ترامپ چه میراثی از دولت بایدن تحویل می گیرد؟

کد خبر: 1337104

به گفته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب امریکا، او قرار است زمام کشوری را به دست بگیرد که در بحران ویران شده است؛ یک جهنم متروکه مشحون از جرم و جنایت، هرج و مرج و سختی اقتصادی. او هفته گذشته در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد: «کشور ما یک فاجعه است که مایه تمسخر سراسر جهان شده است!»

ترامپ چه میراثی از دولت بایدن تحویل می گیرد؟

به گفته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب امریکا، او قرار است زمام کشوری را به دست بگیرد که در بحران ویران شده است؛ یک جهنم متروکه مشحون از جرم و جنایت، هرج و مرج و سختی اقتصادی. او هفته گذشته در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد: «کشور ما یک فاجعه است که مایه تمسخر سراسر جهان شده است!»

اما بر اساس بسیاری از معیارهای سنتی، امریکایی که ترامپ از رئیس‌جمهوری بایدن به ارث خواهد برد، هنگامی که دو هفته دیگر برای بار دوم سوگند یاد می‌کند، شرایط بهتری نسبت به آنچه ترامپ توصیف کرد، دارد؛ برای اولین بار از زمان تغییر دولت در 24 سال گذشته، هیچ نیروی امریکایی در روز تحلیف در جنگ‌های خارج از کشور نخواهد بود. داده‌های جدید نشان می‌دهند که قتل‌ها بشدت کاهش یافته، مهاجرت غیرقانونی در مرز جنوبی حتی کمتر از زمانی است که ترامپ از قدرت رفت.

اما این روندهای مثبت برای تغییر نظر رأی دهندگان ناراضی به نفع کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری در انتخابات ماه نوامبر کافی نبود و نشان دهنده شکاف قابل توجهی بین آنچه آمارها می‌گویند و آنچه امریکایی‌ها در مورد وضعیت کشور احساس می‌کنند، است.

با این حال ایالات متحده به وضوح با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است که ترامپ با به دست گرفتن مجدد قدرت با آنها روبه‌رو خواهد شد. حمله تروریستی توسط یک مرد امریکایی که گفته بود به داعش پیوسته و منجر به کشته شدن 14 نفر در نیواورلئان در ابتدای سال نو شد، یادآور این بود که داعش که ترامپ دوست دارد به خود ببالد  در دوره قبلی خود آن را شکست داده است، همچنان یک تهدید محسوب می‌شود. جنگ‌ها در اوکراین و غزه هم چالش‌های دلهره‌آوری هستند، حتی بدون اینکه نیروهای امریکایی در آنجا مستقیماً درگیر جنگ باشند.

در داخل هم خانواده‌ها همچنان تحت فشار هزینه‌های زندگی، از جمله مسکن، مراقبت‌های بهداشتی و شهریه دانشگاه هستند. هزینه بنزین، در حالی که از اوج خود کاهش یافته است، هنوز حدود 70 سنت در هر گالن، بالاتر از زمانی است که جو بایدن به قدرت رسید.

علاوه بر این، امریکایی‌ها به اندازه سال‌های گذشته از نظر سیاسی، ایدئولوژیکی، اقتصادی، نژادی و فرهنگی دچار تفرقه هستند.صرف نظر از اینکه کشور از نظر اقتصادی در چه وضعی است، تعدادی از محققان، نظرسنجی‌ها و شاخص‌ها نشان می‌دهند که امریکا برای متحد شدن بر سر یک دیدگاه مشترک درباره هویت ملی خود، چه در داخل و چه در خارج، در تلاش است.

شکاف میان واقعیت و تصویر

در واقع، بسیاری از امریکایی‌ها وضعیت کشور را آنطور که داده‌ها نشان می‌دهد، درک نمی‌کنند یا به این دلیل که آن را در زندگی خود نمی‌بینند یا به آمارها اعتماد ندارند یا چشم‌انداز بدبینانه‌ای که ترامپ ترویج کرده و توسط رسانه‌ها و فضای آنلاین تبلیغ می‌شود را پذیرفته‌اند.

در نظرسنجی گالوپ در ماه گذشته تنها 19 درصد از امریکایی‌ها از جهت‌گیری کشور راضی بودند. در یک نظرسنجی دیگر گالوپ در ماه سپتامبر، 52 درصد از امریکایی‌ها گفتند که خودشان و خانواده شان نسبت به چهار سال پیش وضعیت بدتری دارند، این نسبت، بالاتر از ادوار انتخابات ریاست جمهوری در سال‌های 1984، 1992، 2004، 2012 یا 2020 بود که شهروندان چنین ادراکی داشتند.

البته تشویق این احساس و توسل به آن در طول مبارزات انتخاباتی سال گذشته به نفع ترامپ بوده است. پیش از او، دوایت دی. آیزنهاور در اولین مبارزه انتخاباتی خود در سال 1952 وضعیت کشور را با تحقیر مورد انتقاد قرار داد که باعث ناراحتی هری ترومن، رئیس‌جمهوری وقت شد، اما جان اف. کندی همان کار را با او (آیزنهاور) هنگام رقابت در سال 1960 انجام داد. کندی روی «شکاف موشکی» میان امریکا و اتحاد جماهیر شوروی که در واقع وجود نداشت، تأکید کرد بعد هم پس از پیروزی اعلام کرد که امریکا در وضعیت حداکثر تهدید خود قرار دارد.

مایکل بشلاس، مورخی که 9 کتاب در مورد ریاست جمهوری در امریکا نوشته است، گفت: «این تضادی است که اغلب آن را پیدا می‌کنید. نامزدهایی که علیه رؤسای‌جمهوری یا دولت‌های مستقر رقابت می‌کنند، وضعیت را بسیار بدتر از آنچه هست جلوه می‌دهند.»

با این حال، معدودی در توصیفات منفی خود به اندازه ترامپ افراطی بوده‌اند یا در برابر واقعیت سنجی مقاومت نشان داده‌اند. او به دروغ ادعا کرده است که مهاجرت، جرم و جنایت و تورم از کنترل خارج شده است، حادثه نیواورلئان را به سیاست‌های سهل انگارانه مرزی نسبت داد (در حالی که مهاجم یک امریکایی متولد تگزاس بود) و به تازگی شرایط کشور را «آشفتگی تمام عیار!» خواند.

با این حال ترامپ در وضعیتی رشک برانگیز وارد کاخ سفید می‌شود؛ وضعیتی که سایر رؤسای‌جمهوری در روز افتتاحیه خود آرزوی آن را داشتند؛ رونالد ریگان تورم دو رقمی و نرخ بیکاری دو برابر امروز را به ارث برد، باراک اوباما کار را با دو جنگ خارجی و یک بحران مالی حماسی آغاز کرد و بایدن یک بیماری همه گیر ویرانگر و آشفتگی اقتصادی ناشی از آن را به ارث برد.

ویلیام جی. آنتولیس، مدیر مرکز میلر دانشگاه ویرجینیا که به بررسی انتقال‌های ریاست جمهوری پرداخته است در مورد ترامپ گفت: «او وارد وضعیتی رو به بهبود می‌شود.»

آنتولیس این وضعیت را با ورود بیل کلینتون به ریاست جمهوری در سال 1993 مقایسه کرد؛ زمانی که او اقتصادی رو به رشد و نظم جدیدی پس از جنگ سرد را تحویل گرفت. در حالی که کشور در طول انتخابات 1992 بهبود ناشی از رکود را تجربه می‌کرد، بسیاری از رأی دهندگان هنوز آن را احساس نمی‌کردند و جورج بوش پدر، رئیس‌جمهوری وقت را مجازات کردند.

همان‌طور که برای تیم بوش پدر اتفاق افتاد، گسست بین روندهای کلان و ادراکات فردی برای بایدن و هریس بسیار ناامید کننده بود که نتوانستند در طول انتخابات سال گذشته رأی دهندگان را متقاعد کنند که وضعیت کشور بهتر از آن چیزی است که عموماً تصور می‌شود.

یکی از کارشناسان گفت: «البته، همه از شرایط اقتصادی خوب برخوردار نیستند، زیرا بسیاری از خانوارهای کم درآمد متوسط از نظر مالی با مشکل مواجه هستند و کشور با چالش‌های مالی فزاینده‌ای روبه‌رو است. اما با در نظر گرفتن کلیت اقتصاد، نسبتاً بهتر از زمانی است که ترامپ کار خود را آغاز می‌کند.»

جنگ سخنگوها

اندرو بیتس، یکی از سخنگوهای کاخ سفید نیز معتقد است که آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که سیاست‌های بایدن کارساز است و استدلال کرد که جمهوری‌خواهان نباید به دنبال لغو آنها پس از به دست گرفتن کنترل ریاست جمهوری و هر دو مجلس کنگره باشند.

بیتس گفت: «پس از به ارث بردن اقتصادی در حال سقوط آزاد و افزایش سرسام آور جرم و جنایت خشونت آمیز، رئیس‌جمهوری بایدن مفتخر است که بهترین اقتصاد جهان، پایین‌ترین نرخ جرم و جنایت خشونت‌آمیز در بیش از 50 سال گذشته و کمترین عبور از مرز در بیش از چهار سال گذشته را به جانشین خود تحویل دهد.»

کارولین لویت، سخنگوی ترامپ با استناد به انتخابات پاسخ داد: «امریکایی‌ها در روز انتخابات یک واکنش سرزنش آلود قاطعانه به کارنامه اسفناک دولت بایدن-هریس نشان دادند: جوامعی با میلیون‌ها مهاجر بدون بررسی که از مرز باز عبور کردند، دستمزد واقعی پایین و کاهش اعتماد به آژانس‌های اجرای قانون که به طور فزاینده‌ای سیاسی شده‌اند و حتی قادر به انتشار داده‌های دقیق جرم و جنایت نیستند.»

ترامپ قبلاً حتی پیش از تصدی این سمت، مهارت اثبات شده‌ای در تبلیغ خود نشان داده که از دست بایدن بر نمی‌آمد. این مهارت او را قادر می‌سازد تا بسیاری از امریکایی‌ها را متقاعد کند که اقتصاد در دوره اول ریاست جمهوری او حتی بهتر از آنچه که واقعاً بود، بوده است.

با این حال او با این خطر روبه‌رو است که اقتصاد در جهت دیگری خلاف خواسته‌های او پیش رود. برخی از متخصصان هشدار داده‌اند که یک جنگ تجاری مبتنی بر افزایش تعرفه‌ها علیه شرکای اقتصادی بزرگ می‌تواند برای مثال، تورم را دوباره شعله ور کند.

منبع: New York Times

روزنامه ایران

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت