یک هفته عزای عمومی
مقامهای هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور هفت روز عزای عمومی اعلام کردند.
«مانموهان سینگ»، نخست وزیر سابق هند روز پنجشنبه در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
رسانههای هندی گزارش کردند مرگ او بعد از آن اتفاق افتاد که روز پنجشنبه با حال وخیم در بیمارستان موسسه علوم پزشکی کل هند در شهر دهلی نو بستری شد.
او که رهبر بلند پایه حزب «کنگره» هند بود اوایل سال جاری میلادی بعد از ۳۳ سال حضور در مجلس علیای پارلمان هند موسوم به «راجیا سابا» یا «شورای ایالتها» بازنشسته شد.
مقامهای پزشکی هند دلیل درگذشت مانموهان سینگ را وخامت وضعیت سلامت او در اثر کهولت سن اعلام کردند.
مقامهای هندی به مناسبت درگذشت مانموهان سینگ هفت روز عزای عمومی اعلام کردند. همچنین دولت اعلام کرد تمامی رویدادهای کنگره در این مدت لغو خواهد شد و پرچم ملی به حالت نیمه افراشته در خواهد آمد.
مانموهان سینگ اولین نخستوزیر هند که باور به مذهب سیک داشت است. سینگ همچنین به معماری کردن اصلاحات عمده اقتصادی و کسی که دولت خود را اغلب با سازشها و ائتلافهای سیاسی تضعیف کرد شهرت یافت. «نارندرا مودی»، نخستوزیر هند در واکنش به این درگذشت گفت که خرد و فروتنی مانموهان سینگ همیشه ماندگار است و با خانواده و دوستان و تحسینکنندگان او اظهار همدردی میکند. مودی همچنین از سینگ به عنوان یکی از برجستهترین رهبران هند یاد کرد.
سینگ در دهه ۱۹۹۰ به عنوان وزیر دارایی هند تلاش زیادی برای باز کردن فضای اقتصادی هند به روی جهان و تقویت روابط دیپلماتیک با ایالات متحده کرد.
حزب مانموهان سینگ، حزب کنگره، در جریان انتخابات سال ۲۰۱۴ رقابت را به حزب نارندرا مودی، «بهاراتیا جاناتا» واگذار کرد و حزب مودی از آن زمان تا کنون قدرت را در هند در دست داشته است.
دیدار مانموهان سینگ و باراک اوباما،رئیس جمهور اسبق ایالات متحده
مودی همچنین گفت که مانموهان سینگ یک «اقتصاددان مورد احترام است که تاثیر قدرتمندی بر سیاست اقتصادی هند گذاشت.»
سینگ قبل از آنکه در سال ۲۰۰۴ به نخست وزیری هند برسد در سال ۱۹۸۲ به عنوان رئیس بانک مرکزی هند و در سال ۱۹۹۱ به عنوان وزیر دارایی این کشور منصوب شد.
در جریان انتخابات سال ۲۰۰۴ هند، ائتلافی رهبری شده از سوی حزب «کنگره» پیروز شد و «سونیا گاندی»، رهبر این حزب، مانموهان سینگ را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد.
سینگ سفرهای متعددی به ایالات متحده در زمان نخست وزیری خود داشت. جورج دبلیو. بوش، رئیس جمهور اسبق ایالات متحده، در سال ۲۰۰۶ به هند سفر کرد و سینگ در جریان این سفر توافقی را با واشنگتن بر سر دسترسی پیدا کردن هند به فنآوری هستهای آمریکا منعقد کرد.
نشست مانموهان سینگ و جورج دبلیو بوش
وزارت امور خارجه آمریکا نیز به درگذشت مانموهان سینگ واکنش نشان داده و او را «یکی از بزرگترین قهرمانان شراکت استراتژیک آمریکا-هند» خواند.
سینگ برای تقویت روابط هند با روسیه نیز تلاش کرد و یکی از شرکتکنندگان منظم در اجلاس سالانه روسیه-هند که از سال ۲۰۰۰ شروع به کار کرد بود.
دیدار مانموهان سینگ و ولادیمیر پوتین در سال ۲۰۰۷
«دنیس آلیپوف»، سفیر روسیه در هند در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سهم مانموهان سینگ در کمک به روابط دو جانبه ما بیاندازه است.»
دیدگاه تان را بنویسید