وقتی کسی مسلمانانه به قدرت رسید، هنگام ترک قدرت احساس ذلت نمی‌کند

کد خبر: 258739

دموکراسی ایدئولوژی است یا متدولوژی؟ کدام یک از این دو با دین، هماهنگ است یا قابلیت هماهنگی و سازگاری دارد؟ تفاوت‌های تئوریک دموکراسی و مردم‌سالاری دینی چیست؟ آیا لیبرالیزم در قیاس با سایر نظام‌های سیاسی، دموکراتیک‌تر بوده و سازگاری بیشتری با دموکراسی دارد؟

وقتی کسی مسلمانانه به قدرت رسید، هنگام ترک قدرت احساس ذلت نمی‌کند
سرویس پیشرفت «فردا»: مباحث مرتبط با دموکراسی و انتخابات و نسبت آنها با دین، مسائلی است که اسلام به خوبی برای آنها راهکار و تناسب می‌اندیشد. در همین باب، در فایل صوتی که پایگاه استاد حسن رحیم‌پور (ازغدی) منتشر کرده است، ایشان اشاره‌ای گذرا به پرسش‌هایی در باب نسبت دموکراسی، دین و مردم‌سالاری دینی داشته و به پرسش‌هایی از این قبیل پرداخته است: دموکراسی ایدئولوژی است یا متدولوژی؟ کدام یک از این دو با دین، هماهنگ است یا قابلیت هماهنگی و سازگاری دارد؟ تفاوت‌های تئوریک دموکراسی و مردم‌سالاری دینی چیست؟ آیا لیبرالیزم در قیاس با سایر نظام‌های سیاسی، دموکراتیک‌تر بوده و سازگاری بیشتری با دموکراسی دارد؟ چگونه باید اکثریت مردم را در صحنه انتخابات مشارکت دهیم؟ در فرهنگ و سیاست‌ورزی اسلامی چگونه باید به قدرت رسید و قدرت را به دیگران منتقل کرد؟ اضافه بر موارد گفته شده، نسبت جمهوریت با اسلامیت و تفاوت مردم‌سالاری با عوام‌سالاری و عوام‌فریبی، بخش‌های دیگری از این پرسش و پاسخ 40 دقیقه‌ای است.
فایل صوتی این پرسش و پاسخ از اینجا قابل دانلود است.
این فایل صوتی از مجموعه بسته های صوتی است که وبگاه مؤسسه طرحی برای فردا به صورت هفتگی هفتگی در پاسخ به پرسش‌های مطرح در علوم انسانی و مفاهیم اسلامی و نیز طرح نگاه انتقادی به مسائل اجتماعی را منتشر می‌کند. در این بسته‌های هفتگی صوتی، به مرور به بیش از 1000 پرسش برگزیده از میان هزاران سئوال طرح شده در محافل دانشگاهی و حوزوی، پاسخ‌ داده می شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت