جوان: اصلاحطلبان خودشان هم نمیدانند چه میخواهند!
در حالی که روزنامه اعتماد درباره رفع فیلتر از دو نرمافزار خارجی معتقد است که مهمترین مطالبه مردم از دولت «رونق اقتصادی» است، هممیهن، دیگر روزنامه اصلاحطلب معتقد است که رفع فیلترینگ یک مطالبه اساسی مردم از زمان روی کار آمدن دولت پزشکیان بوده است.
در حالی که روزنامه اعتماد درباره رفع فیلتر از دو نرمافزار خارجی معتقد است که مهمترین مطالبه مردم از دولت «رونق اقتصادی» است، هممیهن، دیگر روزنامه اصلاحطلب معتقد است که رفع فیلترینگ یک مطالبه اساسی مردم از زمان روی کار آمدن دولت پزشکیان بوده است.
روزنامه اعتماد معتقد است احساس کفایت و رضایت از رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی نشان کم توقعی ایرانیهاست و باید مرزهای مطالبات را گسترش دهیم. اعتماد در عین حال اذعان دارد که «اگر از اکثر مردم ایران نظرخواهی شود که مهمترین مطالبه شما از دولت و ساختار سیاسی چیست، خواهند گفت افزایش قدرت خرید، افزایش قدرت پول ملی، رونق اقتصادی، شکوفایی تولید و رفع مشکلات معیشتی مهمترین مطالبه آنهاست. بهبود شاخصهای اقتصادی و رفاهی، مطالبه مسلم و قطعی مردم ایران است.»
نکته، اما این است که این رسانه به عنوان رسانهای که مدیرمسئول آن رئیس شورای اطلاع رسانی دولت است، برای این مطالبه حداکثری راه حل داخلی و مدیریتی ندارد و معتقد است که حل آن در خارج از کشور است و برای حل آن آدرس وزارت امور خارجه را میدهد: «برای تحقق این وعده نگاهها تنها نباید به وزرای اقتصادی دولت و سیاستگذاران دولتی دوخته شود، اتفاقاً راه رفع مشکلات اقتصادی از خیابان امام خمینی و مجموعه وزارت امور خارجه میگذارد.»
اصلاحطلبان البته یک بار در دوران خاتمی و مذاکرات سعدآباد و بار دیگر در دولت روحانی و مذاکرات برجام این مسیر را آزموده و همه کشور را معطل آن نگه داشتند، اما در نهایت عقبنشینی ایران در مذاکرات سعدآباد باعث مطالبه بیشتر غربیها برای تعطیلی کل فعالیت هستهای ایران شد که ایران زیر بار نرفت و برجام هم با خروج امریکا از آن و دنبالهروی اروپاییها از امریکا در عمل نکردن به تعهدات خود در قبال ایران بر باد رفت. حالا با سوار شدن بر فراموشی افکار عمومی میخواهند باز از سوراخ اعتماد به غرب گزیده شوند!
روزنامه هممیهن، اما معتقد است مطالبه اساسی مردم از دولت پزشکیان رفع فیلترینگ بوده است و رسانهها هم هر وقت فرصت صحبت با دولتمردان چهاردهم دست داده، آن را مطرح کردهاند: «رفع فیلترینگ که از وعدههای اصلی مسعود پزشکیان برای تصدی ریاستجمهوری بود، به عنوان یک مطالبه اساسی از زمان روی کار آمدن دولت جدید در رسانهها مطرح شد. این پیگیری طی ماههای اخیر شکلهای گوناگونی داشته است. رسانهها هر کجا که با رئیسجمهور و وزیر ارتباطات رودررو شدند، این مطالبه عمومی را مطرح کردند. پلتفرم کارزار با جمعآوری امضا از موافقان این وعده نشانه پررنگی از خواست جمعی داشت...»
البته منظور هممیهن از رسانهها، رسانههای اصلاحطلب است، وگرنه اولویت سایر رسانهها طرح مطالبات اقتصادی و معیشتی مردم بوده است.
پلتفرم کارزار هم که مورد استناد این روزنامه قرار گرفته، با کمی جستوجو در آن آمارهای جالبی را عیان میکند. گرچه که معتقدیم چنین کارزارهایی در فضای مجازی نمیتواند از دقت مناسبی برای نمایش خواست مردم برخوردار باشد، اما، چون برای هممیهن چنین منبعی قابل اعتماد است، میتواند به آمارهای دیگر این پلتفرم هم توجه کند.
به عنوان مثال، کمپین جمعآوری امضا برای «مطالبه رفع فیلترینگ فوری اینترنت از دولت دکتر پزشکیان» که از تاریخ ١٨ مرداد ١٤٠٣ ایجاد شده و هنوز هم زمان جمعآوری امضا برای آن به پایان نرسیده، تنها توانسته حدود ۷۰ هزار امضا جمع کند و کمپین «درخواست جلوگیری از اجرای قانون حجاب و عفاف» هم که از ۱۳ آذر آغاز شده، حدود ۷۸ هزار امضا جمع کرده است. این در حالی است که کمپین «حمایت از قانون عفاف و حجاب» که از ۱۸ آذر راه اندازی شده، تاکنون حدود ۱۰۷ هزار امضا داشته است. آیا اکنون هم هممیهن معتقد است که این امضاها نشانه مطالبه مردمی است؟
به نظر میرسد اصلاحطلبان خودشان هم نمیدانند چه میخواهند و مدام دنبال درخواست از دولت و اعمال فشار بر آن به هر نحوی هستند تا مطالبات جناحیشان اجرایی شود.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید