داشته باشد، ما مسیر را کاملا باز گذاشته‌ایم. اگر طرف آمریکایی نیاز داشته باشد، دور جدیدی از مذاکرات از طریق هماهنگ‌کننده و اتحادیه اروپایی انجام شود، ما آن را رد نمی‌کنیم یا می‌توانیم کماکان از طریق تبادل پیام به درک مشترکی برسیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: مذاکره‌کنندگان آمریکایی و غربی ۲ عبارت دارند که همیشه آن را در مذاکرات خیلی تکرار می‌کنند. وقتی موضوعی که ساده حل می‌شود، می‌گوییم برویم با روشی ساده حلش کنیم می‌گویند نه، این یک بسته است. مسائل را گره می‌زنند و پیچیده می‌کنند. ویژگی دوم غربی‌ها در مذاکره با ما این است که در هر مرحله می‌گویند این همه آن چیزی است که ما می‌توانستیم بدهیم.

امیرعبداللهیان گفت: ۳ ماه مذاکره را طولانی می‌کنند بعد دوباره چیزهایی را می‌پذیرند، در حالی ‌که همان ۳ ماه قبل می‌توانستند بپذیرند و در متن قرار دهند. وقتی ما این رفتار را می‌بینیم، می‌پرسیم اینها واقعا دنبال توافق هستند یا فقط دوست دارند موضوع طولانی شود؟ وی ادامه داد: در اثنای مذاکرات نیز پیام‌هایی برای ما می‌آید که دولت آمریکا مشکلات داخلی دارد و انتخابات کنگره را در پیش دارد.

منبع: وطن‌امروز

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها