حقوق بازنشستگان | واریز حقوق بازنشستگان| اخبار متناسب سازی حقوق بازنشستگان

430/000 تومان از حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی کم شد | فیش حقوقی را چک کنید

کد خبر: 1336407

برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی از کاهش حقوق واریزی آذرماه نسبت به ماه‌های قبل خبر داده‌اند؛ این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی هرگونه تغییر در متناسب‌سازی یا واریز حقوق بازنشستگان را رد می‌کند.

430/000 تومان از حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی کم شد | فیش حقوقی را چک کنید

برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی از کاهش حقوق واریزی آذرماه نسبت به ماه‌های قبل خبر داده‌اند؛ این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی هرگونه تغییر در متناسب‌سازی یا واریز حقوق بازنشستگان را رد می‌کند.

بعد از حل‌وفصل مسائل و مباحث مربوط به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و افزایش مستمری آنها در صندوق‌های بازنشستگی، در یکی دو ماه اخیر، حقوق جدید بازنشستگان بدون مشکل تأمین و به‌حساب آنها واریز شده است؛ اما به‌تازگی، بازنشستگان به‌ویژه در صندوق تأمین اجتماعی، از کاهش چند ده‌هزارتومانی تا چند صد هزارتومانی حقوق خود در آذرماه خبر داده‌اند؛ اما پیگیری همشهری از سازمان تأمین اجتماعی حاکی از این بود که هیچ تغییری در محاسبات مربوط به متناسب‌سازی حقوق و واریز مستمری به‌حساب بازنشستگان رخ نداده است.

فیش حقوقی را چک کنید

مسئولان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه تغییری در حقوق بازنشستگان انجام نشده است؛ اعتراض تعدادی از بازنشستگان درباره کاهش حقوق را عجیب قلمداد کرده و پیشنهاد کردند بازنشستگان فیش‌های حقوقی چند ماه اخیر خود را از طریق مراجعه به سامانه تأمین اجتماعی دریافت و مقایسه کنند.

در نتیجه پیگیری‌های همشهری از تأمین اجتماعی، مشخص شد تنها مؤلفه در حساب حقوق بازنشستگان که در آذرماه تغییر کرده است، مربوط به هزینه بیمه تکمیلی بوده که گرچه نیمی از افزایش هزینه باید توسط تأمین اجتماعی پرداخت شود، اما نصف دیگر هزینه از حقوق بازنشسته کسر خواهد شد. به‌احتمال‌زیاد، دلیل متغیر بودن کم شدن حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی از چند ده هزار تومان تا چند صد هزار تومان نیز ناشی از همین مسئله باشد.

جزئیات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی

ماجرای بیمه تکمیلی بازنشستگان بعد از برخی حواشی، بالاخره در اوایل آذرماه ختم به خبر شد. قرارداد قبلی بیمه تکمیلی بازنشستگان تا ۳۰ آبان معتبر بود و قاعدتاً از ابتدای آذرماه، بازنشستگان این صندوق پوشش بیمه تکمیلی نداشتند و همین مسئله به نگرانی آنها دامن زده بود. عاقبت، با تمدید بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ این نگرانی برطرف شد؛ هرچند افزایش حق بیمه در قرارداد هم فراتر از انتظار بازنشستگان بود و به‌نوعی آنها را غافلگیر کرد.

در قرارداد جدید، حق بیمه تکمیلی هر بازنشسته یا افراد تحت پوشش او ۴۳۰ هزار تومان تعیین شده است که نسبت به‌حق بیمه ۳۰۵ هزارتومانی سال قبل، حدود ۴۱ درصد بیشتر است. البته ۵۰ درصد این مبلغ، معادل ۲۱۵ هزار تومان توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود و عملاً هزینه حق بیمه هر بازنشسته یا فرد تحت پوشش او ۲۱۵ هزار تومان خواهد بود.

مبلغ حق بیمه جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی که از ابتدای آذرماه اعمال می‌شود، ۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر افزایش داشته که از حقوق آذرماه بازنشستگان کسر شده است و به همین دلیل، حقوق آذرماه بازنشستگانی که تنها زندگی می‌کنند ۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر از حقوق آبان است و به همین روال، دریافتی بازنشستگان با خانواده دونفره ۱۲۵ هزار تومان، سه‌نفره ۱۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان و ... کسر شده است.

با توجه به اینکه مسئولان سازمان تأمین اجتماعی هرگونه تغییر در محاسبات متناسب‌سازی یا واریز مستمری و حقوق ذینفعان این سازمان را رد می‌کنند، به نظر می‌رسد دلیل غافلگیری برخی از بازنشستگان با کاهش واریزی حقوق آذرماه، همین کسر حق بیمه تکمیلی جدید باشد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان در دی ماه ۱۴۰۳

پیشکسوتان محترم :در راستای پیگیری دغدغه‌های شما عزیزان مبنی بر بررسی مجدد ضوابط اجرای متناسب سازی ۴۰ درصد آذر ماه جاری در روز سه‌شنبه مورخه ۱۴۰۳/۱۰/۴ جلسه‌ای با دعوت از معاونین و مدیران ارشد ستاد کل نیروهای مسلح، روسای کانون‌های بازنشستگی نیروهای مسلح، مدیرعامل ساتا و ریاست سابا و تعدادی از مدیران مرتبط با این موضوع در ساتا تشکیل گردید و چالش‌ها و مشکلات اجرای متناسب سازی آذر ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت

و در نهایت با استناد به یکی از احکام تصویب‌نامه‌های ابلاغی هیئت محترم وزیران راهکار مشخصی برای اصلاح ضوابط اجرایی و افزایش مبلغ متناسب سازی بازنشستگان محترمی که برخورداری آنان کمتر از ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال بوده است اتخاذ گردید و این راهکار در حقوق دی ماه ۱۴۰۳ اعمال و همراه با معوقه آذر ماه پرداخت خواهد شد.

عاقبت بخیریِ متناسب سازی حقوق بازنشستگان

اندیشه معاصر نوشت: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در ماه‌های اخیر با انتقادها و واکنش‌های مختلفی همراه بوده است. رضا فیضی‌نژاد، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری، تأکید کرده که تا «پایان امسال»، حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال ۴۰ درصد متناسب‌سازی به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.

بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ مبالغی را تحت عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و در ماه‌های آبان و آذر نیز حقوق آنان همراه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد. با این وجود آیا پرونده ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بسته شد یا در ماه‌های باقیمانده سال نیز مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان درج خواهد شد؟

محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این‌باره گفته است: ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.رضا فیضی‌نژاد، معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری نیز تأکید کرده که تا «پایان امسال» حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال اجرای ۴۰ درصد متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز می‌شود.

بنابراین در ۳ ماه باقیمانده از سال ۱۴۰۳ نیز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری همراه با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد.

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری در ماه آذر همراه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد اما کاهش مبلغ متناسب‌سازی در ماه آذر به نسبت ماه قبل از آن باعث انتقاد بازنشستگان شد.

در روزهای گذشته برخی از بازنشستگان به ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داده‌اند که مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی آنها ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان بوده است، در حالی که آنها در ماه آبان مبلغ بیشتری با عنوان متناسب‌سازی دریافت کردند.

هنوز مشخص نیست کاهش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری در ماه آذر نسبت به ماه آبان چیست و سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در این خصوص توضیحی ارائه نکرده‌اند.

این در حالی است که در روز یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد که مجلس منابع لازم برای اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ را در نظر گرفته است.

بر اساس برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد از آن در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد.

به نقل از ایلنا،رضا فیضی‌نژاد، با اشاره به ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه که براساس آن دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند، اظهار کرد: از آنجایی که قانون از سال ۱۴۰۳ اجرایی شده و در سال دوم دولت مکلف است تا ۳۰ درصد از قانون را اجرا و در مجموع به میزان ۷۰ درصد از حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز را در سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.

وی گفت: برای تامین احکام متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ به ۹۲ همت بودجه نیاز است و حتما با تامین اعتبار از ابتدای سال ۱۴۰۴ احکام جدید بازنشستگان صادر و این موضوع نیز اجرا خواهد شد. البته پیش از این، بودجه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق‌های کشوری، لشکری و فولاد در لایحه ارسالی دولت به مجلس شورای اسلامی حدود ۱۰۴ همت تعیین شده بود که در نهایت با رایزنی‌های صورت گرفته این رقم به ۱۶۰ همت افزایش یافت که با احتساب ۲۵ همت بابت معوقات ناشی از اعمال متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ در بودجه سال ۱۴۰۴، در مجموع ۱۸۵ همت برای سال آینده جهت اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد و معوقات متناسب‌سازی امسال، مورد موافقت قرار گرفته است.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه در پاسخ به این سوال که با اعمال ۷۰ درصد ناشی از اجرای متناسب‌سازی در سال اول و دوم برنامه هفتم، به طور میانگین چقدر به حقوق بازنشستگان کشوری افزوده خواهد شد؟ بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ با اجرای ۳۰ درصد دیگر از اجرای متناسب‌سازی و همچنین افزایش ۲۰ درصد حقوق بازنشستگان به دلیل افزایش سنواتی، ۵۰ درصد به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد که بر این اساس به طور میانگین ۴ میلیون تومان به حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ افزوده می‌شود.

کاظم فرج اللهی ضمن انتقاد از ماه ۷۷ قانون تامین اجتماعی گفت: فرمول این ماده قانونی، موجب کاهش حقوق واقعی بازنشستگان می‌شود.

کاظم فرج اللهی» فعال صنفی کارگران و بازنشستگان، در ارتباط با مستمری زمان بازنشستگی کارگران و کاهش معنادار آن به نسبت حقوق زمان اشتغال کارگر گفت: ظلم قانونی به بازنشستگان از همان روز اول و هنگام محاسبه اولین حقوق ماهیانه بازنشستگی آغاز می‌شود. ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی میزان مستمری بازنشستگی را این گونه تعریف می‌کند: «یک سی‌ام متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه». این ماده تبصره‌ای نیز دارد که مشکل اصلی در همین تبصره است؛ این تبصره می‌گوید «متوسط مزد یا حقوق عبارت است از مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که براساس آن حق بیمه پرداخت گردیده ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر بیست و چهار».

او اضافه می‌کند: معنای ساده و کلی دستور العمل بالا این است: بخش مهمی از مزد واقعی کارگر یعنی مزایای مزدی در هنگام محاسبه مستمری بازنشستگی کنار گذاشته شده و در تعیین حقوق بازنشستگی مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد و این اولین گام ظلم است. در گام دوم به کمک فرمول قید شده در تبصره، که بر متوسطِ (میانگین) دو سالِ آخر دلالت دارد، عملا همان مزد پایه نیز کاهش داده می‌شود چراکه ضریب حقوق پرداختی به حداقل حقوق در نظر گرفته نمی‌شود.

فرج اللهی در توضیح بیشتر با تاکید بر اینکه با فرمول ماده ۷۷، نسبت دریافتی بازنشستگان به حداقل مزد کمتر از نسبت حقوق زمان اشغال آن‌ها به حداقل دستمزد می‌شود؛ می‌گوید: در پنج دهه گذشته، در نتیجه سیاست‌های اقتصادی، همواره نرخ تورم از ۲۵ درصد بیشتر بوده است. نرخ تورم مثلا ۳۰ درصدی به معنیِ افزایش ۳۰ درصدیِ قیمت کالاها است در نتیجه از قدرت خرید یا «مزد و حقوق واقعی» به همین نسبت کم می‌شود. برای جبران نسبی این کاهش در پایان سال عدد ریالیِ مزد یا «مزد اسمی» کارگران شاغل و حقوق بازنشستگان را نسبت به سال قبل مقداری افزایش می‌دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت