اعتراف ابوالفضل پورعرب

کد خبر: 1049703

ابوالفضل پورعرب: سالی ۷ فیلم با جمشید هاشم‌پور بازی می‌کردم.

اعتراف ابوالفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب در تهران بدنیا آمد. ابوالفضل پورعرب در 2 تیر ماه سال 1340 متولد شد. ابوالفضل پورعرب فارغ التحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشسرای هنر می‌باشد. ابوالفضل پورعرب تا کنون سه بار ازدواج کرده است. ابوالفضل پورعرب دارای سه فرزند می باشد. از آخرین همسرش آناهیتا نعمتی جدا شده و از او داری یک فرزند دختر است.

 ابوالفضل پورعرب بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون با مرور بخشی از خاطرات سینمایی خود، بیان کرد که او و جمشید هاشم‌پور سالی ۷ فیلم بازی می‌کردند که این همکاری بسیار سخت بود.

موزه سینمای ایران در سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی خود به مناسبت زادروز ابوالفضل پورعرب در اول تیرماه گفتگوی مفصلی با این بازیگر انجام داده است که در زیر بخش‌هایی از آن‌را می‌خوانید.

ابوالفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب با بیان اینکه بخش عمده‌ای از عمرش در سینما گذشته است، گفت: سر پل جوادیه یک سینما وجود داشت که پدرم با صاحب سینما دوست بود و ما به صورت رایگان فیلم‌ها را در آنجا می‌دیدیم.

وی با اشاره به دعوت از او برای حضور در فیلم «روز واقعه» افزود: برای ایفای نقش در فیلم «روز واقعه» از من دعوت کردند، از آن‌ها سوال کردم چه کسی قرار بود نقش مورد نظر را ایفا کند و گفتند خسرو شجاع‌زاده که بیست دقیقه از این فیلم هم ساخته شده بود اما به دلایلی او نتوانسته بود برای ادامه‌اش حضور داشته باشد.

پورعرب عنوان کرد: مصطفی طاهری و محمدرضا شریفی نیا برای حضورم در این فیلم زنگ زده بودند و من خوشحال شدم. نزد خسرو شجاع زاده رفتم تا از او اجازه بگیرم چون در سال ۶۰ هر دو کارمند تلویزیون بودیم و او در پاسخ به من گفت برای تو خوب است که این نقش را بازی کنی و من از لحن صحبت او خیلی ناراحت شدم، عذرخواهی کردم و از حضور در این فیلم انصراف دادم.

پورعرب با اشاره به فیلم «عروس» نیز گفت: دفتر مهاب فیلم در فیشرآباد بود از آنجا با بهروز افخمی تا خیابان آزادی و از آنجا تا خیابان سئول که خانه او بود پیاده رفتیم و او درباره نقش برای من توضیح می‌داد. ۲ ماه گذشت و افخمی به من گفت اگر تا فردا که می‌خواهد فیلم را کلید بزند نتوانم نقش را بازی کنم فرد دیگری را جای من می‌گذارد. تا نیمه‌های شب درباره نقش فکر کردم و بالاخره توانستم ساعت سه و نیم، نیمه شب به نقش مورد نظر او برسم و فردای آن روز قرارداد فیلم «عروس» را بستم.

وی ادامه داد: یادم می‌آید سکانس‌هایی که در فیلم سینمایی «عروس» با نیکی کریمی در ماشین بازی داشتیم ظاهراً یک نفر باید در صندلی عقب ماشین حضور داشت.

پورعرب در ادامه بیان کرد: آداپته شدن من با این فضا، باور این سینما و تئاتر خیلی سخت بود. یک استاد سخت‌گیری به نام محمود استادمحمد داشتیم که به من می‌گفت «سینما را به خاطر علاقه‌ات کار کن اما تئاتر را برای تجربه بازی‌ات انتخاب کن زیرا تئاتر خانه توست» و من هم ارتباطم را با بازیگران و دوستان تئاتر حفظ می‌کردم.

وی با بیان اینکه آداپته شدن من با سینما یعنی دور شدن از تئاتر، گفت: در سال‌هایی دائم سر بازی در فیلم‌های سینمایی بودم به همین دلیل ارتباطم با تئاتر کمتر شده بود و این موضوع به شدت اذیتم می‌کرد ضمن اینکه ما معلم ارتباط نداشتیم که به ما بگوید در شرایط متفاوت باید چگونه رفتار کنیم و اینها همه تجربیاتی بود که ما باید کسب می‌کردیم.

پورعرب ادامه داد: به اعتقاد من فیلم‌های حسین فرحبخش تجاری نبود، فیلم بود، حادثه محور بود که من بازی کردم و به هیچ وجه نگاهم این نبود که وارد سینمای تجاری شوم. اگر فیلم‌های او فروش خوبی داشت فیلم‌هایی مانند «عروس»، «آواز تهران»، «دو روی سکه» و … هم فروش خوبی داشتند و نمی‌توان گفت این فیلم‌ها، فیلم‌های تجاری بودند ضمن اینکه من هم نمی‌خواستم وارد سینمای تجاری شوم.

من و جمشید هاشم‌پور سالی ۷ فیلم بازی می‌کردیم

وی با بیان اینکه آشنایی‌ها و دوستی‌ها موجب می‌شد که به خیلی از کارگردان‌ها نتوانم نه بگویم، گفت: من و جمشید هاشم‌پور سالی ۷ فیلم بازی می‌کردیم که بسیار هم سخت بود. قصه‌ها را می‌خواندم و خوشم می‌آمد و بحث مالی هم خیلی برایم اهمیت نداشت، درواقع در مسیر سینما قرار داشتم و دوست داشتم در سینمایی حضور داشته باشم که با روحیات مردم سازگارتر باشد. امروز هم برای پذیرفتن نقش‌ها به این موضوع اهمیت می‌دهم.

پورعرب اظهار کرد: چند سال بعد از همکاری با افخمی در فیلم «عروس» می‌خواستم خانه بخرم از بهروز افخمی ۸۰۰ هزار تومان قرض گرفتم، او محبت کرد و این پول را به من داد و در تاریخی که مشخص کرده بودیم به او برگرداندم.

بیشتر در سینما کار می‌کنم و کمتر در تلویزیون

پورعرب با بیان اینکه اصولاً در سینما فعالیت و کمتر در تلویزیون حضور دارد، افزود: در سریال‌ها خیلی حضور پررنگی نداشتم. یادم می‌آید برای سریال «تنهاترین سردار» درباره زندگی امام حسن (ع) دعوت شدم که به نوعی نذری بود که باید ادا می‌کردم و آن‌را خیلی دوست داشتم. در مجموع تعداد سریال‌های تلویزیونی ام زیاد نبوده است.

وی یادآور شد: بسیاری از آثار را بازی نکردم اما فیلم‌ها و سریال‌هایی که ایفای نقش کردم را دوست داشتم و پای دوست داشتنم هم ایستاده‌ام یعنی حتی اگر هم بد بوده و یا فروش خوبی نداشته، من نقشم را دوست داشته‌ام.

پورعرب درباره بیماری‌اش توضیح داد: یک سریالی با سعید و حمید نعمت الله کار می‌کردم یک روز افسانه بایگان به من گفت چهره‌ات عوض شده است و همان جا یک دکتر برای معاینه من آوردند. ساعت ۱۰ شب بود که من را به بیمارستان بهمن بردند، همان شب بستری شدم و تشخیصشان این بود که سرطان دارم. در ابتدا خودم هم باور نمی‌کردم و مجبور شدم کار را رها کنم.

وی با بیان اینکه پروسه بیماری‌اش ۵ سال طول کشید، گفت: دیگر به کار در سینما فکر نمی‌کردم زیرا بیماری‌ام سرطان و آخرش مرگ بود همه تلاشم این بود که مادرم متوجه بیماری‌ام نشود تا اینکه فریدون جیرانی در برنامه سینمایی که شب‌ها اجرا می‌کرد گفت برای ابوالفضل پورعرب که در بستر بیماری است دعا کنید و مادرم که برنامه‌های سینمایی را دنبال می‌کرد، متوجه شد.

پورعرب ادامه داد: در آن روزها مردم زیادی به بیمارستان برای دیدن من می‌آمدند اما نمی‌توانستند داخل بیایند زیرا بیمارستان اجازه نمی‌داد، پسرم را می‌فرستادم تا از مردم تشکر و عذرخواهی کند. توجه می‌کردم که چه کسانی برای عیادت من می‌آیند تا اینکه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت برای عیادتم آمد. یادم می‌آید گفتم «هیچ فردی نیامد تنها رئیس جمهور آمد و ضرغامی نیامد»؛ این جمله من تیتر شده بود البته بعداً با آقای ضرغامی صحبت کردم و دلخوری‌ها برطرف شد.

وی ادامه داد: در همان زمان از شیراز هم برای بیماری کبدم به بیمارستان آمده بودند و اینکه هردو بیماری‌ام باهم بخواهند عمل شود سخت بود تا اینکه عکس گرفتند، رادیولوژی انجام شد و دکتر گفت معجزه شده و کبدم دیگر مشکلی ندارد. درواقع خدا به مادرم رحم کرد که تنها بود و من برای او باقی ماندم.

وی درباره سریال «شهرزاد» گفت: شهاب حسینی و آقای فتحی را بسیار دوست دارم اما به دلیل اینکه قصه عوض شد نتوانستم بازی کنم.

پورعرب در پایان با بیان اینکه متولد اول تیرماه سال ۱۳۴۰ است، بیان کرد: در شهر ری در یک خانواده کارمندی که پدرم کارمند آموزش و پرورش و مادرم خانه دار بود به دنیا آمدم. بعد از سال‌ها دلم می‌خواهد برای کسانی که مخاطب من هستند آرزویی کنم. امیدوارم خوب زندگی کنند بیماری کرونا از بین برود، مردم خوب زندگی کنند، بیشتر یکدیگر را ببینند و درک کنند.

تغییر چهره عجیب ابوالفضل پورعرب

هر چند نخستین بار در نقش کوتاهی در فیلم زخمه ظاهر شد اما ورود او به سینما را باید از 1369 و بازی در فیلم عروس برشمرد وی به عنوان جوان اول فیلم های دهه 70 نقش های زیادی را بازی کرد.فعالیت در تآتر را از سال 1359 آغاز کرد.وی بدلیل سرطان 30 دی ماه 1389 در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و تحت درمان قرار گرفت.

ابوالفضل پورعرب

بیماری ابوالفضل پورعرب

او بدلیل سرطان 30 دی ماه 1389 در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و تحت درمان قرار گرفت و پس مدت ها خانه نشینی در مراسم تجمع هنرمندان برای محکومیت اهانت به پیامبر اسلام در برابر دوربین رسانه ها قرار گرفت.

ابوالفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب

گلایه های ابوالفضل پورعرب 

در حالی که ابوالفضل پورعرب بازیگر سینمای ایران در برنامه اخیر «هفت» گفته است که "من از دهه ۷۰ وارد سینما شده ام اما یک عکس از من در موزه سینما نیست." این اظهارات واکنش غیر رسمی موزه سینما را به همراه داشته است و این موزه در خبری که امروز منتشر کرده است، تاکید داشته است که"ماکت «ابوالفضل پورعرب» بازیگر سینمای ایران از دهه ۷۰ در بخش نام آوران موزه سینمای ایران در معرض دید برای عموم علاقمندان قرار گرفته است."

ابوالفضل پورعرب

آن طور که روابط عمومی موزه سینما بدون اشاره مستقیم به برنامه اخیر "هفت" اعلام کرده است: «ابوافضل پورعرب» بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی موزه سینما حضور پیدا کرد.

تاریخ شفاهی«ابوالفضل پورعرب» که شامل دوران کودکی، نوجوانی، نحوه آشنایی و ورود به سینما و خاطرات نقش آفرینی‌ها در سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی است، در گفتگو با هوشنگ گلمکانی ۱۴ دی ماه ۱۳۹۹ ضبط شد.

 ماکت «ابوالفضل پورعرب» بازیگر سینمای ایران از دهه ۷۰ در بخش نام آوران موزه سینمای ایران در معرض دید برای عموم علاقمندان قرار گرفته است.

پورعرب فارغ‌التحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشسرای هنر است. نخستین کار حرفه‌ای این هنرمند در سینما دستیار کارگردانی فیلم «دزد و نویسنده» در سال ۱۳۶۴ است و در سال ۱۳۶۹ با بازی در فیلم «عروس» به شکل حرفه‌ای وارد سینما شد و به عنوان چهره اول فیلم‌های دهه ۷۰ نقش‌های زیادی بازی کرد.

وی برای فیلم «مردی شبیه باران» در پانزدهمین دوره جشنواره یفلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و همچنین برای فیلم «عروس» در جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ یانگ برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد شده است.

عروس، قربانی، نرگس، آواز تهران، مهاجران، دو روی سکه، نیش، چهره، بهشت پنهان، در کمال خونسردی، بی قرار، مردی شبیه باران، غریبانه، حماسه قهرمان، جوانی، مردی از جنس بلور، دست های آلوده، تو را دوست دارم، عشق کافی نیست، مجنون لیلی، سایه های موازی، به وقت خماری، روزهای بی قراری، شرم، مسافر، تنهاترین سردار، زیرزمین، انتهای جاده، شهرزاد و ... از جمله فیلم ها و سریال هایی است که پورعرب در آن نقش آفرینی داشته است.

گفتگوهای تاریخ شفاهی موزه سینمای ایران با هدف شناخت بیشتر علاقمندان ازسینما به ویژه جوانان و نسل های آینده با تاریخ و رویدادهای سینمای ایران  و آشنایی و بهره مندی از سیر زندگی هنری پیشکسوتان  و هنرمندان شاخص  تهیه می شود  و تاکنون تعداد زیادی از هنرمندان جلوی دوربین موزه سینمای ایران قرار گرفته اند و تاریخ شفاهی «ابوالفضل پورعرب» به صورت تصویری به زودی منتشر خواهد شد.

این بازیگر سینما امسال با فیلم «غیبت موجه » در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.این بازیگر سینما امسال با فیلم «غیبت موجه » در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

ابوالفضل پورعرب شامگاه گذشته در برنامه "هفت" حاضر شد و در سخنانی که متن آن در کانال این برنامه منتشر شده است، گفته است:

"سوپراستار و هالیوود شوخی است. واژه ی سلبریتی مضحک است و برای کسانی استفاده می شود که درست نیست. من سی سال شمال رفتم شنا نکردم که مبادا در حال شنا کردن کسی از من عکس بگیرد. خیلی چیزها به خیلی چیزها نمی خورد. همه فیلم های ما فاخر است. هنرمندان هم همینگونه است. جایی رد می شدم، دیدم نوشتند "پورعرب" دستگیر شد با دست بند عکس گذاشته بودند که برای یک فیلم بود، به همین راحتی با یک تیتر آبروی هنرمند می رود. کسی به سمت بازیگران درجه دو و سه نمی رود. دولت باید به این افراد کمک کند. 

سندیکاها اصلا چگونه تشکیل می شود ؟ چرا باید یک آدمی که چندین سال در سینما و تلویزیون کار کرده است چون سنش بالا رفته، کنار گذاشته شود؟ به نظر شما دیگر لبخندی وجود خواهد داشت؟ 

بازیگر به دنبال احترام و ادب است. جایزه "پیونیانگ" من گم می شود و به من تحویل داده نشده خوب باید به چه کسی گفت؟ کسی که دستمزد بالا می گیرد مثل من قربانی میشود، قاعدتا من از خوب زندگی کردن بچه ها خوشحال می شوم. یک سری شایعه ها باعث افزایش دستمزد می شود. کاش این بالا رفتن دستمزدها باعث ساختن زندگی بازیگرها شود. بودجه های فیلم ها از قبل تقسیم شده است این سخت است نه دستمزد بازیگرها. 

ظهور و بروز بازیگرها جدید زیاد نبوده آن  چند نفر هم انقدر اذیت می شوند که باعث از بین رفتن آن ها می شود. بچه ها باید یک سری ملاحظاتی در فضای مجازی داشته باشند. 

وقتی کسی در ۲۵ سالگی استار می شود باید معلم داشته باشد تا به بیراهه نرود. دروغ های ما در دنیای مجازی است. من وقتی با شهاب حسینی کار می کردم، لذت می بردم از بازیگری. نوید محمدزاده وقتی بازی می کند، در واقع فکر می کند و بازی می کند و می توان به او گفت باریکلا.  اما کاش از این سرمایه ها مراقبت کنیم. من این دو را سرمایه میدانم ولی کاش بقیه هم قدر این افراد را بدانند. برخی از این ها برای فروش فقط استفاده می شوند. باید بشینیم با هم صحبت کنیم . من از دهه ۷۰ وارد سینما شدم ولی یک عکس از من در موزه سینما نیست. من تا کی سوار موتور شم و بروم خواستگاری باید نسل جدید وارد شوند."

ابو الفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب

ابوالفضل پورعرب

تئاتر

کارگردانی خسیس مولیر1382

سینما

قربانی                         1370

نرگس                         1370

آواز تهران                     1370

رابطه پنهانی                1371

مهاجران                      1371     

سوءظن                      1371

دو روی سکه                1371

نیش                          1372

چهره                          1374

بهشت پنهان               1373

در کمال خونسردی        1373

بی قرار                        1373

مرضیه                        1373

مردی شبیه باران         1375

قاصدک (قاسم جعفری، 1375

حماسه قهرمانان          1376

غریبانه                       1376

باد و شقایق                1377

جوانی                        1377

مردی از جنس بلور        1377

عشق کافی نیست       1377

معصوم                        1377

دستهای آلوده              1378

رقص شیطان                1378

زندانی   707               1378

تو را دوست دارم           1379

همسر دلخواه من         1379

تیک                           1380

چند می گیری گریه کنی 1384

مجنون لیلی                1386

سربلند                       1386

زمهریر                        1389 

تلویزیون

زیرزمین                      1385

تنهاترین سردار            1376

مسافر                79 - 1378

همراز                        1381 

عروس                       1382

تا غروب                     1384

آخرین سرقت              1388

وضعیت سفید            1390

جوایز

تجلیل در جشنواره نهم فیلم فجر به دلیل بازی در فیلم عروس

بهترین بازیگر مرد، فیلم عروس، جشنواره بین المللی فیلم پیونگ یانگ                              1373

بهترین بازیگر نقش اول مرد، مردی شبیه باران سعید سهیلی پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

۵

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت