نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم

پزشکیان: عبور موفق از بحران‌ها صرفا با اتکا به تخصص و تجربه اهل فن ممکن است

کد خبر: 1337773

رئیس جمهور با بیان این‌که «بنده همواره باور داشته و دارم که حل مشکلات کشور تنها با اتکا به روش‌های علمی و کمک گرفتن از متخصصان ممکن است»، گفت: اگر قرار است از بحران‌های پیش‌رو با موفقیت عبور کنیم، این تنها با اتکا به دانش، تخصص و تجربه اهالی علم و فن ممکن است.


پزشکیان: عبور موفق از بحران‌ها صرفا با اتکا به تخصص و تجربه اهل فن ممکن است

مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز؛ پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ در نشست مجمع عمومی «فرهنگستان علوم» با بیان اینکه یکی از علائق جدی بنده حضور مستمر و منظم در نشست‌ها و گردهمایی‌های نظیر این مجمع عمومی است، اظهار داشت: بنده از یکسو در فرهنگستان علوم پزشکی بوده و هستم و از سوی دیگر در عرصه سیاست فعال بوده‌ام و به چشم دیده‌ام که تغییر مستمر افراد و مدیران چه وضعیت نامساعدی برای فعالیت عالمان و متخصصان به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه مدیران جوان با وجود برخورداری از انگیزه و انرژی، اما عموما تجربه کافی و مرتبط با حوزه‌های تحت مدیریت خود ندارند، افزود: اینجاست که باید این مدیران متکی به تجارب موفق انباشته شده در کانون‌ها و مجامعی مثل فرهنگستان علوم باشند، در حالی که متاسفانه در گذشته نه تنها از ظرفیت این مجامع علمی استفاده نشده، بلکه حتی شاهد برخوردهای قهری برآمده از جهت‌گیری‌های سیاسی با این تشکل‌های علمی و اساتید و متخصصان نیز بوده‌ایم.

وی با بیان این‌که «بنده همواره باور داشته و دارم که حل مشکلات کشور تنها با اتکا به روش‌های علمی و کمک گرفتن از متخصصان و کارشناسان ممکن است»، تصریح کرد: اگر قرار است از بحران‌های پیش‌رو با موفقیت عبور کنیم، این تنها با اتکا به دانش، تخصص و تجربه اهالی علم و فن ممکن است.

رئیس‌جمهور با اشاره به ناترازی‌های متعدد، متنوع و شدید در کشور از جمله در عرصه برق، آب، گاز، محیط‌زیست، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و اقتصاد، با بیان اینکه این ناترازی‌ها با توصیه و دستور رفع نمی‌شوند، گفت: راه‌حل خیلی از این ناترازی‌ها مشخص است،‌ اما نکته مهم چگونگی اجرا و عملیاتی کردن این راهکارها در جامعه است که اساتید و کارشناسان باید آن را به ما ارائه کنند.

وی با تاکید بر این‌که «مجموعه‌ای از مدیریت‌ها و تخصص‌ها باید با همکاری و همفکری یکدیگر و با در نظر گرفتن همه جنبه‌های مشکلات و نیز سنجش میزان اثربخشی، منابع و جامعه هدف، راهکارهای اجرایی به دولت ارائه کنند»، افزود: قدم اول این همکاری باید در عرصه رفع ناترازی‌ها برداشته شود. امروز در حالی برای تامین ۱ میلیارد دلار منابع تحت فشار هستیم که به گفته مراجع تخصصی، بر اثر ناترازی‌ها سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار اتلاف منابع داریم.

وی با انتقاد از این‌که «حتی در عرصه تربیت نیروی متخصص دانشگاهی نیز به دلیل عملکرد غیراصولی دچار ناترازی هستیم»، تصریح کرد: بدون توجه به نیازها و زمینه‌ها در جامعه به شکل انبوه دانشگاه ایجاد کردیم و دانشجو پذیرفتیم، در نتیجه این روند هم تعداد زیادی فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم که زمینه شغلی کافی و مناسب برای آنها نداریم و هم برای جاهایی که نیروی متخصص متبحر می‌خواهیم، نیروی متخصص با کیفیت نداریم.

پزشکیان با اشاره به این‌که «بروز اختلاف و دعوا در جامعه به نوعی محصول جهل و منیت انسان‌هاست»، گفت: اگر جاهل نباشیم و منیت نداشته باشیم، در مواجهه با نظر دیگران یا آن را منطقی یافته و می‌پذیریم و یا نادرست بودن آن را با منطق اثبات می‌کنیم. ما در دولت چهاردهم نشان داده‌ایم که بدون توجه به گروه و حزب و دسته، به دنبال به کار گرفتن افراد متخصص توانمند و با تجربه برای حل مشکلات هستیم.

وی از همه متخصصان خواست که برای تهیه راهکارهای اجرایی رفع ناترازی‌ها با لحاظ پیوست‌های اجتماعی، مدیریتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به دولت کمک کنند و خاطرنشان کرد: می‌توانیم کانون‌هایی مثل فرهنگستان‌های علمی را به عنوان اتاق فکر به دولت و مجلس و قوه قضائیه ضمیمه کنیم تا به واسطه آنها ظرفیت و توان دانشگاهیان و دانشجویان نیز برای کمک به حل مشکلات به میدان بیاید و همه با هم ایرانی بسازیم که برازنده و شایسته ما ایرانی‌ها باشد.

پیش از سخنان رئیس جمهور محمدرضا مخبر دزفولی در سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور دکتر پزشکیان در مجمع عمومی فرهنگستان علوم، توضیحاتی درباره سابقه و اقدامات این فرهنگستان ارائه کرد. همچنین تعدادی از اعضا و اساتید حاضر نیز به تشریح نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند./ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین